poproszę o dokładny przepis dla laika, lub linka
a o jakie warzywa ci chodzi ?
u.
ale Grzałko o co Ciebie chodzi ? No normalnie grilujesz . smarujesz marynata . Poza klasyka typu baklazan czy cukinia sprobuj obgotowane mlode marchewki, dobrze sie komponuje wg mnie seler z serem.b
no to konkretnie:
jakie warzywa? co się z nimi robi (w sensie czy obrać, czy jakies pestki usunąc, czy i jak pokroić? co to jest marynata i jak się ją robi? jakie przyprawy? jak długo na grillu? jestem kulinarny laik zupełny a tu spadła na mnie impreza grillowa...wszyscy umieją robić mięcho, a ja nie lubię, więc chciałabym dla siebie warzywa
cukinia, bakłażan, papryka .. pokroić w plastry (paprykę w kawałki)
i wrzucić na grilla oddzielnie przygotować sos np z oliwy i czosnku, doprawić warzywa zdjac, pozmarowac i jesc moze być? zerknij sobie tutaj https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...5356&a=43885356
ja ostatnio robiłam cukinie w vinegrecie wcześniej zalaną nim .. boszzz... będzie dzisiaj również bo była pyszna .. i tak samo bakłażany
jeśli już to obierać .. pestek nie wyciągać wielkie kroić na mniejsze u.
Grzałka, najlepiej sie grilluje na takich aluminiowych tackach
ja zawsze griluję przede wszytskim: -pieczarki (odrywam nóżki i kapie do tego łebka 3 kropelki maggi w płynie) -papryke( jak nie lubisz ze skórą która po ugrillowaniu i tak łatwo odchodzi too można ją wczesniej opalic np nad palnikiem w kuchence gazowej) - cukinie/bakłażan mozna pomaziac marynata, mozna posypać wegetą, jak kto lubi - banany kroisz wzdłuz na pół potem z czekolada roztopiona spożywasz, jabłka jak kto lubi itp i moj ulubiony ser typu brie czy camambert zawinięty w plaster boczku mhmmhm dzisiaj tez ide na grilla
a na grillu jak długo ? hm mientkie musi byc i mozna jeść czy ja wiem ile, moze z 15 -20 minut
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|