Szykujemy się do zakupu zamrażarki.
Ta, którą mamy przy lodówce to niewypał, kosze małe, plastikowe fronty się odłamały, jedzenie przymarza do kratek koszyków, pojemność całkowita mała (ok. 80l), no ogólnie, przy dwóch alergikach dużym i małym, nie sprawdza się.
Dlatego chciałabym zakupić oddzielną zamrażarke, pomrozić trochę owoców i warzyw sezonowych, mieć odpowiednią ilość na mięso surowe i "przetworzone", choć nie planuję zakupów typu pół prosiaka ze wsi Potrzebne mi jest dodatkowe miejsce do mrożenia jedzenia.
Myślałam o czymś, co będzie w granicach 120l, najlepiej szufladowej, żeby był łatwy dostęp do wszystkiego.
Możecie coś polecić?
Gabaryty też ważne, ale chyba nie kupię zamrażarki o głębokości mniejszej niż 60 cm? Wolałabym raczej niższą niż wyższą, także tu mam ograniczenie.