Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. PLiki cookies stosujemy w celu świadczenia uśług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany
do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczne na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany
ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółow w naszej "Polityce Prywatności"
Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowanæ i rozszerzon± wersjê, nadaj¹c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...
Ja mam takiego boscha w uboższej wersji i sprawuje się bez zarzutu, ale gdybym miała wybierać między tymi dwoma, to wybrałabym kenwooda, choćby ze względu na to, że ma malakser, którego nie ma bosch. A dla mnie taki malakser to ważna rzecz - do siekania cebuli, miksowania twarożku do jedzenia czy na kluski leniwe. Musiałam sobie blender dokupić do mojego boscha, bo bez tego to ja jak bez ręki.
ciao
Thu, 14 Jul 2011 - 20:51
skanna myslisz ze ten kenwood,ktory pokazalam uciera tez na placki ziemniaczane?Bo jakos nie moge sie tego dopatrzyc
skanna
Thu, 14 Jul 2011 - 20:57
Wygląda na to, że nie ma tarki do placków, ale moim skromnym zdaniem, nie jest potrzebna Najnajnajlepsze placki ziemniaczane, to takie z ziemniaków startych na drobne wiórki
ciao
Thu, 14 Jul 2011 - 21:01
ja wlasnie mialam na mysli placki z tych drobnych wiorek,a rozumiem ze taka tarke ten kenwood posiada, tak?
skanna
Thu, 14 Jul 2011 - 21:04
Takiej jak bosch nie ma, ma zwykłą do ścierania na drobne wiórki, tak przynajmniej wynika z tego zdjęcia.
ciao
Thu, 14 Jul 2011 - 21:12
No to maz sie ucieszy bo po pierwsze uwielbia placki a ja nie znosze ucierania a po drugie to bardziej jest przekonany wlasnie do kenwooda.No i byc moze jest mozliwosc dokupienia dodatkowych tarcz
skanna
Thu, 14 Jul 2011 - 21:18
Akurat placki to zrobisz i jednym i drugim. Pytanie, do czego TY potrzebujesz tego robota? Aczkolwiek imho są do siebie bardzo podobne, a na korzyść kenwooda przemawia głównie ten blender z nożem siekającym, którego nie ma bosch.
A jeśli chodzi o placki, to ja mimo, że miałam taką specjalną tarkę do ziemniaków w moim poprzednim robocie, to ścierałam na drobne wiórki, a potem część tym nożem właśnie jeszcze traktowałam, żeby była i paćka i wiórki.
ciao
Thu, 14 Jul 2011 - 21:32
Ja mam zamiar go uzywac do .................wszystkiego,do ciasta na pizze,piade,do wypiekow,do surowek,mieska,maz ma wobec tego robota bardziej niecne zamiary ,zamierza go wykorzystac na maxa
skanna
Thu, 14 Jul 2011 - 21:50
Rany, to co on z nim będzie robił? Ja jestem zdania, że bez robota w kuchni nie da się żyć
ciao
Fri, 15 Jul 2011 - 08:58
Z niego kucharz z krwi i kosci Dzieki za rady
Abotak
Sun, 17 Jul 2011 - 21:33
Ja mam Kenwooda (Kenwood Chef) chyba starszego ode mnie, znaczy pon 40 letniego . `Spadkowy` antyk ze wszystkimi przystawkami, w tym maszynka do miesa z porzadnym nozem ( nie jak te pseudo- noze badziewne we wspolczenych elektrycznych domowego uzytku- wiem co mowie- mialam elektryczna wybitnie maszynke tylko: nie dosc ze marnie mielila i sie co chwile blokowalo bo noz nie dawal rady, to 4 razy wymieniana, az dalam sobie spokoj ( zdarte lozyska, spalony silnik i tak seryjnie)).
Kenwood jest absolutnie nie do zdarcia. Silnik czolgu ( mialam wczesniej ten sam egzemplarz ktory tak sie rozkrecil przy wyrabianiu zbyt gestego ciasta na chleb ze spadl mi na kamienna posadzke - obudowa, owszem, pekla, ale maszyneria dalej pracowala )
Uzywam go regularnie- do wyrabiania ciast, chleba w duzych ilosciach 1-2x w tyg, jako rzeczonej maszynki do miesa ( wtedy tez hurtowo bo przerabiamy dziczyzne czy sztuke wieprzowa np), mikser, malakser. I kocham po prostu.
Boscha nie znam. Widzialam ten wypasiony zestaw ( z duza, metalowa miska) raz w sklepie mocno przeceniony i mnie korcilo bo taki blyszczacy, nowy ale po powrocie poczytalam oceny uzytkownikow, wyniki testow technicznych i mi sie odechcialo.
Nie mam pojecia czy Kenwood rownie dobry obecnie jak te sprzed dziestu laty. Podobno juz czesci nie sa stalowe tylko wiecej plastiku wiec moze i tak dobrze jak moj staruszek sie nie sprawuja, ale Kenwood ogolnie ma dobra opinie. Podobnie Magimix ( moj kolejny, ukochany antyk ktory byl przed Kenwoodem i jest nadal w spizarni awaryjnie)
ciao
Sat, 30 Jul 2011 - 13:38
Pytalam sie sprzedawczyni to mowila ze kenwood zdecydowanie lepszy,co do czesci to pewnie masz racje ze troszke w nim plastiku,ogladalam go i rzeczywiscie metalowych czesci ma niewiele. Znalazlam sklep gdzie zazwyczaj robie zakupy agd,okazuje sie ze kosztuje nawet mniej niz na allegro wiec we wrzesniu bede szalala w kuchni.
ciao
Thu, 01 Sep 2011 - 21:22
skanna mam jeszcze pytanko do Ciebie,kupiłam w końcu tego kenwooda z tym ze nie ma on bardzo istotnej dla mnie tarki. Ma on jedna,która fajnie uciera na placki ziemniaczane(nie na papke tylko drobne wiórki) i to jest ta:
Uploaded with ImageShack.us Druga i trzecia sÄ… do siebie bardzo podobne i ucierajÄ… na plasterki
No i tu mam problem bo nie wiem jakie mam dokupić ostrze zeby wychodziło jak na ostatnim zdjęciu
skanna
Fri, 02 Sep 2011 - 00:17
Ciao, przecież ta druga i trzecia z jednej strony tnie na plasterki, a jak ją założysz odwrotnie to na grube wiórki jak ta tarka
ciao
Fri, 02 Sep 2011 - 10:47
skanna wiesz że jak już wysłałam posta to coś mnie tknęło i właśnie załozyłam odwrotnie te tarki,bożesz jaka ja jestem zakręcona,ale dzieki,jakby co to nadal będę Cieę molestować w razie gdybym miała moment obnizonego dopływu tlenu do mózgu
OLA77
Fri, 02 Sep 2011 - 14:40
ciao ja tak z innej beczki:)- Bardzo Å‚adne fotki:)
ciao
Fri, 02 Sep 2011 - 21:12
CYTAT(OLA77 @ Fri, 02 Sep 2011 - 15:40)
ciao ja tak z innej beczki:)- Bardzo Å‚adne fotki:)
A przepraszam chodzi o tarcze,jabłuszko czy tez generalnie o ujęcie
OLA77
Sat, 03 Sep 2011 - 12:55
CYTAT(ciao @ Fri, 02 Sep 2011 - 22:12)
A przepraszam chodzi o tarcze,jabłuszko czy tez generalnie o ujęcie
a o całokształt:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.