kociek
Tue, 19 Jan 2010 - 21:26
Macie/uzywacie czegos takiego jak syfon do smietany?? O takim wynalazku dowiedzialam sie dzisaj i szczerze powiem ze bardzo mnie zaiteresowal. Podobno wlewa sie 0,5 l smietany 30% czary mary i juz mamy 1,5 l smietany ubitej.
rzeczywiscie tak jest, warte to cudo kupienia??
Pogoda
Tue, 19 Jan 2010 - 21:31
Mam taki:
Syfon do bitej śmietany - Mosai używam regularnie. Śmietana z syfonu to smak mojego dzieciństwa, nie do porównania z jakąkolwiek inną śmietaną. "Od zawsze" marzyłam o czymś takim i kiedy tylko się pokazały znowu w Polsce i wreszcie było mnie na niego stać - kupiłam bez zastanowienia.
kociek
Tue, 19 Jan 2010 - 21:54
Pogoda jeszcze bardziej sie na niego "napalilam"
A czy taka smietana sie trzyma, postoi dzien lub dwa w lodowce na torcie?? Ja jestem antytalent jesli chodzi o ubijanie smietany w tradycyjny sposob. Zawsze wychodzi mi za luzna.
Mafia
Wed, 20 Jan 2010 - 08:25
Kupiłam polecany przez Pogodę i uważam, że jest to po prostu świetne urządzenie.
Do śmietany na tort można dodać np. śmietan-fixu i wtedy trzyma się na 100%, bez nigdy nie testowałam, więc trudno mi się odnieść.
kociek
Wed, 20 Jan 2010 - 10:54
a ten smietan fix czy cukier to kiedy dodaje sie do tej smietany?? Przed wlozeniem smietany do syfonu??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.