Forum dla rodziców: maluchy.pl « ciąża, poród, zdrowie dzieci > samo Ĺźycie > co warto, czego nie warto
Zastanawiam się nad takimi... może mi napiszecie czy warto? jak sie sprawują? czy ciasto dobrze odchodzi? ogólnie wszystko. Bo mam coraz mniej miejsca w kuchni, a jak bym zrobiła remanent w blaszkach to mogła bym dużo miejsca uratować piszcie swoje za i przeciw
mam dwie z tupperware - okrągłą i tzw. "korytko".
nie piekę często, ale jeśli już - to bardzo je lubię. nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mi coś w środku zostało trochę mnie denerwuje, że się chyboczą przed pieczeniem - ale to jest kwestia tego, że zapominam często, żeby wstawiać na blaszce/siatce do piekarnika, zamiast samą formę na blachę już w piekarniku będącą ....ale zamotałam chyba. chodzi mi o to, że nie są sztywne z lejącym ciastem w środku i łatwiej je wstawić jeśli stoi na blasze i wstawiasz razem z blachą (tą z wyposażenia piekarnika ).
Krolewienka, nie zamieszałaś wiem o co chodzi To bardzo cenna rada, jeszcze mi powiedz czy trzeba formę smarować przed wlaniem ciasta? no i w jakim piecyku pieczesz? na prąd czy gaz?
Nikt więcej nie używa? chyba wskoczę na kuchnię mniam, mniam...
wiele razy miałam ochotę kupić ...zwłaszcza te świetne wzory przed swiętami...ale nie moge się przekonać...boję się że mi się stopią w piekarniku czy co
wiele razy miałam ochotę kupić ...zwłaszcza te świetne wzory przed swiętami...ale nie moge się przekonać...boję się że mi się stopią w piekarniku czy co O to to to właśnie też sie boję, no niby nie powinny, ale jakoś tak przekonana do końca nie jestem...
ja uzywam dwóch i lubie, ciasto sie raczej nie przypala - co do smarowania to robę wg przepisu - co tam sugerują, łatwo sie myja i nie topia się w piekarniku
Mam i używam, jestem zadowolona Piekę w nich i mrożę. Mam trzy do babki, do chleba i mufinków. Trudno mi się myję tą do pieczenia chleba (piękę w niej ciasto zwykłe, nie chleb) ma takie wgłębienia ...
Krolewienka, nie zamieszałaś wiem o co chodzi To bardzo cenna rada, jeszcze mi powiedz czy trzeba formę smarować przed wlaniem ciasta? no i w jakim piecyku pieczesz? na prąd czy gaz? Nikt więcej nie używa? chyba wskoczę na kuchnię mniam, mniam... nigdy nie smarowałam niczym i nic się nie stopiło, choć na początku mialam takie obawy. jeszcze tylko dopowiem, że one trochę się brzydkie robią. tzn. nie wewnątrz - bo tam są jak nówki - ale na zewnątrz. takie wiesz, widać, że używane. a - i plus jeszcze jest taki, że można je wywijać na "lewą" stronę, żeby umyć dokładnie.
mam kilka-mufinki,misia,keksowÄ…,gwiazdki,choinki itp
nic się nie topi ,nie przypala,dobrze odchodzi smaruję - pędzelkiem i zwykłym olejem,z wierzchu też -te smarowane tak bardzo mi się nie "brudzą" tu na forum swego czasu byl wielki boom na te silikony więc wielbicielek jest cała rzesza
wiecie, chyba mnie przekonałyście:)
Dziękuję wam dziewczyny, a możecie mi jeszcze napisać z jakiego przedziału cenowego mam się zaopatrzyć? Bo widzę na Allegro że są od 10 zł ale są też i po 100...a na takie mnie nie stać...
a ochotę na nie mam coraz większą...
wsio ryba
ja mam takie a 20zl i takie z promocji za ... 5zł czasem kaufland lub lidl rzucają tanie - 10-15zł -też są dobre nie wywaliłabym stówy na formę,nawet silikonową To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|