CYTAT(Tigerek @ Tue, 09 Aug 2011 - 23:18)
Kurczak najsoczystszy wychodiz z woreczków do pieczenia
dokladnie. myje, przyprawiam, wkladam w rekaw i pieke 1,5 h, super soczyste i super smakuje.
robie jeszcze kurczaka w sosie z pieczarkami. kroje piers, smaze az nie widze surowizny, przyprawiam, wrzucam pieczarki, zalewam bulionem, dusze, potem make i smietana i jest gotowy sos
wolowine robilam raz w zyciu, takie roladki z grzybami, ale nie dosc ze dlugo sie dusilo, bo ok 3 h to i tak jeszcze twarde bylo, a smak mi nie podchodzi. wieprzowine robie podobnie jak kurczaka, tyle ze zdarzylo mi sie moze dwa razy. u nas kroluje kurczak.
jeszcze sa takie zawijasy fajne i smaczne. tlucze sie mieso piersiowe jak na schabowe, srodek smaruje maslem wymieszanym z natka pietruszki, koperkiem, czosnkiem i co tam sie chce wlozyc, dodaje pocietego w paski ogorka kiszonego, pasek sera zoltego, czasem tez szynki wedzonej, zawijam, spinam wykalaczka, maczam w rozstrzepanym jajku, obtaczam w proszku z platkow kukurydzianych, wkaldam do naczynia zaroodpornego, na kazdy kawalek wrzucam troche masla, pospuje troche startym serem i zapiekam, tez super
schaby robimy tez z piersi kurczaka
mielone z indyka
ze schabu tez takie bitki, tyle ze smaruje musztarda srodek, wkldam ogorek i szynke, zawijam, spinam i smaze