no wlasnie z czym?
robilam juz z kapusta kiszona, zwykla, pieczarkami. z czym jeszcze mozna? w czym marynowac. chcialabym mieszanine czegos innowacyjnego z czyms tradycyjnym.
no wlasnie z czym?
robilam juz z kapusta kiszona, zwykla, pieczarkami. z czym jeszcze mozna? w czym marynowac. chcialabym mieszanine czegos innowacyjnego z czyms tradycyjnym.
Plaster karkówki rozbijasz, doprawiasz solą i pieprzem.
Na każdym kładziesz kolejno- pokrojoną w piórka cebulę, plaster pomidora, smarujesz ketchupem, majonezem i przykrywasz grubym plastrem sera. Pieczesz na płaskiej blaszce, przykryte folią aluminiową w 180 stopniach, ok 60min.
Koleżanka zaserwowała nam ostatnio karkówkę w keczupie - sposób wykonania podobnie, tylko bez majonezu, keczup ostry Pudliszek 205g, najpierw kark w plastrach podsmażyć potem dusić na patelni, a potem zalać keczupem w naczyniu żaroodp. z dodatkiem kostki bulionowej (zamierzam trochę ten przepis pozbawić chemii -zrobię bez kostki, na domowym bulionie i domowym keczupie), ale niebo w gębie jest.
robilam juz tak, tyle ze zeberka.. jeszcze miod dodawalam, bylo pyszne, ale juz bylo. chcialabym cos nowego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|