Forum dla rodziców: maluchy.pl « ciąża, poród, zdrowie dzieci > hobby > dom, mieszkanie i samochÄ‚Å‚d
Pędzona kulinarnymi wyzwaniami chcę kupić naczynia do zapiekania w piekarniku. No i właśnie nie wiem czy każdy talerz/półmisek się do tego nadaje. Chodzi mi o takie naczynia które po wyjęciu z piekarnika powędrują od razu na stół.
Polecam garnek rzymski
Garnek rzymski to ja już posiadam(i wielbię )Wyraziłam się nieprecyzyjnie-chodzi mi o takie naczynia "na jedną osobę",które będą od razu talerzem.
zależy co chcesz zapiekać? jest cała masa kształtów: małe kokolki, do tarty/quiche (wygodne są te z wyciąganym dnem), do zapiekanek (ceramiczne i szklane), do mięs w sosie (wyższe boki plus przykrywka - często przypomina kolorowy garnek)
wg mnie najbardziej estetycznie na stole wypadajÄ… ceramiczne
Kupiłam kamionkowe,brązowe.Wspieram polski rynek
Kamionkowe brazowe acz niekoniecznie polskie sa czestym gosciem w greckiej kuchni. Zapieka sie w nich rewelacyjnie miesa, makarony, warzywa...POWODZENIA!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|