Kokos się barwi zielonym barwnikiem schwartau, co jest do kupienia na ogół w hipermarketach.
Joanna, przecież właśnie po to się tutaj wstawia zdjęcia, żeby można było korzystać do woli.
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Kokos się barwi zielonym barwnikiem schwartau, co jest do kupienia na ogół w hipermarketach.
Joanna, przecież właśnie po to się tutaj wstawia zdjęcia, żeby można było korzystać do woli. Torty wszystkie obłędne! Z nóg zwalił mnie samolot Tuni Cóż za precyzja wykonania! Joanna, z czego jest "trawka"? to kupiony w markecie kokos Poszłam na łatwiznę, wiem ale tym razem nie miałam czasu na eksperymenty Poza tym ja nie jestem taka zdolna jak większość z Was
Witam! Czy ma ktoś pomysł, jaki napis ( moze zabawny, smieszny, wesoly) mogę umiescic na torcie 12-letniego chlopaka???? Z góry dziękuję
Szczerze mówiąc najbardziej to chyba piłką nożną
Przeczytałam cały wątek i postanawiam sama zrobić tort. Mam miesiąc na przygotowanie się psychicznie Obiecuję, że pokaże tu to torcisko niezależnie od efektu. Najwyżej będzie zabawnie
Annie, nie widzę zdjęć.
Paka, ja widzÄ™
tu więcej tortów biedronek https://images.google.it/images?hl=it&q...sa=N&tab=wi https://images.google.com/images?q=ladybird...=1&ct=title
Taaa. Popatrzeć dobra rzecz...Może się zapatrzę i machnę jakieś arcydzieło ?
Marghe. - Maks też ma urodziny 21 października Tylko jak sądzę Gaba będzie mieć tort stojący zdecydowanie wyżej w rankingach wizualno-smakowych, niż moje biedne dziecko... Marghe. - Maks też ma urodziny 21 października Tylko jak sądzę Gaba będzie mieć tort stojący zdecydowanie wyżej w rankingach wizualno-smakowych, niż moje biedne dziecko... tort będzie kupny . https://tortownia.pl/pracownia.php Mam 3 lewe ręce do skomplikowanych rzeczy . A torty sa bardzo skomplikowane
Niesamowite.
Już mam taki ślinotok że hej!!! Jestem pod wrażeniem waszych zdolności Mam nadzieję, że zdjęcie mojego tortu wkleję za jakieś dwa tygodnie Teraz poszukiwania na pomysł. Bynajmniej musi być z kotkiem
Marghe, bój się Boga. Tort jest mniej więcej tak skomplikowany jak spaghetti tylko wykonanie trwa odrobinę dłużej.
Spaghetti w sensie makaron i sos do niego, bo wiem, że się zaraz czepniesz Marghe, bój się Boga. Tort jest mniej więcej tak skomplikowany jak spaghetti tylko wykonanie trwa odrobinę dłużej. Spaghetti w sensie makaron i sos do niego, bo wiem, że się zaraz czepniesz chciałabym, żeby tym razem Gabiszon miał naprawdę ładny tort więc sama go nie zrobię Marghe, bój się Boga. Tort jest mniej więcej tak skomplikowany jak spaghetti tylko wykonanie trwa odrobinę dłużej. Spaghetti w sensie makaron i sos do niego, bo wiem, że się zaraz czepniesz Hehe...się nie zgodzę. Ciasta (nawet jeżeli nie wszystkie) ze swej natury są trudniejsze, bo niektóre wymagają dopieszczenia i zazwyczaj większej precyzji (na etapie produkcji ). I się przy tym będę upierać, bo najładniejsze wychodzą mi jak się postaram i nic się w międzyczasie nie zdarzy (choćby spadek napięcia). I to tak niezależnie od faktu, że są ciasta, które robię "na oko". A jak już ciasto jest - to taki tort jednak wymaga trochę talentu - ja tam mam dwie lewe ręce i wyobraźnia wszystkiego nie załatwi, i ten etap u mnie mocno szwankuje (znaczy wykończenie). I choć się tym przesadnie nie frustruję (jak wyjdzie coś krzywo, to będzie krzywo), to jak gotować i wymyślać lubie, tak produkcja tortu, jest u mnie daaaleko na liście i zwykle wymaga większej mobilizacji wewnętrznej (znaczy muszę się przez kilka dni nastawiać na to, że mam go zrobić).
Taaaaaaaaaak
Dzisiaj pieskiem można wybić okno....
Podziwiam Was...ja nigdy nie piekłam tortu, tzn piekę biszkopty i najróżniejsze ciasta, ale tortu nigdy...
A Ty blue sie nie przejmuj, najwazniejsze, że był dobry...
Truska, super!
Truska- świetny!
A ja właśnie robię tort na jutrzejszą imprezę. Ma z założenia symbolizować morze - na postrzeganie tortu w aspekcie marinistycznym wpłynąć ma zrobiona "tymi ręcami" z masy cukrowej łódka, rybki i inne wodorosty. A co w efekcie będzie symbolizować, to się jutro okaże
Tiss, super.
Tylko czemu dekorowałaś tort majonezem? No przecież zaznaczyłam pod pierwszym zdjęciem...
Jutta .... ... jakie cudeńka.... kurcze też chyba coś takiego zrobię mojemu Hubciowi...
Dziewczyny potrzebuję przepis na biszkopt do tortu czekoladowego!raz piekłam z przepisu z gazety i wyszedł zakalec ,potrzebuję taki sprawdzony przepis na biszkopt czekoladowy na okragłą blaszkę
pilne!pomocy! Dziewczyny potrzebuję przepis na biszkopt do tortu czekoladowego!raz piekłam z przepisu z gazety i wyszedł zakalec ,potrzebuję taki sprawdzony przepis na biszkopt czekoladowy na okragłą blaszkę pilne!pomocy! wyszukiwarka nie gryzie https://www.maluchy.pl/forum/index.php?show...p;#entry7785409 https://www.maluchy.pl/forum/index.php?show...p;#entry7684802 https://www.maluchy.pl/forum/index.php?show...p;#entry7683168 https://zapraszamnaciasto.blox.pl/2007/09/P...ZEKOLADOWY.html https://www.gotowanie.wkl.pl/przepis27767.html itp
Przeglądam kilka ostatnich stron i już sama nie wiem, czy tu się przepisy na torty wkleja, czy tylko fotki, ale mój dzisiejszy tort wyszedł tak pyszny, że muszę to opisać.
TORT BEZOWY Z DAKTYLAMI I MASCARPONE porcja na mały tort 200g daktyli drobno posiekać i namoczyć w alkoholu - co najmniej 1 noc. daktyle odsączyć, zmielić w maszynce do mięsa. 50g cukru pudru rozetrzeć z niewielką ilością alkoholu od daktyli (mi wchłonęło cały alkohol, głowę mam słabą, więc wesoło się produkowało przy oblizywaniu palców) do tego dodać 250g serka mascarpone, dokładnie wymieszać (moim zdaniem wystarczy łyżką, mikser niepotrzebny) część serka z cukrem dodać do mielonych daktyli - tyle, żeby się dobrze wymieszało i dało tym posmarować tort ubić na sztywno 250ml śmietany kremówki 36%, dodać do tego resztę mascarpone i dokładnie zmiksować. Warstwy tortu smarować najpierw kremem daktylowym, potem śmietanowym. Na wierzchu i na bokach tylko krem śmietanowy. W oryginalnym przepisie były jeszcze orzechy włoskie - nie wiem, czy warto, nie dodawałam Z wierzchu posypać kakao, ozdobić (w moim przypadku tylko delikatne kropki dookoła z jasnego kremu) tort jest pyszny, że palce lizać. Alkoholu wyszło mi dużo, bo prawie 150ml spirytusu, ale gdy krem "przegryzie się" z bezami, to nie czuć go za mocno i jest naprawdę warty polecenia. no i jeszcze jedna zaleta - około pół godziny roboty, gdy mamy już rozdrobnione i namoczone daktyle jeśli u rodziców zostanie jakaś resztka do jutra, to wkleję zdjęcia. Dziś w trzy osoby zjedliśmy ponad połowę
Brzmi smakowicie, tym bardziej, że uwielbiam daktyle.
Dorzuć jeszcze jakieś zdjecie i juz się nie oderwę od monitora
Nie wiem czy wrzucić to do tortów czy do ciast..
2 jajka 4 Å‚yżki cukru 5 i pół Å‚yżki mÄ…ki pszennej 50 g stopionej na parze czekolady deserowej 2 Å‚yżki wiórków kokosowych MASA 300 ml Å›mietany kremówki 350 g poÅ‚amanej biaÅ‚ej czekolady 250 g serka biaÅ‚ego typu – Toska / Phipadephia 4 pÅ‚atki żelatyny Do dekoracji : Wiórki kokosowe Posypka czekoladowa Kakao itp Jajka ucierać z cukrem aż bÄ™dÄ… puszyste . Najlepiej mikserem Wsypać mÄ…kÄ™ i wymieszać Å‚yżkÄ… Dodać wiórki kokosowe Wlać roztopionÄ… czekoladÄ™ Ciasto przelać do wysmarowanej masÅ‚em i posypanej mÄ…ka tortownicy (20 cm Å›rednicy) piec ok. 25 min w 180 stopniach Przestudzić Ciasto nasÄ…czyć czymÅ›.. Np. likierem kokosowym, kawowym.. dla dzieci może być mleko, mleko kokosowe, co kto chce Krem: Zagotować Å›mietanÄ™, ciÄ…gle mieszajÄ…c Dodać biaÅ‚Ä… czekoladÄ™, mieszać aż siÄ™ caÅ‚kiem rozpuÅ›ci Å»elatynÄ™ zalać zimnÄ… woda, odcisnąć, dodać do masy czekoladowej Wymieszać Wylać na ciasto Wstawić caÅ‚ość do lodówki na jakieÅ› 2 h. Udekorować wiórkami, kakao, posypkÄ… – czym kto tam chce
Tiss super tort
I mnie bardzo siÄ™ podoba. Oj Tiss, masz talent!
No dobra, my wymodziłyśmy coś takiego. Zielonego i niezdrowego
Weźcie poprawkę na to, że mam dwie lewe ręce do tortów i dekorowania.. wiem, że widać niedociągnięcia, że lukier ma "zacieki" kolor i ozdoby - pomysl Gaby Ciasto to zwykły Murzynek Kostkę masła rozpuścić z 1,5 szklanki cukru, 4 łyżkami kakao i 6 łyżkami mleka. Wystudzić Wbić 3 żółtka (z białek ubić pianę) Wlać kieliszek rumu i trochę ekstraktu waniliowego (lub cukier waniliowy) Odlać 3/4 szklanki masy, do niej dodać 1 i 1/ 4 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dodać ubitą pianę z białek Delikatnie wymieszać Masę wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką foremki Piec jakieś 35 minut w 180 stopniach [b]masa to masa Linn[/b] KREM Z MASCARPONE I MLEKA SKONDENSOWANEGO SLODZONEGO bialy, kakaowy i kawowy Cos dla tych, ktorzy nie maja doswiadczenia w robieniu kremow. Malo skladnikow, szybki w przygotowaniu i moze miec 3 wersje. Oprocz podstawowej takze kakaowa i kawowa. Przepis i zdjecia: www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=44227 250 g mascarpone 200 g mleka skondensowanego slodzonego / nawet 150 g dla nelubiacych nadmiaru slodyczy / - przelozyc mascarpone / bezposrdenio wyjete z lodowki / do miski - zmiksowac na puszysty krem przechodzac od nizszej do najwyzszej szybkosci miksera - dokladac partiami mleko skondensowane nadal miksujac - ilosc mleka nalezy dobrac indywidualnie / probowac juz od mniej wiecej 150 g / Dodajac niewielka ilosc kakao lub kawy rozpuszczalnej mozna uzyskac wersje kakaowa i kawowa. Krem mozna zamrozic. Po wyjeciu z zamrazalnika przelozyc do lodowki, a potem wymieszac dsc energicznie drewiana lyzka / NIE MIKSEREM /. Ja zrobilam z podwojnej porcji: 500 g mascarpone i prawie cala puszka / 397 g mleka skondensowanego /. Wystarczylo to na podwojne przelozenie i pokrycie tortu o srednicy 26 cm. Nastepnym razem zrobie jednak z potrojnej: bedzie wiecej przelozenie i na podjadanie w czasie produkcji." Pyszna Lukier i żółwie kupne . Ciasto przekroić, przełożyć masą, wierzch posmarować dżemem i przykruyć całośc rozwałkowanym lukrem. Dekorowac wedle uznania -- z resztek powstało ciastko. Z reszty masy (a miałam jej duużo. bo pierwszego murzynka zepsułam) zrobiłam kolejnego murzynka A z niego wykroiłam krążki Poprzekładałam masą serowo mleczną I polałam pozostałą masą czekoladową, która pozostała po odlaniu owych 3/4 szklanki..
Marghe co Ty tu bluznisz!!
Rewelacyjne! Zolwie swietnie sie komponuja z caloscia. Kolorystyka piekna ( akurat te game mam dzis na sobie ) A te zacieki (???) na lukrze wygladaja jakby tak mialo byc. Bardzo mi sie podoba!!!
Dziewczyny ja z prosba widze tak tu pieknie wypiekacie moze poleci mi ktoras jakas naprawde dobra mase do toru juz za niecaly mies beda ur mojej corci i chcialabym sprobowac wczesniej upiec akis torcik tylko naprawde dobrej i sprawdzonej masy mi brak.z gory dziekuje
Marti, zrób tę z mojego zielonego tortu
MAscarpone kupisz w każdym sklepie z tego co widzę
chciałam się pochwalić takim torcikiem który zrobiłam z koleżanką i jej mężem który pisał, jak będę miała zdjęcia rozkrojonego tortu to tez pokażę, bo w środku biszkopt jest kolorowy i przełożony jest bita śmietaną
wszystkie ozdoby z masy cukrowej, a kolorowe barwione galaretką, bo nie miałam barwników, w środku biszkopt barwiony kisielem do przekładania tortu zazwyczaj kupuje gotowca, ubijam z mlekiem i już, można ubic kremówke z fixem i tez dobre wychodzi a taki zrobiłam synkowi na roczek prowizoryczny taki bo miałam tylko różowy krem z proszku, literki były z ciasteczek a jedynka z cukiereczków, wzorki z braku szprycownicy robiłam przez woreczek
Niewidzialna po prostu śliczny . Ja jak kiedyś nie miałam barwników to do robionej "oszukanej" masy marcepanowej dodawałam właśnie kilka kropelek płynu z tego pisaka do tortu - tam są kolory: zielony, żółty, czerwony i niebieski bodajże.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|