To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

Wolnowar, czyli Crock-pot tudzież slow cooker

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

tissaia
Dostałam, jak zapewne w okresie około-świątecznym nietrudno się domyślić, w prezencie takie ustrojstwo.
Wygląda niegłupio, ale jakoś nie wiem jak się zabrać za gotowanie w tymże...

Ktoś zna? Używa? Lubi? Lub wręcz przeciwnie?

Wszelkie rady i wskazówki bardzo mile widziane!
Abotak
mam, uzywam ( od wielu lat juz-10ciu pewnie jakos), szukam wiekszego icon_smile.gif
A wlasciwie moj maz ktory jest smakoszem dan wolno-warzonych. Nadaje sie swietnie do gulaszu, dan miesnych, dziczyzny, fasoli i innych straczkowych, kasz itd.

Potrawy gotowane w niskich temp sa bardziej aromatyczne, smak sie bardziej skutecznie wyzwala.
Zaleta taka ze mozna nastawic przed wyjsciem z domu czy na noc i danie gotowe na powrot. Jest jeden felerny model ktory dosc szybko gotuje ( ok 4 h) i tego niestety nie mozna zostawic na noc np, ale wiekszosc ma regulacje wolnego i szybszego nieco

Kilka icon_wink.gif przepisow

https://southernfood.about.com/library/crock/blcpidx.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.