No własnie jak w tytule co można zrobić z takimi serami na gorąco tzn. zapiekać, smażyć w jakimś cieście. Macie może jakieś pomysły. Dzieki za wszelkie propozycje.
Truśka
No własnie jak w tytule co można zrobić z takimi serami na gorąco tzn. zapiekać, smażyć w jakimś cieście. Macie może jakieś pomysły. Dzieki za wszelkie propozycje.
Truśka
mozna zapiekac zwiniete w ciasto francuskie
mozna panierować jak schabowego i smazyc na oleju (równiez na głebokim) mozna dodawac do sosów - rozpusci sie mozna nim faszerować rózne róznosci (kurze pirrsi na przykład) mozna wkładać do tostów i zapiekać mozna dodawac do risotto mozna dodawac do kanapek robionych na ciepło mozna ukłądać na pieczonych ziemniakach i lekko zapiekać itp jak widać duzo mozna
Panierowac w jaju i tartej bulce, a nastepnie obsmazyc i podac z zurawinami. Pycha!
a jak sie długo smaży albo piecze zawinięte w ciasto?
Truśka
smazy sie dosc krótko.. nie powiem dokłądnie , ale to kwestia minut
piecze sie.. az ciasto sie nie upiecze
a tak naprawde marzy mi sie tak taka potrawa, którą robię rano wsadzam w piekarnik nastawiam timer; robie sie na bóstwo; przychodzą goście od progu powala ich mój wyglad i zapach potrawy, a ja ja noszalancko wyjmuje z piekarnika i serwuje na stół (i wyglada apetycznie) no i musi być z tych serów
Pozdrowienia Truśka
a moze jakieÅ› "pierozki"/ trojkÄ…ciki z ciasta francuskiego albo phyllo z serami?
Co to "phyllo z serami???"
Pozdrawiam Truśka
ciasto phyllo albo filo .. to grecki rodzaj ciasta z którego robi sie np deser - baklawa. Nie umeim go opisać.. nawet nie wiem jak sie je robi..ale jest bardzo cieniutkie.. takie listki..
https://www.gotowanie.x3m.pl/index.php?prze...ae14a8dce7095ad
duże pieczarki.
Ułożyć na papierze do pieczenia posmartowanym masłem. Do główek włożyć kawałki sera, zapiekać w piekarniku. Posypać przyprawami szaszłyki: winogron, plasterek polędicy z indyka, plasterek sra, figi. Nadziewać na patyczki, układać na sałacie, polać sosem wienegret. To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|