To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

Naczynia do zapiekania

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

Kocisława zwana Warkotem
Pędzona kulinarnymi wyzwaniami chcę kupić naczynia do zapiekania w piekarniku. No i właśnie nie wiem czy każdy talerz/półmisek się do tego nadaje. Chodzi mi o takie naczynia które po wyjęciu z piekarnika powędrują od razu na stół.
kalarepa78
Polecam garnek rzymski
Kocisława zwana Warkotem
Garnek rzymski to ja już posiadam(i wielbię 06.gif )Wyraziłam się nieprecyzyjnie-chodzi mi o takie naczynia "na jedną osobę",które będą od razu talerzem.
ana
zależy co chcesz zapiekać? jest cała masa kształtów: małe kokolki, do tarty/quiche (wygodne są te z wyciąganym dnem), do zapiekanek (ceramiczne i szklane), do mięs w sosie (wyższe boki plus przykrywka - często przypomina kolorowy garnek)
wg mnie najbardziej estetycznie na stole wypadajÄ… ceramiczne
Kocisława zwana Warkotem
Kupiłam kamionkowe,brązowe.Wspieram polski rynek 29.gif
bb
Kamionkowe brazowe acz niekoniecznie polskie sa czestym gosciem w greckiej kuchni. Zapieka sie w nich rewelacyjnie miesa, makarony, warzywa...POWODZENIA!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.