To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

Kurkuma

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

A.L.
Kupilam do barwienia zarelka.Niedlugo bede robic potrawe hinduska i potrzebuje do tego zoltego ryzu.
Kiedy ta kurkume sie dodaje? W trakcie gotowania czy juz po?

help!
agabr
Asiu ja dodaje pod koniec,ale moment gotuje z.b
Tobatka
Gotując ryż, dodaję do wody przed wrzuceniem ryżu... Wtedy mi się caluśki ładnie równomiernie zabarwi icon_smile.gif

Tylko wrzucaj niedużo, jesli tylko dla koloru - kiedyś przesadziłam i dało się wyczuwać dość intensywny, charakterystyczny smak kurkumy, który mi akurat nie pasował do sosu wtedy podanego...
A.L.
No wlasnie chcialam zapytac, czy kurkuma nadaje jakis smak...
Bryn, a Tobie sie rowno ryz zabarwia?
agabr
bardzo rowno, nie lubie tego posmaku jesli kurkuma sie gotuje , podanie po ugotowaniu tez zostawia ten posmak wg mnie.b
anakonda123
Nie lubisz posmaku kurkumy? A znasz jego właściwości? Ja dowiedziałam się, że jest to istna fabryka lecznicza na wszelkiego rodzaju dolegliwości! Ja dowiedziałam się wszystko z tej publikacji zdrowyportal.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.