CYTAT(marghe. @ Fri, 23 Apr 2010 - 19:08)
Dlaczego od razu dziwactw? To po pierwsze
Po drugie - śmiem twierdzić, że nie zamieszczamy przepisów na tradycyjne dania typu pomidorowa , ogórkowa czy mielony .. bo prawie każdy wie jak się toto przygotowuje..
Niefortunne słowo dobrałam, chodziło mi raczej o to ,ze w naszych forumowych przepisach mnóstwo składników rzadko spotykanych w GS-ach i połączeń rzadko znanych naszym mamom czy babciom
Wolny rynek wolnym rynkiem, globalizacja globalizacją ,a ja w rozmowach z z koleżankami z pracy wychodzę na osobę bardzo kulinarnie ..(no właśnie brak słowa, ale ) jesli nie dziwaczną to rewolucyjną gdy opowiadam o kurczaku w jabłkach z tymiankiem zamiast panierki albo o zupie cebulowej (tak, tak...) zamist pomidorówki. Ostatnio wzbudziłam niezłą sensację dzieląc się przepisem na sałatkę z kus-kusem. A ten wątek obiadowy dowodzi, że w polskich domach na co dzień królują nadal dania jak u naszych mam.
Jeśli chodzi o to, czy każdy wie jak zrobic "zwykłe" danie, to choby kilkustronicowy wątek o rosole temu przeczy.
Jeśli chodzi o tiramisu, to ser odpowiedni nadal znacznie droższy niż twaróg na zwykły, polski sernik, wiec nie pod każdą strzechę zawita.
Można przy okazji prosic o rozwinięcie tematu orszad i białodań???
Ten post edytował wiesiołek sob, 24 kwi 2010 - 15:25