To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

Jakie macie blachy do pieczenia

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

agabr
Pieke duzo i czesto .Piekarnik mam elektryczny i wszystkie blachy(czy nie powinnam powiedziec formy ?) po jakims czasie przestaja wygladac. Wymyslilam , ze kupie sobie Wiltona.Dobry pomysl?Tak silikony tez mam.b
Edi Zet :)
Jezu, a kto ten Wilton jest???????????? icon_smile.gif
Ja mam zwykłe blachy, z GS-u u mnie na wsi icon_smile.gif
Agnieszka AZJ
Ja mam też jakieś zwykłe, ale wykladam je papierem, więc jest mi obojetne, jak wygladają.
agabr
Ale moje naprawde nie lsnia , sie nie smiac prosze .b
Tigerek
Ja kupuję najzwyklejsze ze sklepu AGD, około 5-6 zł sztuka i jak któraś zaczyna być niefajna to nie majątek żeby wymienić. Po 2 latach są w super stanie. Drogiej by mi było szkoda, że zniszczę icon_biggrin.gif
Eliszka
Ja mam stare - po babci, piekę często, pięknością nie grzeszą, ale wykładam zawsze papierem.
Albo silikonową matą jeśli ciasteczka piekę.
Póki się nie rozlecą to nie wymienię bo są świetne - grube, ciężkie i nieprzypalające.
Mika
ja mam silikony -nie da się ukryć,że wygoda i irytacja mniejsza icon_wink.gif
ze zwykłych -te "przepalone" lepiej wypiekają ciasto
powleczone teflonem- dłużej wyglądają jak nowe
Abotak
OK, to sie pochwale ze moja lsni 06.gif
Majac juz pon 10 l chyba lsni bez szczegolnych zabiegow ( myje normalnie, najczesciej w zmywarce)
Nie mam pojecia co to ( na brzegu wygrawerowane Inox). Kiedys potrzebowalam wiekszej blachy w zw z czym wyslalam M na zakupy w miasteczku w ktorym pracowal. Poszedl do jedynego sklepu z takimi rzeczami ktory tam byl. Tak sie zlozylo ze bardzo posh ( jako i miasteczko).
No i przywlokl mi to wiecznie lsniace cudo za ktore wybulil majatek 37.gif ( na moj owczesny gust jako i obecny)
Za co jestem mu wdzieczna niezmiernie, bo cudo warte kazdego pensa i niezniszczalne i jak nowe.
Pieke bez papieru w tym.

Natomiast blachy do ciastek wykladam wielorazowkami pokrytymi chyba teflonem

I, cos w tym stylu
https://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&key...sl_9nzjl4lrg2_b

agabr
Moje drogie ale ja potrzebuje co najmniej 6 takich blach roznych .b
Tuni
O litości 37.gif ale po co Ci aż tyle?
mamami
Tuni jak to po co? Ja mam dwie prostokątne takie standardowych wymiarów, jedna krótka, dwie keksowki, dwie tortownice, formę na babkę, formy na muffinki... no zbiera się, więc ja się tam koleżance AB wcale nie dziwię icon_smile.gif. Ja jednak mam same zwykłe, po kilka złotych, bo zawsze kupuję w nagłej potrzebie.
Abotak
Znaczna czesc moich do zaroodporne ceramiczne - duze i mniejsze prostokatne, kwadratowe, okragle do tart i mini do deserow takich 1osobowych. Wiekszosc le creuset. 3 silikonowe keksowki do chleba, 2 kamienne rzymskie tez glownie do chleba i do pizzy, focacci, okragla terracota. Do tortow 2 w roznych rozmiarach czyms tam powlekane, jedna silikonowa.
Ceramiczne i reszta ( poza silikonem)wymiennie do innych celow rzecz jasna tez
Tuni
CYTAT(mamami @ Mon, 12 Dec 2011 - 20:04) *
Tuni jak to po co? Ja mam dwie prostokątne takie standardowych wymiarów, jedna krótka, dwie keksowki, dwie tortownice, formę na babkę, formy na muffinki... no zbiera się, więc ja się tam koleżance AB wcale nie dziwię icon_smile.gif. Ja jednak mam same zwykłe, po kilka złotych, bo zawsze kupuję w nagłej potrzebie.

No masz, zrozumiałam , że 6 takich samych potrzebuje icon_smile.gif
Ewcia!
Mam oczywiście różne, ale ta moja najbardziej ulubiona jest ze stali nierdzewnej. Piekę ciasta bez papieru czy silikonu, na niej również piekę mięso. Myję w zmywarce. Ma kilka lat, dośśc intensywnie używana, lśni icon_wink.gif
Kupiona w supermarkecie za 25 zł czy coś koło
O, nabędę drugą, większą!
agabr
No dobra wyszla ze mnie sknera , nie kupilam Wiltona bo wyszloby kilka stowek , kupilam tescome , zobaczymy.b
werciaczek
używam takich silikonowych blach z Duka, zamówiłam sobie jakis czas temu, polecam https://dukapolska.com/naczynia-kuchenne/fo...enia/silikonowe. Łatwe w utrzymaniu czystości, ciasta nie przywierają. Bardzo praktyczne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.