Aktualnoci

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wicej >

Maluchy.pl logo
cia

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
4 Stron V   1 2 3 następna ostatnia   

Marynaty

> 
Ika
pon, 09 sie 2004 - 17:28
Słuchajcie, ja wiem, że tych naszych wątków przetworowych jest już w diabły i trochę i proszę się nie wściekać, że zakładam kolejny, ale mam niesamowitą potrzebę uporządkowania tego trochę... Plis plis plis, wklejajcie przepisy na marynaty tutaj, dobrze? Bo usiłowałam ostatnio coś znaleźć i ostatnim miejscem, gdzie bym tego szukała, był wątek o konfiturach, a właśnie tam była owa marynata.... A ponieważ uwielbiam wszelkie marynaty, to bym je chciała mieć jakoś pod ręką....
Zbierzmy to w jednym miejscu, co.....? icon_wink.gif
Ika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 25,644
Dołączył: śro, 26 mar 03 - 20:57
Skąd: Warszawa
Nr użytkownika: 127




post pon, 09 sie 2004 - 17:28
Post #1

Słuchajcie, ja wiem, że tych naszych wątków przetworowych jest już w diabły i trochę i proszę się nie wściekać, że zakładam kolejny, ale mam niesamowitą potrzebę uporządkowania tego trochę... Plis plis plis, wklejajcie przepisy na marynaty tutaj, dobrze? Bo usiłowałam ostatnio coś znaleźć i ostatnim miejscem, gdzie bym tego szukała, był wątek o konfiturach, a właśnie tam była owa marynata.... A ponieważ uwielbiam wszelkie marynaty, to bym je chciała mieć jakoś pod ręką....
Zbierzmy to w jednym miejscu, co.....? icon_wink.gif

--------------------
___________________________________________________________
Jeśli ktoś bardzo chce zrobić z siebie idiotę, należy mu na to pozwolić.
----------------------------------------------------------------------------
Kiedy ktoś obgaduje Cię za plecami, oznacza to tylko, że go wyprzedziłeś ;)

**********************
marghe.
pon, 09 sie 2004 - 17:35
Jestem za.
I przeklejam 2 marynaty:

BAKŁAŻAN Z BAZYLIĄ
Bakłazana OBRAC pokroic posolic i odstawić. Jak sie spoci obmyć i osuszyć
Obsmazyć na oliwie, osuszyć na papierze.

cebulę pokroić w palsterki
bazylie umyc i osuszyc.
Osączone plastry bakłazana ukałdac scisle w słoikach na zmianę z cebuilą i listkami bazylii.

Zalewa : ocet i woda (szklanka octu i szklanka wody na 1 kg bakłazanów), czubata łyzka soli, szczypta cukry, pieprz, Zagotować ostudzić. Zalac bakłazany

Ja pasteryzowałam. Nie wiem czy słusznie. No i do zalewy dodałam papryczek chilli
Przepis gazetowy , nie sprawdzony

KALAFIOR Z MARCHEWKĄ
kaloafiora (u mnie w słoiku zmieściło sie ok 350 g, zatem ilosci na 350 g poddam) podzielić na rózyczki i umyć.
2 marchewki pokroić w cienkie paski (ja mam talarki).
Warzywa obgotowac (3 min) w mocno osolonej wodzie.
Zrobić zalewę :125 ml octu winnego, listek laurowy, pół szklanki wody, gałazka kopru, sól, odrobina cukru (ja jak zwykle dodałam chilli suszone
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post pon, 09 sie 2004 - 17:35
Post #2

Jestem za.
I przeklejam 2 marynaty:

BAKŁAŻAN Z BAZYLIĄ
Bakłazana OBRAC pokroic posolic i odstawić. Jak sie spoci obmyć i osuszyć
Obsmazyć na oliwie, osuszyć na papierze.

cebulę pokroić w palsterki
bazylie umyc i osuszyc.
Osączone plastry bakłazana ukałdac scisle w słoikach na zmianę z cebuilą i listkami bazylii.

Zalewa : ocet i woda (szklanka octu i szklanka wody na 1 kg bakłazanów), czubata łyzka soli, szczypta cukry, pieprz, Zagotować ostudzić. Zalac bakłazany

Ja pasteryzowałam. Nie wiem czy słusznie. No i do zalewy dodałam papryczek chilli
Przepis gazetowy , nie sprawdzony

KALAFIOR Z MARCHEWKĄ
kaloafiora (u mnie w słoiku zmieściło sie ok 350 g, zatem ilosci na 350 g poddam) podzielić na rózyczki i umyć.
2 marchewki pokroić w cienkie paski (ja mam talarki).
Warzywa obgotowac (3 min) w mocno osolonej wodzie.
Zrobić zalewę :125 ml octu winnego, listek laurowy, pół szklanki wody, gałazka kopru, sól, odrobina cukru (ja jak zwykle dodałam chilli suszone
Ika
pon, 09 sie 2004 - 17:44
To ja wklejam przepis na marynowany czosnek - wprawdzie przepis nie mój, tylko Luy, ale może się nie obrazi? icon_wink.gif

MARYNOWANY CZOSNEK
5 główek czosnku,
80ml octu 10%,
10g cukru,
20g soli,
kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu,
liść laurowy

Główki czosnku sparzyć i osączyć. Zagotować ocet z solą, cukrem, przyprawami i 200ml wody. Główki czosnku ciasno ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać gorącą marynatą i mocno zakręcić.
Zamiast całych główek można układać obrane już ząbki czosnku.


Ja marynowałam ząbki, nie całe główki.
Acha, Marghe, w tej Twojej zalewie na bakłażana zamarynowałam też cukinię z bazylią - jak otworzę i pożrę, to dam znać, jak smakuje icon_wink.gif
Ika


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 25,644
Dołączył: śro, 26 mar 03 - 20:57
Skąd: Warszawa
Nr użytkownika: 127




post pon, 09 sie 2004 - 17:44
Post #3

To ja wklejam przepis na marynowany czosnek - wprawdzie przepis nie mój, tylko Luy, ale może się nie obrazi? icon_wink.gif

MARYNOWANY CZOSNEK
5 główek czosnku,
80ml octu 10%,
10g cukru,
20g soli,
kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu,
liść laurowy

Główki czosnku sparzyć i osączyć. Zagotować ocet z solą, cukrem, przyprawami i 200ml wody. Główki czosnku ciasno ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać gorącą marynatą i mocno zakręcić.
Zamiast całych główek można układać obrane już ząbki czosnku.


Ja marynowałam ząbki, nie całe główki.
Acha, Marghe, w tej Twojej zalewie na bakłażana zamarynowałam też cukinię z bazylią - jak otworzę i pożrę, to dam znać, jak smakuje icon_wink.gif

--------------------
___________________________________________________________
Jeśli ktoś bardzo chce zrobić z siebie idiotę, należy mu na to pozwolić.
----------------------------------------------------------------------------
Kiedy ktoś obgaduje Cię za plecami, oznacza to tylko, że go wyprzedziłeś ;)

**********************
moko.
pon, 09 sie 2004 - 18:17
SAŁATKA WARZYWNA
1 kg kapusty białej lub czerwonej
1 kg ogórków zielonych
1 kg pomidorów czerwonych lub zielonych
1 kg papryki rózno-kolorowej
1 kg marchwi
1 kg cebuli
Zalewa:
1 i 1/2 szkl oleju, i 3/4 szkl octu,1 i 1/2łyżki cukru, sól, pieprz, ziele angielskie, lisć laurowy

W garnku ugotować w zalewie najtwardsze warzywa zaczynając od marchwi pokrojonej w talarki, następnie kapusta, papryka, cebula, ogórki i pomidory. Wszystko razem pogotować 15-20 min, marchew troszkę dłuzej. Doprawić. Przekładac do słoików i pasteryzować ok 20 min

BURAKI Z PAPRYKĄ
3 kg buraków
8 szt papryki czerwoenej,
4 cebule,
1 szkl octu,
1 szkl cukru
1 łyżeczka soli
1/4 litra wody.
Buraki ugotowac zetrzeć na tarce, papryke i cebulę zmielić.
Ocet i wodę, cukier i sól zagotować dodać zmieloną cebule i paprykę, obgotowac 10 min, dodać buraki gotowac kolejne 10 min. Przełozyć do słoików i pasteryzowac ok 20 min.

Ten post edytował moko. śro, 16 lip 2008 - 22:08
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post pon, 09 sie 2004 - 18:17
Post #4

SAŁATKA WARZYWNA
1 kg kapusty białej lub czerwonej
1 kg ogórków zielonych
1 kg pomidorów czerwonych lub zielonych
1 kg papryki rózno-kolorowej
1 kg marchwi
1 kg cebuli
Zalewa:
1 i 1/2 szkl oleju, i 3/4 szkl octu,1 i 1/2łyżki cukru, sól, pieprz, ziele angielskie, lisć laurowy

W garnku ugotować w zalewie najtwardsze warzywa zaczynając od marchwi pokrojonej w talarki, następnie kapusta, papryka, cebula, ogórki i pomidory. Wszystko razem pogotować 15-20 min, marchew troszkę dłuzej. Doprawić. Przekładac do słoików i pasteryzować ok 20 min

BURAKI Z PAPRYKĄ
3 kg buraków
8 szt papryki czerwoenej,
4 cebule,
1 szkl octu,
1 szkl cukru
1 łyżeczka soli
1/4 litra wody.
Buraki ugotowac zetrzeć na tarce, papryke i cebulę zmielić.
Ocet i wodę, cukier i sól zagotować dodać zmieloną cebule i paprykę, obgotowac 10 min, dodać buraki gotowac kolejne 10 min. Przełozyć do słoików i pasteryzowac ok 20 min.

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
moko.
pon, 09 sie 2004 - 18:21
PAPRYKA MARYNOWANA
2 kg papryki
4 szkl wody,
1 szkl octu
2 łyżki soli
3 i 1/2 łyżki cukru
ziele ang, liść laurowy, gorczyca, pieprz, 2 łyżki oliwy

Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą ,pasteryzowac ok 20 min.
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post pon, 09 sie 2004 - 18:21
Post #5

PAPRYKA MARYNOWANA
2 kg papryki
4 szkl wody,
1 szkl octu
2 łyżki soli
3 i 1/2 łyżki cukru
ziele ang, liść laurowy, gorczyca, pieprz, 2 łyżki oliwy

Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą ,pasteryzowac ok 20 min.

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
moko.
pon, 09 sie 2004 - 20:08
o jeszcze mi się przypomniało:)
SAŁATKA SZWEDZKA
2 kg ogórków
1 łyżka kopru,
1 łyżka pieprzu czarnego mielonego
1/2 szkl oleju
1/2 szkl octu
1/2 szkl cukru
1 łyzka soli
Ogórki posiekać na talarki połączyć z w/w składnikami odstawić na godzinę aż ogórki puszczą soki.
Następnie przełozyć do słoików i gotowac do momentu gdy zaobserwujemy zmianę koloru ogórków.

Smacznego
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post pon, 09 sie 2004 - 20:08
Post #6

o jeszcze mi się przypomniało:)
SAŁATKA SZWEDZKA
2 kg ogórków
1 łyżka kopru,
1 łyżka pieprzu czarnego mielonego
1/2 szkl oleju
1/2 szkl octu
1/2 szkl cukru
1 łyzka soli
Ogórki posiekać na talarki połączyć z w/w składnikami odstawić na godzinę aż ogórki puszczą soki.
Następnie przełozyć do słoików i gotowac do momentu gdy zaobserwujemy zmianę koloru ogórków.

Smacznego

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
Doruśka
pon, 09 sie 2004 - 20:10
Super Ika,fakt,trzeba tu porządki zrobić,z każdymi przetworami by sie przydało.
Doruśka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6,275
Dołączył: pon, 07 kwi 03 - 20:56
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 477

GG:


post pon, 09 sie 2004 - 20:10
Post #7

Super Ika,fakt,trzeba tu porządki zrobić,z każdymi przetworami by sie przydało.
marzena 30
pon, 09 sie 2004 - 22:33
dziewczyny super ,że sa tu wszystkie przepisy,własnie czegos takiego szukałam
Moko w tej zalewie do sałatki jarzynowej nie ma octu tylko olej?Czy może to jest pomyłka.
marzena 30


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,753
Dołączył: wto, 11 lut 03 - 12:07
Skąd: Jastrzębie
Nr użytkownika: 78

GG:


post pon, 09 sie 2004 - 22:33
Post #8

dziewczyny super ,że sa tu wszystkie przepisy,własnie czegos takiego szukałam
Moko w tej zalewie do sałatki jarzynowej nie ma octu tylko olej?Czy może to jest pomyłka.

--------------------
user posted image
marzena 30
pon, 09 sie 2004 - 22:38
Moko i jeszcze jedno ile soli do tej zalewy do sałatki jarzynowej?
marzena 30


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,753
Dołączył: wto, 11 lut 03 - 12:07
Skąd: Jastrzębie
Nr użytkownika: 78

GG:


post pon, 09 sie 2004 - 22:38
Post #9

Moko i jeszcze jedno ile soli do tej zalewy do sałatki jarzynowej?

--------------------
user posted image
Siunia
wto, 10 sie 2004 - 13:48
Marghe,
czy do Twojego przepisu na bakłażan konieczna jest bazylia świeża?
Próbowałaś z suszoną?

- Siunia
Siunia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,152
Dołączył: czw, 27 mar 03 - 01:11
Nr użytkownika: 132




post wto, 10 sie 2004 - 13:48
Post #10

Marghe,
czy do Twojego przepisu na bakłażan konieczna jest bazylia świeża?
Próbowałaś z suszoną?

- Siunia
marghe.
wto, 10 sie 2004 - 13:57
Siunia, powiem tak : w przepisie jest swieza. Robiłam po raz pierwszy zatem staralam sie trzymać przepisu. Ale następnym razem sobie poeksperymentuję jako, że swieża bazylia odmówiła posłuszeństwa i skubana nie wyrosła icon_sad.gif

Baw sie, kombinuj, a nuz coś dobrego z tego wyjdzie.
m.
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post wto, 10 sie 2004 - 13:57
Post #11

Siunia, powiem tak : w przepisie jest swieza. Robiłam po raz pierwszy zatem staralam sie trzymać przepisu. Ale następnym razem sobie poeksperymentuję jako, że swieża bazylia odmówiła posłuszeństwa i skubana nie wyrosła icon_sad.gif

Baw sie, kombinuj, a nuz coś dobrego z tego wyjdzie.
m.
CrazyMary
wto, 10 sie 2004 - 14:22
A pamięta ktoś w kórym wątku są przepisy na przetwory z pomidorów? Bo wiem tyle, że gdzieś były... icon_redface.gif
CrazyMary


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,888
Dołączył: pią, 11 kwi 03 - 14:59
Skąd: Gdynia
Nr użytkownika: 558

GG:


post wto, 10 sie 2004 - 14:22
Post #12

A pamięta ktoś w kórym wątku są przepisy na przetwory z pomidorów? Bo wiem tyle, że gdzieś były... icon_redface.gif

--------------------


marzena 30
wto, 10 sie 2004 - 14:30
Robiła któraś z was ta sałatkę jarzynową?
Moko napisała przepis ale coś mi sie wydaje ,że w zalewie brakuje octu.Nie moge sie z nia skontaktowac ,a dzis chce robić ta sałatkę.
Nie wiem tez ile dac soli?
marzena 30


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,753
Dołączył: wto, 11 lut 03 - 12:07
Skąd: Jastrzębie
Nr użytkownika: 78

GG:


post wto, 10 sie 2004 - 14:30
Post #13

Robiła któraś z was ta sałatkę jarzynową?
Moko napisała przepis ale coś mi sie wydaje ,że w zalewie brakuje octu.Nie moge sie z nia skontaktowac ,a dzis chce robić ta sałatkę.
Nie wiem tez ile dac soli?

--------------------
user posted image
moko.
wto, 10 sie 2004 - 17:45
Marzenko przepis poprawiony, ma być ocet również:)


przepraszam za bład:)
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post wto, 10 sie 2004 - 17:45
Post #14

Marzenko przepis poprawiony, ma być ocet również:)


przepraszam za bład:)

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
moko.
wto, 10 sie 2004 - 17:51
Soli ma być ok 2 łyżek, wedle uznania, wszystkie składniki gotujesz razem z zalewą w jednym garze, próbuj i sama doprawiaj wedle uznania:)
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post wto, 10 sie 2004 - 17:51
Post #15

Soli ma być ok 2 łyżek, wedle uznania, wszystkie składniki gotujesz razem z zalewą w jednym garze, próbuj i sama doprawiaj wedle uznania:)

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
Magenta
wto, 10 sie 2004 - 22:54
Jak porządek - to porządek icon_biggrin.gif .

Szukam przepisu na marynowane grzyby. Mam piękne kozaczki i już się cieszę na to, że nareszcie sama je zrobię /zawsze objadałam ze słoiczków tatę icon_wink.gif /

Magenta
Magenta


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,606
Dołączył: wto, 22 kwi 03 - 09:22
Skąd: Rzeszów
Nr użytkownika: 611

GG:


post wto, 10 sie 2004 - 22:54
Post #16

Jak porządek - to porządek icon_biggrin.gif .

Szukam przepisu na marynowane grzyby. Mam piękne kozaczki i już się cieszę na to, że nareszcie sama je zrobię /zawsze objadałam ze słoiczków tatę icon_wink.gif /

Magenta

--------------------

Magenta
śro, 11 sie 2004 - 09:52
Zadzwoniłam do wiarygodnego źródła, czyli mojego taty, i oto przepis na:

grzyby marynowane
Zalewa:
-2 szklanki wody
-1 szklanka cukru
-1 szklanka octu
-1 łyżeczka gorczycy
-liść laurowy, ziele zngielskie, pieprz
-pokrojona w kosteczkę marchewka
-małe cebulki

Grzyby podgotować 5 minut w lekko osolonej wodzie. Zalewę zagotować, następnie zalać nią grzyby w słoiczkach. Pasteryzować 40 minut.

Smacznego!

Magenta

P.S. Grzyby mojego taty są rewelacyjne icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Magenta


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,606
Dołączył: wto, 22 kwi 03 - 09:22
Skąd: Rzeszów
Nr użytkownika: 611

GG:


post śro, 11 sie 2004 - 09:52
Post #17

Zadzwoniłam do wiarygodnego źródła, czyli mojego taty, i oto przepis na:

grzyby marynowane
Zalewa:
-2 szklanki wody
-1 szklanka cukru
-1 szklanka octu
-1 łyżeczka gorczycy
-liść laurowy, ziele zngielskie, pieprz
-pokrojona w kosteczkę marchewka
-małe cebulki

Grzyby podgotować 5 minut w lekko osolonej wodzie. Zalewę zagotować, następnie zalać nią grzyby w słoiczkach. Pasteryzować 40 minut.

Smacznego!

Magenta

P.S. Grzyby mojego taty są rewelacyjne icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

--------------------

Małgoś.dz
śro, 11 sie 2004 - 22:32
Znalazłam dzisiaj na Mniammniamie zachwalany bardzo przepis na ogórki. Nie mam wyboru - muszę go wypróbować. Może i Wam się przyda.

WŚCIEKŁE OGÓRKI DO PIWA
3 kg ogórków
sól( trochę do odwodnienia)
4 łyżeczki chili
1 główka czosnku
6 łyżek oleju
1 szklanka octu
0,5 kg cukru

Ogórki obrać i pokroić w plastry. Zasypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godzin.Następnie odcedzić dodać chili i rozgnieciony czosnek. Wlać olej, wymieszać. Zagotować ocet, rozpuścić w nim cukier i gorącym zalać ułożone w słoikach ogórki. Nie trzeba gotować. Można jeść już na drugi dzień.
Małgoś.dz


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 4,746
Dołączył: pią, 28 mar 03 - 18:46
Skąd: Gdańsk
Nr użytkownika: 187




post śro, 11 sie 2004 - 22:32
Post #18

Znalazłam dzisiaj na Mniammniamie zachwalany bardzo przepis na ogórki. Nie mam wyboru - muszę go wypróbować. Może i Wam się przyda.

WŚCIEKŁE OGÓRKI DO PIWA
3 kg ogórków
sól( trochę do odwodnienia)
4 łyżeczki chili
1 główka czosnku
6 łyżek oleju
1 szklanka octu
0,5 kg cukru

Ogórki obrać i pokroić w plastry. Zasypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godzin.Następnie odcedzić dodać chili i rozgnieciony czosnek. Wlać olej, wymieszać. Zagotować ocet, rozpuścić w nim cukier i gorącym zalać ułożone w słoikach ogórki. Nie trzeba gotować. Można jeść już na drugi dzień.

--------------------
Głupota nie zwalnia od myślenia - S.J.Lec
Alrys
czw, 12 sie 2004 - 12:22
i ja dodam marynatę wczoraj robiłam a na śniadanie poszedł jeden słoiczek icon_lol.gif

SAŁATKA OGÓRKOWA
3kg ogórków
3 ząbki czosnku
pęczek koperku

ZALEWA
1 szkl. octu
1szkl. oleju
1szkl. cukru
łyżka soli

Wszystkie składniki zagotować tzn z poszatkowanymi ogórami koprem i zmiażdzonym czosnkiem. Pogotować z 4 minuty i do słoików zakręcić i odwrócić dogóry dnem. icon_idea.gif Przepyszne ręczę. A
Alrys


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 499
Dołączył: nie, 11 kwi 04 - 14:04
Nr użytkownika: 1,652




post czw, 12 sie 2004 - 12:22
Post #19

i ja dodam marynatę wczoraj robiłam a na śniadanie poszedł jeden słoiczek icon_lol.gif

SAŁATKA OGÓRKOWA
3kg ogórków
3 ząbki czosnku
pęczek koperku

ZALEWA
1 szkl. octu
1szkl. oleju
1szkl. cukru
łyżka soli

Wszystkie składniki zagotować tzn z poszatkowanymi ogórami koprem i zmiażdzonym czosnkiem. Pogotować z 4 minuty i do słoików zakręcić i odwrócić dogóry dnem. icon_idea.gif Przepyszne ręczę. A
moko.
czw, 12 sie 2004 - 14:42
hiiii Alrys to prawie ten sam przepis co ja podawałam pod nazwą szwedzka sałatka tylko ty masz wersje z czosnkiem:)

Potwierdzam pyyyyyycha:)
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post czw, 12 sie 2004 - 14:42
Post #20

hiiii Alrys to prawie ten sam przepis co ja podawałam pod nazwą szwedzka sałatka tylko ty masz wersje z czosnkiem:)

Potwierdzam pyyyyyycha:)

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
> Marynaty
Start new topic
Reply to this topic
4 Stron V   1 2 3 następna ostatnia 
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: śro, 15 maj 2024 - 13:05
lista postw tego wtku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama