To jest uproszczona wersja wybranego przez Ciebie wątku

canelloni

Kliknij tutaj aby przejść dalej i przeczytać pełną wersję

gosiak23
Dziewczyny pomóżcie blagam.gif Taka chęć mi na to cudo przyszła a wiem że gdzieś już podawałyście przepis i nawet fotki mniamuśne były tylko ja go teraz nigdzie znaleźć nie mogę icon_sad.gif
dumiczowa
canneloni
pozdr.
gosiak23
Dumiczowa-wieeeeeelkie dzięki!!!!Jesteś wielka!!!
marghe.
a moze: Cannelloni z serami
3/4 duzego opakowania Toski
3/4 opakowania polskiej fety co to mi zalegfała w lodówce
3/4 opakowania (zdaje sie ,ze były to 3 kostki) mrozonego szpinaku lisciastego
2 zabki czosnku
śmietanę Piątnicę małą - ciut sosu pomidorowego z poprzedniego dnia

szpinak ugotowałam wg tego co napisano na opakowaniu
wrzuciam na oliwę, gdzie wczesniej przesmazyłam czosnek pokrojony w plasterki

Sery wymieszłam, dodałam 1 jajko, pieprz i szpinak (po lekkim przestudzeniu). Napakowałam do cannelloni

A sos? Banał
Na patelnię po szpinaku wlałam smietanę, doprawiłam do smaku, dodałam 2 łyzki starego sosu. I tym zalałam cannelloni. Sosu powinno byc sporro - makaron ma być dokłądnie przykryty.

Piekło sie toto hmmm.. kurczę nie pamietam .. 40 min?
gosiak23
Marghe przytul.gif baaardzo ci dziękuję-właśnie to zdjęcie utkwiło mi w pamięci(mniam!!!) juz niedługo na pewno wypróbuję bo pysznie wygląda wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.