Aktualnoci

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wicej >

Maluchy.pl logo
cia

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
140 Stron V  « poprzednia 6 7 8 9 10 następna ostatnia   

Co mamy dzisiaj na obiad?

> 
Mika
pią, 30 kwi 2010 - 14:58
CYTAT(Agnieszka Kamila @ Fri, 30 Apr 2010 - 13:51) *
to ja nie po królewsku dzisiaj botwinka z jajkiem i ziemniaczkiem, z ogromną iloscią pływających rozgotowanych buraczanych lisci, wszystko z okazji drugiej rocznicy w którą mąż mnie wkurzył do granic wytrzymałości, a poniewaz on nienawidzi tych lisci a ja nie mam sumienia ukarac go brakiem obiadu ...


hahahaha a ja myslałam,że tylko ja mam taką wredną naturę icon_lol.gif
zrobiłam to samo z pomidorową -z ryżem i śmietaną,bo małż lubi z makaronem i bez zaprawiania diabel.gif
Mika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 18,539
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 20:00
Skąd: łysa góra
Nr użytkownika: 190




post pią, 30 kwi 2010 - 14:58
Post #141

CYTAT(Agnieszka Kamila @ Fri, 30 Apr 2010 - 13:51) *
to ja nie po królewsku dzisiaj botwinka z jajkiem i ziemniaczkiem, z ogromną iloscią pływających rozgotowanych buraczanych lisci, wszystko z okazji drugiej rocznicy w którą mąż mnie wkurzył do granic wytrzymałości, a poniewaz on nienawidzi tych lisci a ja nie mam sumienia ukarac go brakiem obiadu ...


hahahaha a ja myslałam,że tylko ja mam taką wredną naturę icon_lol.gif
zrobiłam to samo z pomidorową -z ryżem i śmietaną,bo małż lubi z makaronem i bez zaprawiania diabel.gif

--------------------
Mika co jej spacja czasem zanika ;)
1,2,3,Franek
Agnieszka Kamila
pią, 30 kwi 2010 - 15:40
nie mogę jesc zawsze tak jak mąż lubi a dwóch obiadów gotowac nie będę, jest 26 stopni za oknem i własnie się zaczął sezon na zieleninowe zupy
Agnieszka Kamila


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,290
Dołączył: pon, 27 sie 07 - 20:41
Skąd: Gliwice
Nr użytkownika: 15,962

GG:


post pią, 30 kwi 2010 - 15:40
Post #142

nie mogę jesc zawsze tak jak mąż lubi a dwóch obiadów gotowac nie będę, jest 26 stopni za oknem i własnie się zaczął sezon na zieleninowe zupy
Mariena
pią, 30 kwi 2010 - 15:45
Widzę, że żołądki dziś górą icon_smile.gif
ja właśnie zjadłam talerz makaronu z żołądkami w sosie.
Mariena


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 7,668
Dołączył: czw, 06 kwi 06 - 10:43
Skąd: spod Łodzi
Nr użytkownika: 5,501




post pią, 30 kwi 2010 - 15:45
Post #143

Widzę, że żołądki dziś górą icon_smile.gif
ja właśnie zjadłam talerz makaronu z żołądkami w sosie.

--------------------
Swieca mi teraz dwa slonca i dobrze mi z tym :)



Abotak
pią, 30 kwi 2010 - 22:15
byly dzis`frytki` z selera skropione oliwa i zapiekane w piekarniku,
jagniecina na slodko-mietowo z rozna, groszek i zielenina surowa.
Zupa-krem z pasternaku dla `dalej glodnych`

Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post pią, 30 kwi 2010 - 22:15
Post #144

byly dzis`frytki` z selera skropione oliwa i zapiekane w piekarniku,
jagniecina na slodko-mietowo z rozna, groszek i zielenina surowa.
Zupa-krem z pasternaku dla `dalej glodnych`

Abotak
sob, 01 maj 2010 - 14:49
Dzis tagliatelle z szynka parmenska i swiezutkimi szparagami.
Tak zapowiedzialo dziecko czwarte i przystapilo do wlasnorecznej
realizacji planu z pomoca dziecka szostego ktore rowniez od rana dzis o makaronach
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post sob, 01 maj 2010 - 14:49
Post #145

Dzis tagliatelle z szynka parmenska i swiezutkimi szparagami.
Tak zapowiedzialo dziecko czwarte i przystapilo do wlasnorecznej
realizacji planu z pomoca dziecka szostego ktore rowniez od rana dzis o makaronach
Kocisława zwana...
sob, 01 maj 2010 - 18:37
CYTAT(Bogusia123456 @ Sat, 01 May 2010 - 13:49) *
Dzis tagliatelle z szynka parmenska i swiezutkimi szparagami.


Bogusiu ratunku.Właśnie zebraliśmy pierwszy szparagowy plon z naszego ogrodu.Nie wiem co robimy nie tak bo szparagi(biała część) są łykowate.Wina gotowania czy może źle oskrobałam(używałam skrobaczki więc skórka była cieniutka)?
Kocisława zwana...


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,274
Dołączył: śro, 16 maj 07 - 22:17
Skąd: olsztyn
Nr użytkownika: 14,326




post sob, 01 maj 2010 - 18:37
Post #146

CYTAT(Bogusia123456 @ Sat, 01 May 2010 - 13:49) *
Dzis tagliatelle z szynka parmenska i swiezutkimi szparagami.


Bogusiu ratunku.Właśnie zebraliśmy pierwszy szparagowy plon z naszego ogrodu.Nie wiem co robimy nie tak bo szparagi(biała część) są łykowate.Wina gotowania czy może źle oskrobałam(używałam skrobaczki więc skórka była cieniutka)?

--------------------
Aśka-mama Marty

Warkoty-koty z Warmii
Abotak
sob, 01 maj 2010 - 21:35
Asiu, znawca nie jestem, ale o ile mi wiadomo, to lykowatosc zalezna jest od czasu sciecia i punktu uciecia.
Tzn takie przejrzale beda lykowate i jesli przyciete zbyt nisko to tez.
Normalnie nie powinny wymagac skrobania.
Jesli natomiast widze ze sa lykowate to przycinam je do miekkiego punktu i pozbywam sie tych lykowatych koncowek.
I wtedy jest idealnie icon_smile.gif
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post sob, 01 maj 2010 - 21:35
Post #147

Asiu, znawca nie jestem, ale o ile mi wiadomo, to lykowatosc zalezna jest od czasu sciecia i punktu uciecia.
Tzn takie przejrzale beda lykowate i jesli przyciete zbyt nisko to tez.
Normalnie nie powinny wymagac skrobania.
Jesli natomiast widze ze sa lykowate to przycinam je do miekkiego punktu i pozbywam sie tych lykowatych koncowek.
I wtedy jest idealnie icon_smile.gif
Gosia83
nie, 02 maj 2010 - 09:47
Dziś obiadowo grilla robimy:
kiełbaska biała, kaszanka i karczek oczywiście.
Gosia83


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,296
Dołączył: nie, 14 paź 07 - 11:07
Skąd: małopolska
Nr użytkownika: 16,520




post nie, 02 maj 2010 - 09:47
Post #148

Dziś obiadowo grilla robimy:
kiełbaska biała, kaszanka i karczek oczywiście.

--------------------

semi
nie, 02 maj 2010 - 10:37
u nas też grill-cycki z kurczaka, kiełbaski i co tam jeszcze mężowi uda się dostac:)
semi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,114
Dołączył: pon, 28 lut 05 - 22:27
Skąd: zachodniopomorskie
Nr użytkownika: 2,781




post nie, 02 maj 2010 - 10:37
Post #149

u nas też grill-cycki z kurczaka, kiełbaski i co tam jeszcze mężowi uda się dostac:)

--------------------
L. 20.12.2000
A. 19.10.2008

https://www.fotorelacja.com/ Relacja pogodowa z Wybrzeża Rewalskiego

Meggi
nie, 02 maj 2010 - 14:22
Żołądki u mnie w piatek też były icon_smile.gif ja uwielbiam takie na patelni przypieczone na chrupko i słone mniami icon_smile.gif

Wczoraj grillowana kiełbaska na koncercie icon_smile.gif

Dziś kurczak pieczony z ziemniaczkami w piekarniku, szybko i bez brudzenia wielu naczyń icon_wink.gif Do tego sałata albo ze smietaną albo z pomidorkiem, ogórkiem i rzodkiewką icon_smile.gif

Jutro karkóweczka z grilla.
Meggi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5,536
Dołączył: pią, 03 wrz 04 - 22:59
Skąd: Toruń
Nr użytkownika: 2,063

GG:


post nie, 02 maj 2010 - 14:22
Post #150

Żołądki u mnie w piatek też były icon_smile.gif ja uwielbiam takie na patelni przypieczone na chrupko i słone mniami icon_smile.gif

Wczoraj grillowana kiełbaska na koncercie icon_smile.gif

Dziś kurczak pieczony z ziemniaczkami w piekarniku, szybko i bez brudzenia wielu naczyń icon_wink.gif Do tego sałata albo ze smietaną albo z pomidorkiem, ogórkiem i rzodkiewką icon_smile.gif

Jutro karkóweczka z grilla.

--------------------
Kasandra 02.04.1999r. i Aurelka 12.03.2004r. moje Okropki ;)



wiesiołek
nie, 02 maj 2010 - 15:01
Pieczeń wołowa w gęstym ciemnym sosie, ziemniaczki, surówka z kapusty i marchwi
wiesiołek


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,573
Dołączył: czw, 27 mar 03 - 16:37
Skąd: Kielce
Nr użytkownika: 151




post nie, 02 maj 2010 - 15:01
Post #151

Pieczeń wołowa w gęstym ciemnym sosie, ziemniaczki, surówka z kapusty i marchwi
Joanna 81
nie, 02 maj 2010 - 15:44
ziemniaki purre, kotlet schabowy plus tarta marchewka icon_smile.gif

Jutro kluski śląskie, mięso i surówka z kapusty kiszonej
Joanna 81


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 10,436
Dołączył: pią, 17 lis 06 - 20:28
Skąd: z pokoju :)
Nr użytkownika: 8,538

GG:


post nie, 02 maj 2010 - 15:44
Post #152

ziemniaki purre, kotlet schabowy plus tarta marchewka icon_smile.gif

Jutro kluski śląskie, mięso i surówka z kapusty kiszonej

--------------------






"W chwili, gdy najmniej się tego spodziewamy, życie stawia przed nami wyzwania,
by sprawdzić naszą odwagę i gotowość na zmiany."
P.Coelho
Doruśka
nie, 02 maj 2010 - 23:54
gril-szaszłyki
Doruśka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,275
Dołączył: pon, 07 kwi 03 - 20:56
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 477

GG:


post nie, 02 maj 2010 - 23:54
Post #153

gril-szaszłyki
Abotak
pon, 03 maj 2010 - 09:52
wczoraj grillowane wieprzowe..yyyy...chops (? takie zeberko z plastrem schabu naturalnie uczepionym)
na lozu cebulowym. Zapiekane warzywa, pieczarki, glowki czosnku, purre z ...dyni pizmowej ( tlum. z pomoca wiki acz w tym przypadku zdecydowanie wole angielska nazwe 03.gif )
Pomidory, awokado, papryka i seler naciowy z dipem czosnkowym dla uzupelnienia.

Dzis brak koncepcji poki co.
Chyba szybkie sushi
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post pon, 03 maj 2010 - 09:52
Post #154

wczoraj grillowane wieprzowe..yyyy...chops (? takie zeberko z plastrem schabu naturalnie uczepionym)
na lozu cebulowym. Zapiekane warzywa, pieczarki, glowki czosnku, purre z ...dyni pizmowej ( tlum. z pomoca wiki acz w tym przypadku zdecydowanie wole angielska nazwe 03.gif )
Pomidory, awokado, papryka i seler naciowy z dipem czosnkowym dla uzupelnienia.

Dzis brak koncepcji poki co.
Chyba szybkie sushi
Mika
pon, 03 maj 2010 - 10:56
CYTAT(Bogusia123456 @ Mon, 03 May 2010 - 08:52) *
wczoraj grillowane wieprzowe..yyyy...chops (? takie zeberko z plastrem schabu naturalnie uczepionym)


odwrotnie icon_lol.gif
po prostu schab (bądź jak kto woli schabowy) z kością icon_wink.gif

ja na dziś weny nie mam
miał być kurak (grilowany)ale ten nada się tylko dla zdrowych, plus sałatka -to też nie dla rekonwalescentów
pojelitowym pozostanie konsumpcja gotowanych ziemniaków z marchewką
Mika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 18,539
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 20:00
Skąd: łysa góra
Nr użytkownika: 190




post pon, 03 maj 2010 - 10:56
Post #155

CYTAT(Bogusia123456 @ Mon, 03 May 2010 - 08:52) *
wczoraj grillowane wieprzowe..yyyy...chops (? takie zeberko z plastrem schabu naturalnie uczepionym)


odwrotnie icon_lol.gif
po prostu schab (bądź jak kto woli schabowy) z kością icon_wink.gif

ja na dziś weny nie mam
miał być kurak (grilowany)ale ten nada się tylko dla zdrowych, plus sałatka -to też nie dla rekonwalescentów
pojelitowym pozostanie konsumpcja gotowanych ziemniaków z marchewką

--------------------
Mika co jej spacja czasem zanika ;)
1,2,3,Franek
semi
pon, 03 maj 2010 - 11:27
zawijaski kurczakowe - pierś kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym i serem żółtym ubabrana w cieście naleśnikowym słonym i usmażona + sałatka z pomidorów i cebuli.
semi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,114
Dołączył: pon, 28 lut 05 - 22:27
Skąd: zachodniopomorskie
Nr użytkownika: 2,781




post pon, 03 maj 2010 - 11:27
Post #156

zawijaski kurczakowe - pierś kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym i serem żółtym ubabrana w cieście naleśnikowym słonym i usmażona + sałatka z pomidorów i cebuli.

--------------------
L. 20.12.2000
A. 19.10.2008

https://www.fotorelacja.com/ Relacja pogodowa z Wybrzeża Rewalskiego

Beti_24
pon, 03 maj 2010 - 12:32
dzisiaj grilujemu ,karkówka, szaszłyki itp buźka
Beti_24


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 718
Dołączył: pon, 23 lut 09 - 09:00
Skąd: Kępno,Wrocław
Nr użytkownika: 25,663

GG:


post pon, 03 maj 2010 - 12:32
Post #157

dzisiaj grilujemu ,karkówka, szaszłyki itp buźka

--------------------
Beti_24
pon, 03 maj 2010 - 12:33
a jutro odpoczynek po wekendzie dla brzuszka, i może rosół a na drugie kluski z ciemnym sosem i mielone:)
Beti_24


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 718
Dołączył: pon, 23 lut 09 - 09:00
Skąd: Kępno,Wrocław
Nr użytkownika: 25,663

GG:


post pon, 03 maj 2010 - 12:33
Post #158

a jutro odpoczynek po wekendzie dla brzuszka, i może rosół a na drugie kluski z ciemnym sosem i mielone:)

--------------------
Tigerek
wto, 04 maj 2010 - 17:14
Żurek na dziś i sos chiński z parówkami na jutro icon_wink.gif
Tigerek


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,506
Dołączył: nie, 12 paź 08 - 15:06
Nr użytkownika: 22,497




post wto, 04 maj 2010 - 17:14
Post #159

Żurek na dziś i sos chiński z parówkami na jutro icon_wink.gif

--------------------
Nie zapomnimy... [*] (17.12.2013r, 11t.c.; 13.04.2014r., 5t.c.)
marghe.
wto, 04 maj 2010 - 21:29
naparstki z fetą i szparagami
znaczy się makaron był icon_biggrin.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 04 maj 2010 - 21:29
Post #160

naparstki z fetą i szparagami
znaczy się makaron był icon_biggrin.gif
> Co mamy dzisiaj na obiad?
Start new topic
Reply to this topic
140 Stron V  « poprzednia 6 7 8 9 10 następna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: pon, 06 maj 2024 - 11:51
lista postw tego wtku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama