To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

jak garnek do przetworów?

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

zilka
Postanowiłam zrobić sobie prezent i kupić jakiś sagan do smażenia konfitur - czym ten idealny powinien się charakteryzować?
W ubiegłym roku kupiłam jak się okazało jakieś barachło, które się zaraz przypaliło icon_sad.gif no i ile jeszcze takie cudo kosztuje, chodzi mi o jakaś rozsądną relacją ceny do jakości.
Abotak
Zilko, zeliwny, czyms powlekany najlepiej bo i grube dno i wit C z przetworow nie bedzie Ci z zelazem reagowala 06.gif ( chociaz ja mam kilka takich uzelaznionych konfitur na zdrowie )

Przejrzyj moze oferte le creuset
Cos takiego mam na mysli, chociaz troche jakby male ale sie nada calkiem calkiem


https://www.lecreuset.co.uk/cast-iron-round-casseroles.aspx

typowo w tym celu takie

https://www.jamjarshop.com/buy/stainlesssteelmaslinpan/
https://www.amazon.co.uk/Kitchen-Craft-Jam-...g/dp/B000FGGE0O

ale probowalam i mi te zeliwne jednak lepiej wypadaja

Mam tez miedziana, staromodna w tym stylu
https://www.pots-and-pans.co.uk/acatalog/Ma...tml?shopping=GB

ale, kurcze, ta miedz mi reaguje i smak sie wyraznie msz zmienia.

taki gar powinien miec grube dno przede wszystkim. No i byc dosc duzy. Niestety znalazlam albo jedno albo drugie i le creuset najlepiej wypada.
Zwlaszcza kiedy chce do wstepnej obrobki wstawic do piekarnika albo na francuska modle te konfitury.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.