Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. PLiki cookies stosujemy w celu świadczenia uśług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany
do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczne na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany
ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółow w naszej "Polityce Prywatności"
Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowanæ i rozszerzon± wersjê, nadaj¹c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...
Nawet nie sądziłam, że mógłby mi smakować ale od czasu gdy zjadałam hot doga na Orlenie własnie z takim sosem, uwielbiam go
Chciałam na święta podać własnie sos chrzanowy (do wędlin np) i zastanawiam się czy można go robić tak samo jak np czosnkowy? małe op. śmietany kilka łyżek majonezu sok z cytryny czosnek (tutaj będzie chrzan) sól, pieprz do smaku
Da radę w ten sposób? Wydaje się, że powinno się udać
A może macie jakieś swoje przepisy na sos chrzanowy ?
minka.
Fri, 20 Dec 2013 - 14:09
Ja robilam wczoraj:)Jogurt grecki zmieszalam ze swiezo utartym chrzanem, do tego troszke majonezu, sol, kropelke syropu klonowego bo nie chcialo mi sie bawic z cukrem) i troche soku z cytryny:)Edit: lit
m4rusia
Fri, 20 Dec 2013 - 16:01
oooo, syrop klonowy Dzięki
tyczka
Fri, 20 Dec 2013 - 21:33
Dziewczyny, a do czego "to-to" się podaje ? Hot-dogów nie jadam
m4rusia
Sat, 21 Dec 2013 - 12:59
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było Na święta można pod wędliny własnie podać taki sos
malgog
Sat, 21 Dec 2013 - 13:42
CYTAT(m4rusia @ Sat, 21 Dec 2013 - 14:59)
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było Na święta można pod wędliny własnie podać taki sos
to cos w środku może być białym almette chrznowym albo innym białym serkiem ja mieszam chrzan ze słoika ze smietaną 18% i daje kilka kropel cytryny, bez soli i innych dodatków
Kaszanka
Sat, 21 Dec 2013 - 15:10
Robię różne, zależy do czego potrzebuję: chrzan z serkiem smietankowym, śmietana+majonez, na ciepło śmietana+trochę mąki do zagęszczenia. Chrzan uwielbiam odkąd mój żołądek nie toleruje czosnku.
tyczka
Sun, 22 Dec 2013 - 20:20
CYTAT(m4rusia @ Sat, 21 Dec 2013 - 14:59)
Ja byłam kiedyś na chrzcinach u kuzynki i ta podała rewelacyjną przekąskę- roladki z wędlin z czymśtamwśrodku, z sosem chrzanowym własnie i wszystko zalane tak delikatnie galaretą. Super pod wódeczkę było
Marta, szparagi!! Przynajmniej ja takÄ… wersjÄ™ owych "przekÄ…sek" znam
ulla
Mon, 23 Dec 2013 - 16:19
Ja lubię jako bazę wykorzystywać taki tarty chrzan (w słoiczku), ale z możliwie małą ilością dodatków, jaki można kupić w sklepie. Do tego wystarczy śmietana (np. ubita kremówka), zmieszać w proporcjach do smaku, bo upodobania bywają różne, ja lubię mocno chrzanowe i doprawić odrobinę - sól, pieprz, może trochę soku z cytryny (odrobinę), można dodać majonez, ale ja wolę bez.
kajukaj
Fri, 17 Jun 2016 - 12:06
ja robie bardzo podobnie jak ulla, chrzan ze słoiczka, najczęściej Polonaise, śmietana i przyprawy do smaku, proste
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.