Ratunku , mam krolika -i co z nim zrobic , kurcze mateczka sie we mnie odezwala wewnetrzna, jak zrobic krolika bez wina,piwa,smietany i generalnie takiego zeby Zoska mogla zjesc? b
krupnik ?
Kurcze chodzi mi ulcik o to zebym mogla jej taka papke kroliczo warzywna zrobic -jak patrze na tego krolika to ona do podstawowki bedzie go jadla.b
podziwiam za odwage
We mnie to sie mateczka odzywa ale w sensie uczuc macierzynskich do krolika. Mam chyba juz 4 w zamrazarce ( and counting bo M codziennie z bronia wybywa na sasiednie pole i po godzinie kolejnego przynosi) i nie tylko ich nie zrobie ale i nie zjem )
Bogusiu ale w sensie , ze taki maly kroliczek wlochaty? a nie to wcale nie mam .Ale po trzech wspolnie spedzonych godzinach , zabaranej kuchni i w ogole ogolnemu rozbiciu zamierzam wspierac nadal firme Hipp.b
hmm mało pocieszające bo zamówiłam króliki dla dziewczynek
Agnieszko, to moze mateczkowanie wspolczesno-staromodne chili BiElDabljuuuuu ?
Krolik na stol rodzinny, przyprawiony jak tam rodzina lubi, a dla dzieciecia uprzywilejowanego ochlapy zostawiamy, znaczy kawalek ugotowany osobno. Wzglednie fragmenty rodzinnego obiadu jesli rodzina bezsolna na ten przyklad. Zadnych papek, sloiczkow, zafajtanej kuchni czy dziecka i tego co pod nim i wokol Natomiast... https://babyledweaning.com/ https://www.babycentre.co.uk/baby/startings...babyledweaning/ https://www.youtube.com/watch?v=VQxu2Zh9O7E...feature=related
a ja ostanio królika zamarynowałam na 2 dni w lodówce( czosnek sół przyprawy do miesne ( chyba kazda rodzinka lubi swoja mieszankę )
a potem go udusiłam na patelni zjedliśmy z cebulką dzieciakom musiałam wmówić ze to kurczak i jakoś zjedli potem tylko starszy powiedział dobre nasz dziadzio hoduje króliki :0 haha przejrzał mnie
Ja troche kamuflowalam gotowanego na parze krolika w sosie warzywno-pomidorowym, przez jakis czas przechodzilo u nas
Raz wyprodukowalam jakis kurzeco-kroliczy pasztet (suchy wyszedl, uch) Ale chyba niemowleciu to spokojnie ugotowac, potraktowac blenderem na papke, moze z jakimis delikatnymi przyprawami (ziola?) i powinien przejsc? Swojego kupowalam w stanie zamrozonym z koscmi, wiec po ugotowaniu musialam kosci oddzielac, a skubaniec ma klatke piersiowa dosc drobna, wiec uwaga! Rozne czesci smakuja roznie, tak jak u kurczaka Osobiscie nie przepadam za miesiwem kroliczym, no ale czego sie nie robi dla tych maluczkich
A ja nie patrząc na podforum bardzo się ucieszyłam, że posypią się rady dla świeżo upieczonej właścicielki królika jako że u Ale na razie nie skorzystam, bo moja Zośka woli żywego od krupniku.
Ja mroziłam na mniejsze kawałki i gotowałam na tym zupki dla Kacperka .Albo mieliłam i robiłam pulpeciki w sosiku koperkowym
Ja mroziłam ugotowanego/duszonego, porcjowanego na małe, jednodniowe części. Te porcje wrzucałam później do prawie ugotowanych warzyw tylko tak aby się rozmroziły i miksowałam zupę młodemu.
WyciÄ…gnÄ™ temat...
Mam w zamrażalniku królika (takiego już bez sierści ) Jak ja mam się za niego zabrać i co z niego zrobić - najlepiej jakby wyszedł obiad dla całej naszej czwórki
Moi rodzice po prostu piekÄ… z przyprawÄ… staropolskÄ… i jest naprawdÄ™ bardzo smaczny.
A ćwiartkować go? Czy też w całości upiec?
Jak długo się takiego piecze? To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|