no właśnie mam duuuzo słoiczków malin i próżonych jabłek
co oprócz kisielu z malin i jabłecznika z jabłek moge zrobic?
no właśnie mam duuuzo słoiczków malin i próżonych jabłek
co oprócz kisielu z malin i jabłecznika z jabłek moge zrobic?
zalezy jaka konsystencja tych jablek ale ja np wekuje zeby pozniej miec jako nadzienie do szarlotki, plesniaka, strudli, crumble pie.
Czesto dzieci sobie mieszaja z jogurtem. Moje sa raczej nieslodzone, pozniej przyprawiam odpowiednio tylko. Maliny podobnie, tez jako dodatek do kremow tortowych (sama bita smietana i maliny) do lodow domowych, jako mazidlo do chleba, do picia rozcienczone z woda. Oraz do takiego deseru a la tiramisu ktory zwie sie, zeby bylo uczciwie, deser malinowo-kawowy. Czyli na spod biszkopty nasaczone kawa, na to mascarpone (acz moze byc i bita smietana), na to maliny swieze lub wlasnie ze sloika, znowu warstwa biszkoptow, maskarpone i dekoracja kakao (przez sitko) i malinami Acha, tez jako galaretki domowe. To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|