Aktualno¶ci

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

12 tysiêcy dodatkowych miejsc w ¿³obkach!

Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowan± i rozszerzon± wersjê, nadaj±c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wiêcej >

Maluchy.pl logo

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
80 Stron V  « poprzednia 67 68 69 70 71 nastÄ™pna ostatnia   

Torty nie tylko dla dzieci

> 
Użytkownik usunięty

Go??







post piÄ…, 24 lut 2012 - 19:57
Post #1361

Jego się raczej nie kładzie na boki. Wypełnia się nim witraże, rysunki. A co do przepisu nie pomoge, bo kupiłam gotowy.icon_wink.gif
Agnieszka.zg
nie, 26 lut 2012 - 18:42
nikt nie robił???
Agnieszka.zg


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,269
Dołączył: wto, 03 gru 02 - 15:58
Skąd: Zielona Góra
Nr użytkownika: 20

GG:


post nie, 26 lut 2012 - 18:42
Post #1362

nikt nie robił???

--------------------
Agnieszka.zg
wto, 28 lut 2012 - 16:42
no to jeszcze świeże


Ten post edytował Agnieszka.zg wto, 28 lut 2012 - 16:43
Agnieszka.zg


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,269
Dołączył: wto, 03 gru 02 - 15:58
Skąd: Zielona Góra
Nr użytkownika: 20

GG:


post wto, 28 lut 2012 - 16:42
Post #1363

no to jeszcze świeże


--------------------
Użytkownik usunięty

Go??







post wto, 28 lut 2012 - 16:45
Post #1364

Agnieszka, zrobilaÅ› piping gel?icon_smile.gif
gozar
wto, 28 lut 2012 - 16:56
Wklejam mój ostatni. Nie tak efektowny jak Wasze, ale dzieciaki były zachwycone, szczególnie rurkami, do tego stopnia że rurki zjadły a tort pozostawiały icon_wink.gif Lukier plastyczny nie doszedł mi na czas, więc wykorzystałam pomysł z bloga Marge. icon_wink.gif


Ten post edytował gozar wto, 28 lut 2012 - 16:57
gozar


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,154
Dołączył: sob, 22 lis 08 - 17:37
SkÄ…d: Lublin
Nr użytkownika: 23,761

GG:


post wto, 28 lut 2012 - 16:56
Post #1365

Wklejam mój ostatni. Nie tak efektowny jak Wasze, ale dzieciaki były zachwycone, szczególnie rurkami, do tego stopnia że rurki zjadły a tort pozostawiały icon_wink.gif Lukier plastyczny nie doszedł mi na czas, więc wykorzystałam pomysł z bloga Marge. icon_wink.gif


--------------------
Agnieszka.zg
śro, 29 lut 2012 - 19:13
CYTAT(Blue @ Tue, 28 Feb 2012 - 16:45) *
Agnieszka, zrobilaÅ› piping gel? icon_smile.gif


nie robiłam akurat to do pisania to mam takie mazaczki ale piping gel i tak zrobie przy najblizszej okazji
Agnieszka.zg


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,269
Dołączył: wto, 03 gru 02 - 15:58
Skąd: Zielona Góra
Nr użytkownika: 20

GG:


post śro, 29 lut 2012 - 19:13
Post #1366

CYTAT(Blue @ Tue, 28 Feb 2012 - 16:45) *
Agnieszka, zrobilaÅ› piping gel? icon_smile.gif


nie robiłam akurat to do pisania to mam takie mazaczki ale piping gel i tak zrobie przy najblizszej okazji

--------------------
milutka
śro, 29 lut 2012 - 20:27
No i znowu zonk, zrobiłam tak

CYTAT
milutka bierzesz 50 ml wrzątku rozpuszczasz w tym 3 łyżeczki żelatyny potem dodajesz 3 łyzeczki glucozy a na koniec ok 800 g cukru pudru i ugniatasz do potrzebnej konsystencji


i nadal nie wychodzi, jest suchy, nie chce się wyrabiać 21.gif
milutka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,082
Dołączył: pią, 23 maj 08 - 01:32
SkÄ…d: lubuskie
Nr użytkownika: 19,969




post śro, 29 lut 2012 - 20:27
Post #1367

No i znowu zonk, zrobiłam tak

CYTAT
milutka bierzesz 50 ml wrzątku rozpuszczasz w tym 3 łyżeczki żelatyny potem dodajesz 3 łyzeczki glucozy a na koniec ok 800 g cukru pudru i ugniatasz do potrzebnej konsystencji


i nadal nie wychodzi, jest suchy, nie chce się wyrabiać 21.gif

--------------------
timon
czw, 01 mar 2012 - 00:48
ale fajne te Wasze torty, chętnie skorzystam z przepisików;)
timon


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 44
Dołączył: pią, 23 gru 11 - 23:51
Nr użytkownika: 38,818




post czw, 01 mar 2012 - 00:48
Post #1368

ale fajne te Wasze torty, chętnie skorzystam z przepisików;)
gosiagosia
czw, 01 mar 2012 - 09:54
CYTAT(milutka @ Wed, 29 Feb 2012 - 20:27) *
No i znowu zonk, zrobiłam tak
i nadal nie wychodzi, jest suchy, nie chce się wyrabiać 21.gif


wody dodaj icon_smile.gif
gosiagosia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8,244
Dołączył: nie, 18 sty 09 - 21:40
Nr użytkownika: 24,823




post czw, 01 mar 2012 - 09:54
Post #1369

CYTAT(milutka @ Wed, 29 Feb 2012 - 20:27) *
No i znowu zonk, zrobiłam tak
i nadal nie wychodzi, jest suchy, nie chce się wyrabiać 21.gif


wody dodaj icon_smile.gif

--------------------
Sz. marzec 2009
F. luty 2011
B.A. Aniołek 6tc [*]



...nie ma stópki zbyt małej, by nie mogła zostawić śladu...
milutka
czw, 01 mar 2012 - 17:39
CYTAT(gosiagosia @ Thu, 01 Mar 2012 - 09:54) *
wody dodaj icon_smile.gif



Dzięki Gosia tak dzisiaj zrobiłam , bo wczorajszy lukier wywaliłam, bo się wkurzyłam.

Jeszcze z 50 tortów i się wprawię w dekoracji 06.gif



milutka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,082
Dołączył: pią, 23 maj 08 - 01:32
SkÄ…d: lubuskie
Nr użytkownika: 19,969




post czw, 01 mar 2012 - 17:39
Post #1370

CYTAT(gosiagosia @ Thu, 01 Mar 2012 - 09:54) *
wody dodaj icon_smile.gif



Dzięki Gosia tak dzisiaj zrobiłam , bo wczorajszy lukier wywaliłam, bo się wkurzyłam.

Jeszcze z 50 tortów i się wprawię w dekoracji 06.gif





--------------------
Agnieszka.zg
czw, 01 mar 2012 - 19:55
MILUTKA
ja mam identyczny przepis. nie wiem jaką masz glucose ja w proszku ale nie dodaje od razy 800 gr pudru tylko ok 500 a potem dosypuje tyle zeby była masa plastyczna.nie dodaje juz wiecej wody.
Agnieszka.zg


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,269
Dołączył: wto, 03 gru 02 - 15:58
Skąd: Zielona Góra
Nr użytkownika: 20

GG:


post czw, 01 mar 2012 - 19:55
Post #1371

MILUTKA
ja mam identyczny przepis. nie wiem jaką masz glucose ja w proszku ale nie dodaje od razy 800 gr pudru tylko ok 500 a potem dosypuje tyle zeby była masa plastyczna.nie dodaje juz wiecej wody.

--------------------
Tuni
czw, 01 mar 2012 - 19:56
Milutka, boski torcik icon_smile.gif
Tuni


Grupa: Moderatorzy
Postów: 6,764
Dołączył: wto, 01 kwi 03 - 09:27
SkÄ…d: ÅšlÄ…sk
Nr użytkownika: 248




post czw, 01 mar 2012 - 19:56
Post #1372

Milutka, boski torcik icon_smile.gif
gosiagosia
czw, 01 mar 2012 - 20:05
milutka, myslalam ze wkleilas zdjecie tortu, ktory masz zamiar zrobic szkolac sie najpierw na tych 50ciu, a tu sie okazuje ze to Twoj pierwszy icon_eek.gif


boski jest!

ja jutro bede robila, ale kupilam oplatki, wiec gory ozdabiac nie bede icon_wink.gif
gosiagosia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8,244
Dołączył: nie, 18 sty 09 - 21:40
Nr użytkownika: 24,823




post czw, 01 mar 2012 - 20:05
Post #1373

milutka, myslalam ze wkleilas zdjecie tortu, ktory masz zamiar zrobic szkolac sie najpierw na tych 50ciu, a tu sie okazuje ze to Twoj pierwszy icon_eek.gif


boski jest!

ja jutro bede robila, ale kupilam oplatki, wiec gory ozdabiac nie bede icon_wink.gif

--------------------
Sz. marzec 2009
F. luty 2011
B.A. Aniołek 6tc [*]



...nie ma stópki zbyt małej, by nie mogła zostawić śladu...
milutka
czw, 01 mar 2012 - 21:51
CYTAT(gosiagosia @ Thu, 01 Mar 2012 - 20:05) *
milutka, myslalam ze wkleilas zdjecie tortu, ktory masz zamiar zrobic szkolac sie najpierw na tych 50ciu, a tu sie okazuje ze to Twoj pierwszy icon_eek.gif
boski jest!


Fajnie, że się podoba icon_smile.gif to mój trzeci 06.gif pierwszy na rocznicę rodziców był, drugi to mysz dla mamy a ten trzeci icon_smile.gif

Ciężko operuje się tym lukrem, trzeba ostrożnie bo się łamie, rozkleja, pęka .

Agnieszka tak zrobiłam , najpierw 500g pudru i ta woda z żelatyną i glukozą, mimo to nie chciało się kleić, musiałam dodać wody. A glukozę mam w proszku, kupiłam u nas w almie.
milutka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,082
Dołączył: pią, 23 maj 08 - 01:32
SkÄ…d: lubuskie
Nr użytkownika: 19,969




post czw, 01 mar 2012 - 21:51
Post #1374

CYTAT(gosiagosia @ Thu, 01 Mar 2012 - 20:05) *
milutka, myslalam ze wkleilas zdjecie tortu, ktory masz zamiar zrobic szkolac sie najpierw na tych 50ciu, a tu sie okazuje ze to Twoj pierwszy icon_eek.gif
boski jest!


Fajnie, że się podoba icon_smile.gif to mój trzeci 06.gif pierwszy na rocznicę rodziców był, drugi to mysz dla mamy a ten trzeci icon_smile.gif

Ciężko operuje się tym lukrem, trzeba ostrożnie bo się łamie, rozkleja, pęka .

Agnieszka tak zrobiłam , najpierw 500g pudru i ta woda z żelatyną i glukozą, mimo to nie chciało się kleić, musiałam dodać wody. A glukozę mam w proszku, kupiłam u nas w almie.


--------------------
moko.
sob, 03 mar 2012 - 14:12
Chciałam donieść, ze Blue jesteś WIELKA.
Twoja masa malinowa do tortu jest bombastyczna!

Przetestowałam dziś tę masę i biszkopt, zeby wiedzieć jak będzie smakował tort na TEN wielki dzień.

Ale mam pytanko:
NasÄ…czasz biszkopt, pod tÄ™ masÄ™?
Ja raczej nie będę tego robić, bo boję się, ze mi masa plastyczna zwilgotnieje.

p.s
szkoda, ze maliny sÄ… taaakie drogie 21.gif
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post sob, 03 mar 2012 - 14:12
Post #1375

Chciałam donieść, ze Blue jesteś WIELKA.
Twoja masa malinowa do tortu jest bombastyczna!

Przetestowałam dziś tę masę i biszkopt, zeby wiedzieć jak będzie smakował tort na TEN wielki dzień.

Ale mam pytanko:
NasÄ…czasz biszkopt, pod tÄ™ masÄ™?
Ja raczej nie będę tego robić, bo boję się, ze mi masa plastyczna zwilgotnieje.

p.s
szkoda, ze maliny sÄ… taaakie drogie 21.gif

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
justin
sob, 03 mar 2012 - 16:05
CYTAT(Blue @ Wed, 08 Feb 2012 - 13:27) *
Agnese, Milutka, wysłałam.



Blue, chciałam prosić o przepis na zachwalaną tutaj masę malinową. Czy truskawki też by się nadały ? Mam jeszcze pomrozone maliny i truskawki więc przed nowym sezonem mogłabym je wykorzystać icon_smile.gif
justin


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,013
Dołączył: śro, 26 sty 05 - 10:30
SkÄ…d: a stÄ…d
Nr użytkownika: 2,585

GG:


post sob, 03 mar 2012 - 16:05
Post #1376

CYTAT(Blue @ Wed, 08 Feb 2012 - 13:27) *
Agnese, Milutka, wysłałam.



Blue, chciałam prosić o przepis na zachwalaną tutaj masę malinową. Czy truskawki też by się nadały ? Mam jeszcze pomrozone maliny i truskawki więc przed nowym sezonem mogłabym je wykorzystać icon_smile.gif

--------------------
Natka

?uki


justyna, mama Natalki (10 maj 2004) Anio?ka (#21 czerwiec 2005) i ?ukaszka (18 sierpie? 2006)
___________________________________
Jak chcecie w ?yciu d?ugo by? zdrowi
Trzeba da? uj?cie z zadka wiatrowi
S.Dali
Użytkownik usunięty

Go??







post sob, 03 mar 2012 - 19:02
Post #1377

CYTAT(moko. @ Sat, 03 Mar 2012 - 15:12) *
Chciałam donieść, ze Blue jesteś WIELKA.
Twoja masa malinowa do tortu jest bombastyczna!

Przetestowałam dziś tę masę i biszkopt, zeby wiedzieć jak będzie smakował tort na TEN wielki dzień.

Ale mam pytanko:
NasÄ…czasz biszkopt, pod tÄ™ masÄ™?
Ja raczej nie będę tego robić, bo boję się, ze mi masa plastyczna zwilgotnieje.

p.s
szkoda, ze maliny sÄ… taaakie drogie 21.gif


Moko, ja zawsze nasączam biszkopt ale ja 99% tortow robię na bazie bitej śmietany i nią też smaruję boki i wierzch. Nasączam amaretto lub rumem. Spokojnie możesz troszkę nasączyć, tort nie bedzie taki suchy. Jak zabezpieczysz masą maślaną boki, to nic ci nie popłynie pod lukrem.

Justin, jak najbardziej możesz dać truskawki mrozone, ja wiekszść mas robię wlasnie z truskawkami.icon_smile.gif A przepis ci zaraz wysle na pw.
bumbum
sob, 03 mar 2012 - 20:20
milutka na widok klauna uśmiechnęłam się pełną gębą,aż żal byłoby mi go zjeść icon_biggrin.gif
bumbum


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,724
Dołączył: pią, 23 lut 07 - 10:40
Skąd: dołączyła 6 list.2006
Nr użytkownika: 11,360




post sob, 03 mar 2012 - 20:20
Post #1378

milutka na widok klauna uśmiechnęłam się pełną gębą,aż żal byłoby mi go zjeść icon_biggrin.gif

--------------------
Z - 20.12.2007
I - 03.10.2010
minka.
pon, 05 mar 2012 - 08:55
Blue czy ja sie tez moge usmiechnac o przepis na mase? 02.gif
minka.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,622
Dołączył: wto, 30 maj 06 - 01:03
SkÄ…d: Szwecja
Nr użytkownika: 6,069

GG:


post pon, 05 mar 2012 - 08:55
Post #1379

Blue czy ja sie tez moge usmiechnac o przepis na mase? 02.gif

--------------------

I HAVE THE BODY OF A GOD. (Unfortunately it's Buddha)
milutka
wto, 06 mar 2012 - 02:15
CYTAT(anndzia @ Sat, 03 Mar 2012 - 20:20) *
milutka na widok klauna uśmiechnęłam się pełną gębą,aż żal byłoby mi go zjeść icon_biggrin.gif


szybko poszedł 06.gif nawet mimo masy cukrowej słodki nie był bardzo icon_smile.gif
milutka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9,082
Dołączył: pią, 23 maj 08 - 01:32
SkÄ…d: lubuskie
Nr użytkownika: 19,969




post wto, 06 mar 2012 - 02:15
Post #1380

CYTAT(anndzia @ Sat, 03 Mar 2012 - 20:20) *
milutka na widok klauna uśmiechnęłam się pełną gębą,aż żal byłoby mi go zjeść icon_biggrin.gif


szybko poszedł 06.gif nawet mimo masy cukrowej słodki nie był bardzo icon_smile.gif


--------------------
> Torty nie tylko dla dzieci
Start new topic
Reply to this topic
80 Stron V  « poprzednia 67 68 69 70 71 nastÄ™pna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: czw, 28 mar 2024 - 18:27
lista postów tego w±tku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama