Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. PLiki cookies stosujemy w celu świadczenia uśług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany
do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczne na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany
ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółow w naszej "Polityce Prywatności"
Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...
Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-3 minut, podawac z bita smietana lub ulubionymi dodatkami.
dodatkowe informacje Wariacje - do masy mozna dodac: - 2 szklanki jagod, piec jak powyzej - 1 szklanke czekoladowych chipsow - 1 1/2 szklanki zoltego sera jak cheddar, swietne sa z salatka z tunczyka jako topping
Ciocia Magda
Sun, 14 Mar 2010 - 20:35
mniam mniam - dzięki
teraz jeszcze tylko promocja na gofrownicę mi potrzebna
magdosz
Thu, 11 Nov 2010 - 11:42
a ja znalazłam taki przepis, oczywiście już wypróbowany REWELACJA byłam w szoku, że takie chrupiące i pyszne...można jeść same bez dodatków!!
teraz jeszcze tylko promocja na gofrownicę mi potrzebna
a gdzie tankujesz?bo ja pszepani odebralam swoja gofrownice w statoil .b
A_KA
Thu, 11 Nov 2010 - 12:53
CYTAT(agabr @ Thu, 11 Nov 2010 - 12:03)
a gdzie tankujesz?bo ja pszepani odebralam swoja gofrownice w statoil .b
To tak jak ja
Ciocia Magda
Thu, 11 Nov 2010 - 13:08
ech no niestety, nie mam ich karty. mam jakiś payback (BP).
agarad
Thu, 11 Nov 2010 - 18:38
A jakiej mocy macie gofrownice, z których wychodzą chrupiące gofry?
magdosz
Thu, 11 Nov 2010 - 19:55
ja te co podałam przepis to robiłam na takiej slabej w dodatku starej 750 W ale to nie moja była... a planuję kupić 1200 W
agarad
Fri, 12 Nov 2010 - 11:29
CYTAT(magdosz @ Thu, 11 Nov 2010 - 19:55)
ja te co podałam przepis to robiłam na takiej slabej w dodatku starej 750 W ale to nie moja była... a planuję kupić 1200 W
Ale rozumiem, że i z tej 750 Watowej wychodzą chrupiące, tak?
magdosz
Sat, 13 Nov 2010 - 10:08
tak agarad bardzo chrupiące i nawet jak trochę poleżały i ostygły to się nie "rozmiękły"
Agnieszka.zg
Sun, 21 Nov 2010 - 16:40
no to ja wypróbuję dzisiaj...zaraz i zobaczy się ,generalnie własnie mam taki problem ze od razu są chrupiące ale jak tylko ciut poleżą to od razu miękną ....a ja takich nie lubię..mam nadzieję że wasze takie nie będa
alcia
Mon, 22 Nov 2010 - 14:23
Moja gofrownica pochodzi z shella
Musze wypróbować przepsiy bo i moje gofry chrupkie tylko jak wyjmę z gofrownicy. Jakiś czas potem niestety robią się mokre.
Pilawianka
Fri, 11 May 2012 - 17:57
Odebrałam gofrownicę i wczoraj wypróbowałam przepis Graz. Gofry wyszły leciutkie, pyszne ale nie chrupiące. Co ja mogłam zrobić źle? Czy to, że dałam zimne jajka i mleko ma znaczenie? Może rodzaj mąki? Mleka? Marzą mi się takie pachnące, chrupiące gofry.
Mariena
Fri, 11 May 2012 - 19:23
CYTAT(magdosz @ Thu, 11 Nov 2010 - 10:42)
a ja znalazłam taki przepis, oczywiście już wypróbowany REWELACJA byłam w szoku, że takie chrupiące i pyszne...można jeść same bez dodatków!!
a w tym przepisie wszystko mieszasz "jak leci" czy białka osobno ubite dodajesz do reszty?
milutka
Sat, 12 May 2012 - 00:51
CYTAT(młodziutka @ Fri, 11 May 2012 - 18:57)
Odebrałam gofrownicę i wczoraj wypróbowałam przepis Graz. Gofry wyszły leciutkie, pyszne ale nie chrupiące. Co ja mogłam zrobić źle? Czy to, że dałam zimne jajka i mleko ma znaczenie? Może rodzaj mąki? Mleka? Marzą mi się takie pachnące, chrupiące gofry.
A jak je wyciągnęłaś to gdzie położyłaś? Bo żeby gofry były chrupiące, to trzeba po wyjęciu z gofrownicy o coś oprzeć albo położyć na kratce, nigdy nie kładziemy na płasko.
Ja mam w kuchni bardzo dobry przepis na pyszne, chrupiące gofry, to jutro Wam napiszę.
Pilawianka
Sat, 12 May 2012 - 10:37
Na talerzu kładłam i chwilę później były konsumowane. Niby w instrukcji do gofrownicy było napisane, żeby położyć na ruszcie ale wydawało mi się to mało istotną informacją. Milutka, w takim razie czekam na twój przepis i zrobię jeszcze z przepisu Magdosz.
milutka
Tue, 15 May 2012 - 01:18
CYTAT(młodziutka @ Sat, 12 May 2012 - 11:37)
Niby w instrukcji do gofrownicy było napisane, żeby położyć na ruszcie ale wydawało mi się to mało istotną informacją.
To jest bardzo ważna rzecz, nawet jak lądują tylko na chwilkę
Zapomniałam o tym przepisie, jutro napiszę ależ mam ochotę na gofra a w tym tygodniu ścisła dieta
mamaMiśka
Wed, 16 May 2012 - 11:17
Od jakiegoś czasu oglądam maszynki do gofrów ale nie wiem na którą się zdecydować bo ceny są bardzo różne jakie macie maszynki do gofrów i czy są jakieś których nie polecacie ? nie chcę kupić jakiejś kiepskiej ale też nie chcę wydać fortuny
Jaśminka
Wed, 16 May 2012 - 11:24
Przy zakupie zwracałam jedynie uwage na moc goforwnicy. Poniżej 1000 W nie chciałam kupować. Zapłaciłam coś ok 70 zł, mam ją 2 lata, działa sprawnie A gofry robię praktycznie codziennie
Sprawdziłam, mam Camry. Nie wiem co to za cudo;)
pomidorro
Thu, 17 May 2012 - 11:19
nie wiem czy był ten przepis- ale gofry wychodzą super ( chrupiące są bardzo- mimo małej mocy gofrownicy i konieczności dłuższego pieczenia...) GoFRy
2,5 szkl. maki 0,5 szkl cukru ( ja daję mniej- ok. połowe tego) 1 cukier waniliowy 3/4 szkl. mleka 1 szkl. wody 0,5 szkl. oleju 1 łyzeczka z czubem proszku do pieczenia 4 jajka ( białak oddzielnie ubić z dwiema szczyptami soli)
żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej a potem wszstkie składniki, wymieszać z ubitymi białkami i odstawić na pół godziny. Polecam
agnese
Sat, 19 May 2012 - 18:22
zrobiłyście mi ochotę na gofry
ja mam urządzenie philipsa 3w1 gofrownica/sandwich/grill i jest super, ale mocy teraz nie pamiętam
Ale nigdy nie robiłam takiej ilości, zredukowałam wszytko tak: 30 dag mąki 75gram cukru 2jaja 100gram margaryny 15gram proszku do pieczenia 0,5l mleka szczypta soli troszkę cukru wanilinowego
Margarynę rozpuścić, nie zagotować. Białka oddzielić od żółtek . Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, cukier, żółtka, roztopioną margarynę, szczyptę soli i cukier wanilinowy. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać (ręcznie).
Ja piekę na najwyższej temperaturze, 4-5 minut, co najważniejsze , po 3 minutach uchylić gofrownicę na parę sekund i zamknąć. Jeśli podczas otwierania gofr będzie się rozwalać, to jeszcze nie otwierać.
No i ważne, aby po wyjęciu gofrów układać je na jakiejś kratce albo o coś oprzeć, wtedy będą chrupiące.
marghe.
Thu, 07 Jun 2012 - 11:30
CYTAT(pomidorro @ Thu, 17 May 2012 - 12:19)
2,5 szkl. maki 0,5 szkl cukru ( ja daję mniej- ok. połowe tego) 1 cukier waniliowy 3/4 szkl. mleka 1 szkl. wody 0,5 szkl. oleju 1 łyzeczka z czubem proszku do pieczenia 4 jajka ( białak oddzielnie ubić z dwiema szczyptami soli)
żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej a potem wszstkie składniki, wymieszać z ubitymi białkami i odstawić na pół godziny. Polecam
właśnie je robię Doniosę jak wyszły
marghe.
Thu, 07 Jun 2012 - 12:11
pyszne są
cukier zastąpiłam ksylitolem zamiast cukru waniliowego dodałam ekstrakt
pożarliśmy z bitą śmietaną, kiwi i truskawkami
dzięki za przepis
pomidorro
Mon, 11 Jun 2012 - 14:15
cieszę się, ze smakowały...próbowałam wielu przepisów ale te gofry smakują mi najbardziej.
Mrówa
Tue, 11 Sep 2012 - 20:40
Robię wytrawne gofry z przepisu Bajaderki. Podpowiedzcie proszę, czy te ciasto powinno być gęste? Bo mi wyszło właśnie takie ... "niegofrowe".
Kotelka
Mon, 11 Jul 2022 - 14:27
Jeśli lubicie gotowanie bez resztek, polecam szczególnie gofry z ugotowanych ziemniaków. SKŁADNIKI 2 szklanki zimnych resztek puree ziemniaczanego 1/4 szklanki mąki 2 duże jajka 1/2 szklanki rozdrobnionego sera cheddar 1 łyżka posiekanego szczypiorku WYKONANIE Dodaj ziemniaki, mąkę i jajka do dużej miski. Mieszaj, aż wszystko będzie połączone i gładkie. Dodaj ser i szczypiorek. Nasmaruj gofrownicę olejem i podgrzej na najwyższą temperaturę. Dodaj 1/2 szklanki ciasta ziemniaczanego na środek gofrownicy i zamKnij. Piecz aż gofry będą złotobrązowe i lekko chrupiące. Powtórz z pozostałym ciastem. Jeśli robisz mini gofry, dodaj 1/4 szklanki ciasta zamiast 1/2 szklanki.
Zaznaczam jednak, ze wymaga to posiadania dobrej jakości gofrownicy - tylko taka sobie poradzi z goframi