Są jeszcze takie i chyba colowe widziałam jakiejś firmy
https://www.jojo.pl/swf/500x400_zakrecone_pianki.html
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Są jeszcze takie i chyba colowe widziałam jakiejś firmy
https://www.jojo.pl/swf/500x400_zakrecone_pianki.html
jully ale te już trochę trudniej rozdzielić na poszczególne kolory
mcda najlepiej kup białe i pofarbuj barwnikami spożywczymi. Chyba Haribo robi białe.
Paka super
Mamami, Paka, piękne torty!
Paka, z czego te serwetki
Ale fajny kot. Jak go zrobiłaś?
W ogóle postuluję, żeby wklejać fotki z procesu produkcyjnego, znaczy z fazy "rzeźbiarskiej" , bo jak się piecze biszkopt to raczej wiadomo, masę tez raczej wiadomo jak się robi. Ale jak się wykrawa takiego kota na przykład?
nie moje oczywiscie ale moze komus sie przyda
praca z lukrem krolewskim ktory robi sie twardy po nalozeniu i mozna go na rozne sposoby ozdabiac https://home-and-garden.webshots.com/photo/...054302019mPitLw Thomas krok po kroku https://thomasthetankenginecake.blogspot.com/ i inne dosc proste https://www.flickr.com/photos/13782461@N05 A tu krowa fajna i prosta /"> https://home-and-garden.webshots.com/photo/...054302019mPitLw i ciekawy blog https://cakemagic.blogspot.com/
Bogusia,ja Cię ozłocę za tego Tomka
krok po kroku to już banalny jest dobrze widzę,że to jest barwiony krem? nie żaden lukier?
To jest lukier tylko ze w wersji mazistej czyli bialka ( w postaci naturalnej albo proszkowej czyli albumina) i cukier puder w duzych ilosciach tak zeby to maziste wyszlo a po zaschnieciu bedzie twardawe.
Najpierw zalecaja smarowac tym raz zeby sie okruczy nie odklejaly przy najladaniu wierzchniej warstwy a pozniej 9po odczekaniu ok 7 min az troche podeschnie)juz ta z barwnikiem i wtedy lepiej nakladac z pomoca tej szprycy (?) i wyrownywac cieplym, plaskim nozem np A geba tez z lukru tylko ze takiego jak masa plastyczna czyli wiecej cukru do niego wtedy. Albo z marcepana.
a ja się pochwalę dziś swoim wypiekiem- moje dziecko zażyczyło sobie tort w kształcie traktora więc wyczarowałam cus takiego
To i ja się ociupinke pochwale moim pierwszym tortem w życiu
To wszystko po lekturze tego wątku ---- torcik oczekujący w lodówce ---- ozdobiony walentynkowo
po tych zdjęciach Marg to sobie moje mogę wsadzić
nie,no w tym roku poszłam na taką łatwiznę,że nawet nie mam czym się pochwalić
Hmmm no to się załamałam i chyba więcej tu nie zajrzę a tym bardziej nie wstawię fotek tortów, które za kilka dni zamierzam popełnić
Pozdrawiam
Przestańcie się wygłupiać .
To co wklejam ma służyc jako inspiracja..
Marg. ależ to służy jako inspiracja
Ja przez ten wątek postanowiłam sama tort robić. Ten co tam wcześniej był na zdjęciu to był tort walentynkowy i to mój pierwszy tort w życiu. Z pomocą dziecia robiony
Dziewczyny! Ratunku!!!
Na JUTRO muszę zrobić autko Tymkowi. Podstawa - biszkopt i krem mam. Oczywiście "lakier" z maszmarlołsów. Pomóżcie mi... jak to TECHNICZNIE zrobić...
poklikaj
https://images.google.com/images?q=car+cake...sa=N&tab=wi i tu https://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=61755 https://www.ricettextorte.com/album/foto_to...hine_dolci.html https://www.ricettextorte.com/album/foto_to...cars_torta.html https://www.thriftyfun.com/tf998163.tip.html tor wyścigowy https://jas.familyfun.go.com/recipefinder/display?id=50190
No to i na mnie wkońcu przyszedl czas pokaząc córce swoje umiejętności, z 12 lat te,mu sama sobie robiłam torty, ale na bazie kremu z karpatki, tym razem ma być krem śmietanowo truskawkowy
I tu mam małe dylematy jak to zrobić, poczatkowo myślałam, że zrobię masę ze śnieżki i galaretki truskawkowej, ale zastanawiam sie czy z kremówki ubitej nie byłoby lepsze??? Dośc często robię na deser wlasnie ubita snieżke która mieszam z chłodna tężejąca galaretka i dosłownie po godzinie stania w lodówce jest pyszny deser, ale czy z bitą smietana tez mi to sie uda?? No i chciałam w srodku włożyć owoce i czy mrozone truskawki będą sie nadawać, czy najpierw zasypac je cukrem i potem je pokroic i wyłożyc, czy dżem truskawkowy ( ale tu mam spore watpliwości czy za słodkei nie będzie) Mam czas do jutra z planem działania, czy pomozecie mi ???
śmietany z galaretką nie mieszałam,ale mieszałam z żelatyną -wychodzi super
owoce jeśli już kładłabym na biszkopt ja robię kombinację alpejską -powidła śliwkowe(dla kwaśności )-śmietana-karmel -kolejność dowolna widziałam ostatnio jak karmel łączyli z ubitą śmietaną i taką masą ciasto przekładali (ja bym do tego dołożyła żelatynę profilaktycznie)
Mika tak sobie kombinuję, rozrobię galaretke z miejsza ilością wody niz podano na opakowaniu to chyba powinno ściagnąć tę smietanę, to tez żelatyna. O mamooooooo ale mam stresa, czy sie uda
Meggi, przyjrzyj się temu przepisowi na śmietanowca, w dalszej części wątku stoi napisane, że i z mrożonymi truskawkami wychodzi.
no to teraz mam problem truskawek, odmrożone będą zwiotczałe i nie dadzą takiego efektu, echhhhhhhhh
Doczytaj wątek, tam jest napisane, żeby położyć mrożone i szybko zalewać śmietaną.
O, piszą jeszcze, że można zrobić z brzoskwiniami z puszki i też pyszne. One nie oklapną
Skanna ano wcześniej nie doczytałam bo zatrzymałam sie na 1str , bo K chce tort, zeby na wierzchu sobie chce sama ozdobę zrobic, więc poczytalam tylko o tej masie ze śmietany bo to mnie najbardziej interesuje.
A to może w takim razie pomyślcie raczej o masie Konwaliowej.
Zabawa jak z plasteliną Tutaj jest tort, którym zasłynęła Konwaliowa
Z pewną dozą nieśmiałości...
Na 4 urodzinki mojej córci - fanki filmu AUTA i koloru różowego...
moniczar - a ten środek jest jadalny? Z czego to to jest zrobione no i gdzie to można dostać?
Malgood mama Wojtka - wieeelkiego fana Zygzaka
środek jadalny a kupić można tu: https://www.k-2.com.pl/dwaflowe.htm albo w innych sklepach z tego typu rzeczami
moniczar - a ten środek jest jadalny? Z czego to to jest zrobione no i gdzie to można dostać? Malgood mama Wojtka - wieeelkiego fana Zygzaka można zamówić wedle życzenia na www.fototort.pl ja zamawiam u nich na każde urodziny -sama wybieram zdjęcie lub obrazek i przesyłam mailem
Ja się niestety nie pochwalę ( wstyd sie pzryznać ,ale na chceniu sie skonczyło
Niedość, ze choróbsko mnie trzyma od tygodnia to do tego miałam dziwmny sen związany z tym moim tortem i rano po obudzenius tweirdziłam, ze ide zamówić pewniaka czyli smietankowo-truskawkowy, który zniknął w mgnieniu oka Żeby nie było, ze ja taka leniwa pizze Skannową zrobiłam i dzieci zachwycone były
Dnia przedwczorajszego popełniłam tort na wieczór panieński. A właściwie panieńskie popołudnie, bo impreza odbywała się na uczelni Oto efekt:
Wiola,a ten łorgan to po jakiś przejściach jest,że mu się głowa tak wygieła
jak Ty tymi pisakami piszesz? u mnie dziadostwo nigdy takie plastyczne nie chce być
Łorgan, Droga Miko, wygięty bo z banana Brakło mi wszytskiego i miałam do wyboru - albo zrobic miniaturę albo użyć owocu. Użyłam owocu
Pisaki rozgrzewam we wrzątku. Na kremie czy śmietanie trzymają się tak sobie ale na twardych polewach, glazurach czy marszmalołsowej masie albo marceapnie pisze się doskonale i trzymają się nieźle.
aaa no jak banan to wszystko wyjaśnia
znaczy moje pisaki to jakieś dziady do d.. nigdy nie chciały rozpuścić się aż tak żeby można było piknie kaligrafować
Witajcie, Od jakiegoś czasu was podczytuję bo szukałam weny na tort dla mojego synka z okazji I urodzin. No i zdecydowałam się na ten z piankowa masą. Mam jednak pytanie. Bo gdzieś tam wyczytałam, że ta masa nie może się zetknąć z kremem bo będzie tłusta plama. Co to znaczy? czy mam posmarować tak warstwy, żeby nic nie wychodziło na zewnątrz( czyli zakończyć ze 2 cm od krawędzi?). Będę wdzięczna za radę. A co myślicie o pozyskaniu niebieskiego barwnika z M&M sów????
Moja masa stykała się z kremem, smietaną i polewą czekoladową. Żadnej tłustejk plamy nie odnotowano.
Witam,
Polecam stronę www.tortownia.pl - można tu kupić mnóstwo dodatków i dekoracji do ciast i tortów, można kupić lukier plastyczny we wszystkich kolorach , zamiast tradycyjnego marcepanu i barwników. popatrzcie, mnie się ta strona bardzo spodobała. dzisiaj będę zamawiała kilka produktów;)
Zasady ogólne
Do podsypywania wałkowanego lukru używaj wyłącznie cukru pudru, nigdy mąki. Zawsze przed użyciem zagnieć lukier, żeby "obudzić" jego sprężystość. Niewykorzystany lukier przechowuj w szczelnie zamkniętej czystej torebce foliowej, postaraj się, aby było w niej jak najmniej powietrza. Powlekanie ciasta Zagnieć lukier, żeby go lekko ogrzać i uplastycznić. Rozwałkuj lukier na posypanej cukrem pudrem stolnicy, w razie potrzeby popudruj też delikatnie wałek. Pamiętaj o podnoszeniu i przekładaniu wałkowanego lukru, żeby nie przykleił się do podłoża. Jeśli podczas wałkowania pojawi się pęcherzyk powietrza, przekłuj go czystą szpilką. Lukier rozwałkuj do rozmiaru większego niż ciasto. Znacznie ułatwi to nałożenie masy. Powinna ona mieć grubość około 5mm. Delikatnie podnieś tak przygotowany lukier na wałku albo podkładając pod spód dłonie, uważając, by go nie rozciągnąć ani nie przerwać. Umieść lukier na cieście. Używając nasady dłoni albo packi cukierniczej kształtuj i wygładzaj dokładnie wierzch i boki ciasta aż staną się idealnie równe i jedwabiste w dotyku. Odetnij nadmiar lukru wokół ciasta przy użyciu ostrego noża. Jeśli zamierzasz odcisnąć na lukrze dekoracyjne wzory, zrób to zanim lukier zastygnie. Oferowany przez sklep tortownia.pl lukier RegalIce obsycha w ciągu 2-3 godzin. Gotowego tortu nie przechowuj w lodówce, gdyż lukier łatwo chłonie wilgoć! Tort najlepiej obsuszać w przewiewnym pomieszczeniu, w pudełku kartonowym.
Petelasia ale cudo zrobiłaś!! Ja też taki chcę....
Super
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|