Advertisement
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Sprawdź koniecznie
Ważne tematy

Zupka jarzynowa z indykiem - przepis

dla dziecka od 6 miesiÄ…ca

kategoria: zupki

autor: Anna Górska, Tychy

Składniki

Składniki na 2 porcje: - 72g włoszczyzny (marchewka, pietruszka, kawałek selera) - mały ziemniak - 15g piersi z indyka - łyżeczka kleiku błyskawicznego (ryżowego lub gryczanego) lub kaszki - pół łyżeczki masła lub oliwy z oliwek - 120-160 ml wody

Przepis

Warzywa pokrój, zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości przez ok. 25 min. Lekko je ostudź i zmiksuj (możesz też przetrzeć przez sitko) i dodaj masło lub oliwę. Mięso ugotuj osobno, przepuść przez maszynkę, dodaj do zupy 2 łyżeczki i ponownie zmiksuj. Jeżeli chcesz zagęścić zupę, dodaj kleik lub kaszkę i gotuj jeszcze przez 10-15 min., często mieszając.

-
Kategorie
Zobacz inne