Co zrobić z zieloną papryką? Myślałam że faszerowaną mięsem mielonym ale jak Pomocy to się piecze czy gotuje
o ja nawet założyłam tu watek o zielonej papryce
ja paprykę marynowałam wraz z czerwoną i zieloną Podobno (pisze podobno bo to nie moje zdanie tylko mojego męża) właśnie zielona jest najlepsza, najsmaczniejsza po umarynowaniu Miałam tej papryki tak dużo, że zrobiłam jeszcze leczo no i... sama zielona papryka jest gorzka i leczo było wg. mnie przez tą gorycz nie do zjedzenia i dlatego wylądowało nie na talerzu tylko gdzieś indziej Raz zrobiłam właśnie nadziewaną mięskiem, ryżem tak jak na gołąbki i bardzo nam smakowała :-)Taką paprykę wkladałam do naczynia żaroodpornego i pod przykryciem zapiekałam, na koniec odkryłam wieczko i lekko podpiekłam smaczne i dietetyczne żarełko To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|