Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
140 Stron V  « poprzednia 10 11 12 13 14 nastÄ™pna ostatnia   

Co mamy dzisiaj na obiad?

> 
Dor
wto, 11 maj 2010 - 09:01
U nas dziś ryż ze słodko-kwaśnym sosikiem własnej produkcji, właśnie odkryłam w piwnicy jeszcze jeden słoik z zeszłorocznych zapasów.
Dla młodego ryż ze smietana i truskawkami.
Dor


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 634
Dołączył: czw, 03 kwi 03 - 16:37
Skąd: Gdańsk
Nr użytkownika: 354




post wto, 11 maj 2010 - 09:01
Post #221

U nas dziś ryż ze słodko-kwaśnym sosikiem własnej produkcji, właśnie odkryłam w piwnicy jeszcze jeden słoik z zeszłorocznych zapasów.
Dla młodego ryż ze smietana i truskawkami.

--------------------
Dorota mama Michała 03.07.2000
marghe.
wto, 11 maj 2010 - 11:52
Dor, rzuć przepisem na sos icon_smile.gif

U nas domowe ravioli z czymÅ› tam (mozzarella? ricotta? )
"Tort" naleśnikowy z kremem i truskawkami

edit :literówka

Ten post edytował marghe. wto, 11 maj 2010 - 16:35
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 11 maj 2010 - 11:52
Post #222

Dor, rzuć przepisem na sos icon_smile.gif

U nas domowe ravioli z czymÅ› tam (mozzarella? ricotta? )
"Tort" naleśnikowy z kremem i truskawkami

edit :literówka
marghe.
wto, 11 maj 2010 - 11:54
CYTAT(Doruśka @ Tue, 11 May 2010 - 08:52) *
Marghe, na aglio nie , ale jak tę szynke usmażyć?technicznie icon_smile.gif czy powinna byc chrupiąca czy flaczek?


A to już zalezy od tego jaką lubicie icon_smile.gif
Można połowę zesmazyć na chrupko a połowę wrzucić na surowo / miękko icon_smile.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 11 maj 2010 - 11:54
Post #223

CYTAT(Doruśka @ Tue, 11 May 2010 - 08:52) *
Marghe, na aglio nie , ale jak tę szynke usmażyć?technicznie icon_smile.gif czy powinna byc chrupiąca czy flaczek?


A to już zalezy od tego jaką lubicie icon_smile.gif
Można połowę zesmazyć na chrupko a połowę wrzucić na surowo / miękko icon_smile.gif
Tigerek
wto, 11 maj 2010 - 13:54
U mnie domowe hamburgery w bułeczce z jarzynami i na deser domowe drożdżowe rogaliki z marmoladą (wenę miałam) icon_razz.gif
Tigerek


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,506
Dołączył: nie, 12 paź 08 - 15:06
Nr użytkownika: 22,497




post wto, 11 maj 2010 - 13:54
Post #224

U mnie domowe hamburgery w bułeczce z jarzynami i na deser domowe drożdżowe rogaliki z marmoladą (wenę miałam) icon_razz.gif

--------------------
Nie zapomnimy... [*] (17.12.2013r, 11t.c.; 13.04.2014r., 5t.c.)
justine1980
wto, 11 maj 2010 - 13:56
Zupa grochowa na wędzonce icon_biggrin.gif
justine1980


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,541
Dołączył: nie, 02 lis 08 - 19:27
Nr użytkownika: 23,343




post wto, 11 maj 2010 - 13:56
Post #225

Zupa grochowa na wędzonce icon_biggrin.gif

--------------------
Adrianek 27.11.2003 Kacperek 15.05.2006 Majeczka 24.09.2009

Dor
wto, 11 maj 2010 - 14:06
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 12:52) *
Dor, rzuć przepisem na sos icon_smile.gif



Wrzuciłam na przetwory
Dor


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 634
Dołączył: czw, 03 kwi 03 - 16:37
Skąd: Gdańsk
Nr użytkownika: 354




post wto, 11 maj 2010 - 14:06
Post #226

CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 12:52) *
Dor, rzuć przepisem na sos icon_smile.gif



Wrzuciłam na przetwory

--------------------
Dorota mama Michała 03.07.2000
marghe.
wto, 11 maj 2010 - 14:07
Dziękuję icon_smile.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 11 maj 2010 - 14:07
Post #227

Dziękuję icon_smile.gif
Mika
wto, 11 maj 2010 - 14:17
spaghetti na wstążkach icon_wink.gif i trójkolorowe muffinki na deser
Mika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 18,539
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 20:00
Skąd: łysa góra
Nr użytkownika: 190




post wto, 11 maj 2010 - 14:17
Post #228

spaghetti na wstążkach icon_wink.gif i trójkolorowe muffinki na deser

--------------------
Mika co jej spacja czasem zanika ;)
1,2,3,Franek
Anai_
wto, 11 maj 2010 - 14:19
Zielone spagetti (ze świeżym szpinakiem, jajkiem i czosnkiem)
Anai_


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,760
Dołączył: czw, 03 lis 05 - 22:58
Nr użytkownika: 3,971




post wto, 11 maj 2010 - 14:19
Post #229

Zielone spagetti (ze świeżym szpinakiem, jajkiem i czosnkiem)

--------------------
anai

Julek (2004)
Tymek (2006)
Antek (2012)
justin
wto, 11 maj 2010 - 14:43
kiełbaski grillowane w piekarniku icon_smile.gif
sałata
justin


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,013
Dołączył: śro, 26 sty 05 - 10:30
SkÄ…d: a stÄ…d
Nr użytkownika: 2,585

GG:


post wto, 11 maj 2010 - 14:43
Post #230

kiełbaski grillowane w piekarniku icon_smile.gif
sałata

--------------------
Natka

?uki


justyna, mama Natalki (10 maj 2004) Anio?ka (#21 czerwiec 2005) i ?ukaszka (18 sierpie? 2006)
___________________________________
Jak chcecie w ?yciu d?ugo by? zdrowi
Trzeba da? uj?cie z zadka wiatrowi
S.Dali
Inkusia
wto, 11 maj 2010 - 14:53
My mamy ziemniaki z żołądkami i serduszkami w sosie z przepisu Miki - dziękuję za przepis, wyszło pyyysznie, mniam 06.gif
Inkusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,272
Dołączył: wto, 16 wrz 08 - 09:38
Nr użytkownika: 21,772




post wto, 11 maj 2010 - 14:53
Post #231

My mamy ziemniaki z żołądkami i serduszkami w sosie z przepisu Miki - dziękuję za przepis, wyszło pyyysznie, mniam 06.gif

--------------------

Beti_24
wto, 11 maj 2010 - 14:57
widze że spaghetii Betiihihi ,ja też właśnie robię, najbardziej lubie z makaronem świderki:)

Ten post edytował Beti_24 wto, 11 maj 2010 - 14:57
Beti_24


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 718
Dołączył: pon, 23 lut 09 - 09:00
Skąd: Kępno,Wrocław
Nr użytkownika: 25,663

GG:


post wto, 11 maj 2010 - 14:57
Post #232

widze że spaghetii Betiihihi ,ja też właśnie robię, najbardziej lubie z makaronem świderki:)

--------------------
Beti_24
wto, 11 maj 2010 - 14:57
a Jutro kotlety mielone ala BETI:)
Beti_24


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 718
Dołączył: pon, 23 lut 09 - 09:00
Skąd: Kępno,Wrocław
Nr użytkownika: 25,663

GG:


post wto, 11 maj 2010 - 14:57
Post #233

a Jutro kotlety mielone ala BETI:)

--------------------
Meggi
wto, 11 maj 2010 - 14:59
CYTAT(justin @ Tue, 11 May 2010 - 13:43) *
kiełbaski grillowane w piekarniku icon_smile.gif
sałata



icon_smile.gif też dziś kiełbaski grillowane plus wczorajsza ogórkowa icon_smile.gif

Wczoraj była ogórkowa plus znowu naleśnik na słodko na ostro według uznania icon_wink.gif

Coraz częściej wymieniane tu jest spaghetti ze szpinakiem hmmm, chyba się w końcu skuszę, choć do tej pory moja przygoda ze szpinakiem nie kończyła się dobrze 43.gif
Meggi


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5,536
Dołączył: pią, 03 wrz 04 - 22:59
Skąd: Toruń
Nr użytkownika: 2,063

GG:


post wto, 11 maj 2010 - 14:59
Post #234

CYTAT(justin @ Tue, 11 May 2010 - 13:43) *
kiełbaski grillowane w piekarniku icon_smile.gif
sałata



icon_smile.gif też dziś kiełbaski grillowane plus wczorajsza ogórkowa icon_smile.gif

Wczoraj była ogórkowa plus znowu naleśnik na słodko na ostro według uznania icon_wink.gif

Coraz częściej wymieniane tu jest spaghetti ze szpinakiem hmmm, chyba się w końcu skuszę, choć do tej pory moja przygoda ze szpinakiem nie kończyła się dobrze 43.gif

--------------------
Kasandra 02.04.1999r. i Aurelka 12.03.2004r. moje Okropki ;)



wiewiórczak
wto, 11 maj 2010 - 15:35
Zapiaszczone ziemniaki Marghe + profanacja schabu Rosy + sałata ze szczypiorkiem i oliwą.
Niebo w gębie.

Wczoraj "zielone kluski", czyli makaron z sosem szpinakowo-śmietanowo-lazurowo- czosnkowym 06.gif
wiewiórczak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,654
Dołączył: śro, 30 maj 07 - 17:51
Nr użytkownika: 14,671




post wto, 11 maj 2010 - 15:35
Post #235

Zapiaszczone ziemniaki Marghe + profanacja schabu Rosy + sałata ze szczypiorkiem i oliwą.
Niebo w gębie.

Wczoraj "zielone kluski", czyli makaron z sosem szpinakowo-śmietanowo-lazurowo- czosnkowym 06.gif

--------------------
Uświadamiasz sobie, że jesteś w średnim wieku, kiedy wspomnienia stają się ważniejsze od marzeń.
marghe.
wto, 11 maj 2010 - 16:36
CYTAT(Mika @ Tue, 11 May 2010 - 15:17) *
spaghetti na wstążkach icon_wink.gif i trójkolorowe muffinki na deser

Weż mnie nie denerwuj 06.gif
z czym te wstążki robisz?
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 11 maj 2010 - 16:36
Post #236

CYTAT(Mika @ Tue, 11 May 2010 - 15:17) *
spaghetti na wstążkach icon_wink.gif i trójkolorowe muffinki na deser

Weż mnie nie denerwuj 06.gif
z czym te wstążki robisz?
marghe.
wto, 11 maj 2010 - 16:37
CYTAT(Meggi @ Tue, 11 May 2010 - 15:59) *
Coraz częściej wymieniane tu jest spaghetti ze szpinakiem hmmm, chyba się w końcu skuszę, choć do tej pory moja przygoda ze szpinakiem nie kończyła się dobrze 43.gif

Meggi, zacznij od świezego szpinaku. On jednak zupełnie inaczej smakuje niż ten rozciapciany (mrożony lub puszkowy)
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 11 maj 2010 - 16:37
Post #237

CYTAT(Meggi @ Tue, 11 May 2010 - 15:59) *
Coraz częściej wymieniane tu jest spaghetti ze szpinakiem hmmm, chyba się w końcu skuszę, choć do tej pory moja przygoda ze szpinakiem nie kończyła się dobrze 43.gif

Meggi, zacznij od świezego szpinaku. On jednak zupełnie inaczej smakuje niż ten rozciapciany (mrożony lub puszkowy)
Mika
wto, 11 maj 2010 - 16:49
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 15:36) *
Weż mnie nie denerwuj 06.gif
z czym te wstążki robisz?


wariacje z bolognese
z tym,że dziś mnie jakoś na te wstążki naszło icon_wink.gif

a w ogóle to teraz bym zjadła makaronu z łososiem icon_lol.gif
Mika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 18,539
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 20:00
Skąd: łysa góra
Nr użytkownika: 190




post wto, 11 maj 2010 - 16:49
Post #238

CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 15:36) *
Weż mnie nie denerwuj 06.gif
z czym te wstążki robisz?


wariacje z bolognese
z tym,że dziś mnie jakoś na te wstążki naszło icon_wink.gif

a w ogóle to teraz bym zjadła makaronu z łososiem icon_lol.gif

--------------------
Mika co jej spacja czasem zanika ;)
1,2,3,Franek
Abotak
wto, 11 maj 2010 - 21:01
wczoraj terapeutycznie- rozne wersje bulionu z kurczaka z makarnoem dla jednych i bez dla innych
dzis terapeutycznie- curry z piersi kurczaka z ryzem lub bez, cebulowa na steku wolowym popelniona z rozbiegu.
Abotak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,963
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 11:18
Nr użytkownika: 162




post wto, 11 maj 2010 - 21:01
Post #239

wczoraj terapeutycznie- rozne wersje bulionu z kurczaka z makarnoem dla jednych i bez dla innych
dzis terapeutycznie- curry z piersi kurczaka z ryzem lub bez, cebulowa na steku wolowym popelniona z rozbiegu.
Carrie
wto, 11 maj 2010 - 21:07
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 17:37) *
Meggi, zacznij od świezego szpinaku. On jednak zupełnie inaczej smakuje niż ten rozciapciany (mrożony lub puszkowy)


potwierdzam
zdecydowanie bez porównania są

moje pierwsze podejście było z tym mrożonym z dodatkiem jajka - obrzydlistwo i w smaku i w wyglądzie

świeży szpinak z czosnkiem,śmietaną, lazurem lub fetą jest przepyszny.A jak dodasz białego wina to jeszcze nabierze wyrazu.
Carrie


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,206
Dołączył: czw, 19 paź 06 - 09:43
Nr użytkownika: 8,052




post wto, 11 maj 2010 - 21:07
Post #240

CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 17:37) *
Meggi, zacznij od świezego szpinaku. On jednak zupełnie inaczej smakuje niż ten rozciapciany (mrożony lub puszkowy)


potwierdzam
zdecydowanie bez porównania są

moje pierwsze podejście było z tym mrożonym z dodatkiem jajka - obrzydlistwo i w smaku i w wyglądzie

świeży szpinak z czosnkiem,śmietaną, lazurem lub fetą jest przepyszny.A jak dodasz białego wina to jeszcze nabierze wyrazu.

--------------------



Let me take you on a trip
Around the world and back
And you won't have to move
You just sit still

Now let your mind do the walking
And let my body do the talking
Let me show you the world in my eyes

DM
> Co mamy dzisiaj na obiad?
Start new topic
Reply to this topic
140 Stron V  « poprzednia 10 11 12 13 14 nastÄ™pna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: nie, 05 maj 2024 - 23:08
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama