może być w miodzie, lub inny pyszny poproszę
jak moga byc w kaspuscie kiszonej, to podam
zeberka oplukuje, kroje na porcje, przyprawiam majerankiem, sola i pieprzem (moze byc przyprawa do zeberek), polewam olejem, mieszam i zostawiam na noc w lodowce. rano podsmazam delikatnie. kapuste kiszona (mozna wyplukac wteyd bedzie mniej mniej kwasne danie, ja raz robie tak a raz tak) kroje na drobno. cebule pokrojona w piorka zeszklic, dodac do kapusty, dodac majeranku i wymiszac. w naczyniu zaroodpornym klade na dole czesc kapusty, na to zeberka, na wierzchu pozostala czesc kapusty. koncentrat pomidorowy rozcienczam z niewielka iloscia wody i zalewam wszystko. zamiast koncentratu moze byc keczup. a w miodzie robilam raz czy dwa, ale my miesa na slodko nie lubimy za bardzo, chociaz to wcale slodkie nie bylo, to jednak posmak jest. robilam je z tego przepisu To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|