Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. PLiki cookies stosujemy w celu świadczenia uśług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany
do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczne na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany
ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółow w naszej "Polityce Prywatności"
Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowanæ i rozszerzon± wersjê, nadaj¹c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...
Ciotka Manuela mnie zdopingowała i jak mam kupić ręczniczek numer 10 i kolejny kocyk to chyba wolę cos co pomoże mi piec, a w szczególności wyrabiać ciasto na pierogi i inne. Bo jednak pieczenie i gotowanie nie zajmuje mi tyle czasu ile powinno.
I chyba bym chciała za resztę z premii świątecznej coś kupić .
dobra żarty na bok po prostu nie znam się na tym wcale. I gdyby ktoś był na tyle miły by po raz kolejny napisać jaki jest super ale nie za drogi to byłabym naprawdę wdzięczna.
Jagna ja kupowałam mamie w prezenciepod choinkę i kupiłam jej ten, który Ci intuicja podpowiedziała bo moja mówiła to samo. Jednak my kupiliśmy chyba taniej w saturnie.
monte
Sun, 06 Jan 2008 - 23:12
My też mamy Moulinex (tylko wersję 2000 bo dla nas kilogramowy chleb to maks potrzeb) i bardzo polecam. Pozostałych nie znam, być może równie dobre, ale wypowiedzieć się nie mogę. Jedyne na co ewentualnie zwróciłabym uwagę, to sprawny serwis - wszystkie mają?
skanna
Mon, 07 Jan 2008 - 00:12
Jagna, dla dużej rodziny maszyna jednomieszadłowa to bez sensu. Chyba, że nie zamierzasz piec chleba, a jedynie rozmaite ciasta (pierogi, pizza) wyrabiać. Bo jeśli jednak chleb, to zanim dobrze ostygnie, to będziesz musiała nastawiać następny, a jednak ten proces trochę trwa. Tak więc radziłabym albo ten ostatni albo to, co pokazała Tusiol. Dwa mieszadła to podstawa, imho. Sama mam jedno i w związku z tym w pieczenie chleba przestałam się bawić.
mamami
Thu, 10 Jan 2008 - 21:50
Jagna ja mam taki jak w drugim linku (ten co najszybciej bedziesz miala) to jest model wystepujacy pod tysiącem nazw, U mnie sie sprawdza, od dwóch lat go uzywam, mniej lub bardziej intensywnie, cały czas działa bez zarzutu.
Tobatka
Fri, 11 Jan 2008 - 09:44
Jak pisze Skanna- zwróć uwagę na dwa mieszadła.. Mój to AFK BM-3.. Od 3 chyba lat już mam (od dwóch na pewno, ale chyba jednak dłużej) Teraz mi minęło pieczenie chleba, ale już wraca.. Za to do wyrabiania ciasta idealna sprawa
Czas przyrządzania chleba jest długi (między 2.20 a 3.50 godzin w zależności od programu), ale efekt jest świetny. Automaty różnią się przede wszystkim ilością mieszadeł i programów. Czy róznice te są aż tak istotne - nie wiem. Ważne, że chleb wychodzi super i w instrukcji z każdym automatem są podane przepisy (w moim na ponad 10 różnych chelbów)! Maszyna jest też bardzo prosta w obsłudze: wsypujemy składniki, naciskamy 2 guziki (program i stopień wypieczenia) i to wszystko.
Andrzej
McJAGNA
Thu, 17 Jan 2008 - 22:55
nie podziękowałam - przepraszam - teraz to zrobię - dziękuję za odpowiedzi.
Czyli jak zwykle wyszło na to, że jak coś już kupować to porządne.
Zachowam ten wątek, bo niestety muszę się chwilowo wstrzymać z zakupem. Ale tylko chwilowo. Jak tylko wyląduję w moim nowym pięknym domu gdzie nie ma sklepu spożywczego biorę natychmiast - duży z dwoma mieszadłami, porządny.
Dziękuję raz jeszcze
Gosia z edziecka
Wed, 19 Mar 2008 - 00:09
Chciałabym zapytać o maszynę mulinexa https://allegro.pl/item325828734_wypiekacz_...ny_chlebek.html Czy instrukcja obsługi i przepisy są po polsku? I o co chodzi z cukrem? Czy można wsypać dowolny (np fruktozę, albo melasę?), bo w angielskiej wersji instrukcji jest coś co mnie niepokoi (nie używać nierafinowanego cukru)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.