na klasyczną dużą blachę.
Upiec biszkopt kakaowy z 5 jaj(nie piszę przepisu,bo jest taki sam jak w innych moich przepisach,a poza tym to każdy ma swój pezepis na udany biszkopt)
na masÄ™ :
2kg wiśni-wydrylować
2 litry wody
200g cukru
60 g żelatyny
zagotowac wodę z cukrem,wrzucić wiśnie ,doprowadzić do wrzenia ,zgasić dosypać żelatynę,wymieszać do rozpuszczenia żelatyny.
Tężejacą masę wlać na biszkopt.
schłodzić.
podawać z bitą śmietaną.Moim zdaniem śmietana jest potrzebna(aczkolwiek wczoraj jedliśmy bez śmietany,bo mi isę ubić nie chciało) ,ciasto jest lekko kwaskowe,jesli ktoś woli słodsze to proponuję więcej cukru wsypać.
na każdą porcje położyć trochę bitej śmietany,ona doskonale złagodzi kwaśne wiśnie.