Zupa krem pieczrkowy z grzankami
śmietana, 3 łyżki
pieczarki, 300 gramów
cebula, 1 sztuka
olej, 2 łyżki
masło, 1 łyżka
Rosół wołowy WINIARY, 2 kostki
chleb ciemny , 4 kromki
ser parmezan tarty, 1 łyżka
Rosół wołowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle (ok. 5 minut). Połączyć z Rosołem i śmietaną, zagotować. Zmiksować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Grzanki posypać serem.
Zupa krem z borowików
Rosół drobiowo-warzywny Kogutek WINIARY, 2 kostki
borowiki świeże, 50 gramów
marchew, 1 sztuka
pieprz
por mały, 1 sztuka
natka pietruszki (posiekana), 2 łyżki
śmietana, 2 łyżki
Grzyby, marchew i por oczyścić, pokroić. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Do Rosołu dodać grzyby i warzywa. Gotować 20 minut. Zmiksować. Dodać śmietanę. Doprawić pieprzem
Mam nadzieję, że to o to chodziło
Na drugie danie propoinuję:
Gulasz słodko-kwaśny
pomidor, 2 sztuki
papryka zielona, 2 sztuki
tłuszcz, 1 łyżka
wieprzowina, 600 gramów
cebula duża, 2 sztuki
Fix do potraw chińskich WINIARY, 1 opakowanie
Mięso pokroić w kostkę, smażyć na tłuszczu 10 minut. Paprykę, pomidory i cebulę oczyścić, rozdrobnić. Fix rozprowadzić w 500 ml wody. Mięso połączyć z fixem i warzywami, dusić pod przykryciem 20 minut.
Kotlety z indyka
jajko, 1 sztuka
pieprz
papryka mielona
papryka konserwowa, 100 gramów
Przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY
ser żółty, 100 gramów
szynka konserwowa, 100 gramów
sznycle z indyka, 4 sztuki
bułka tarta, 2 łyżki
olej do smażenia
Mięso rozbić, oprószyć Jarzynką, pieprzem i papryką. Szynkę, ser i paprykę pokroić w paski. Układać porcje farszu na mięsie, zawijać w rolady. Jajko rozbić, dodać Przyprawę i pieprz. Mięso zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Schab z sosem majonezowym
Jarzynka do mięs WINIARY 2 łyżki
Jarzynka WINIARY 1 łyżka
1 kg schabu b/k
4 łyżki oleju
1 lampka białego wina
Sos majonezowy różowy:
Majonez dekoracyjny WINIARY 5 łyżek
2 ogórki konserwowe
3 łyżki ketchupu
Mięso natrzeć Jarzynką do mięs, skropić olejem i winem. Pozostawić na 1 godzinę.
Obsmażyć na rumiano. Zagotować 1,5 litra wody z Jarzynką, włożyć podsmażone mięso, gotować 40 minut. Ostudzić.
Sos majonezowy: Ogórki pokroić w drobną kostkę. Majonez połączyć z ogórkami i ketchupem.
Mięso pokroić w cienkie plastry. Podawać z sosem majonezowym.
Wszystkie przepisy są ze strony WINIARY, ja zresztą można zauważyć po składnikach
podaję link zainteresowanym i naprawdę polecam, bo stronka jest super
https://www.winiary.pl/przepisy.asp#