To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

Czym nadziać kurczaka??

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

katiek
Właśnie wyfiletowałam kurczka czyli mam ładną tuszkę bez kości która aż się prosi o nadzianie. Zwykle nadziewałam jabłkami, ale chciałabym spróbować czegoś nowego. Co proponujecie?
Jo-Anna
Chleb tostowy 1 lub 1,5 (w zaleznosci od wielkosci kurczaka) pokroic w kostke 2 cebule usmazyc na oleju z pieczarkami dodac chleb i podsmazyc chwile, dodac seler naciowy drobno pokrojony, ziola - szalwie, bazylie, pietruszke, koper i duzo ziol suszonych (jakie lubicie), pieprz czarny albo ca(użytkownik usunięty)e. Podlac woda i doprawic wegeta (ma powstac papka) lub wlac wode rozmieszana z kostka z rosolu i kostka grzybowa. Wystudzic, mozna przygotowac dzien wczesniej ale nadziewac tylko i wylacznie w dzien pieczenia. Nigdy nie nadziewac kurczaka cieplym nadzieniem. Jak masz watrobke to wloz do srodka w calosci w brzuch kurczaka i zapiec razem z nadzieniem.

Mam nadzieje, ze sie uda i bedzie smakowal. Smacznego icon_biggrin.gif
Doruśka
Nadzienie polskie
wątróbka(rozdrobniona)+pietruszka +koperek+przyprawy+bułka tarta.
mniam to jest pyszne!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.