Ostatnio u znajomych była ich kuzynka z Kanady i opowiadała o garnku "slow cook"- do wolnego gotowania. Znalazłam coś takiego na allegro ale niestety żadnej strony z info o tym gotowaniu lub z przepisami. Może któraś z was używa czegoś takiego? Wygląda to na idealne rozwiazanie rano nastawiasz obiad -wracasz z pracy a wszystko ciepłe czeka na ciebie. Znacie to? Jakie są wasze opinie?
Ja rzadko uzywam bo, moim zdaniem, takie dlugotrwale gotowanie nie jest najlepsze.
Ale np do wolowiny, ktora piekna wychodzi z tego. Ladny kawalek wolowiny z przyprawami, sosem sojowym, jakis pieprz, lisc laurowy czy inne ziola, kawalek mnarchewki, cebula, por czy inne warzywo, zalac woda. Wychodzi miekka i soczysta Mozna z tego wywaru zrobic taki regularny sos gravy i pozniej albo podawac te wolowine z ziemniakami (jakies puree np) albo pokroic, nalozyc na pieczywo tostowe, zrobic takie kanapki (typu sandwiche ) przekroic po przekatnych w trojkaty i kazdemu do miseczki tego sosu zeby sobie to moczyl Mam gdzies wiecej przepisow ale niesprawdzonych osobiscie.
Dokładnie nad tym samym się zastanawiałam czy to długie gotownie to na pozostawia jeszcze jakieś witaminy i mikroelementy w jedzonku
Obejrzalam sobie twoją rodzikę ..tort Oliwii- mistrzostwo świata-mogę skopiować? CYTAT(gładka) mogę skopiować?
A pewnie! Prosze bardzo Ja tez zreszta skopiowalam. Jesli to zamek to gdzies z sieci. Jesli robaki to sciagniete z opakowania z kolorowym lukrem. Chyba tylko ze 2 na szybko wymyslilam
Ze swojej strony polecam wolnowar Crock Pot. Wyjątkowo prosta obsługa, praktycznie nic tutaj nie trzeba robić. Wystarczy włączyć i po paru godzinach jedzenie gotowe. Jedzenie natomiast jest dużo zdrowsze i smaczniejsze w przypadku gotowania w ten sposób. Polecam slow cooking i wolnowar Crock Pot.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|