Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu ¶wiadczenia us³ug na najwy¿szym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotycz¹cych cookies oznacza, ¿e bêd¹ one zamieszczne na Twoim urz¹dzeniu koñcowym. W ka¿dym momencie mo¿esz dokonaæ zmiany ustawieñ dotycz¹cych cookies w ustawieniach przegl¹darki. Wiêcej szczegó³ow w naszej Polityce Prywatno¶ci "Polityce Prywatnosci".
[Akceptujê pliki cookies z tej strony]
B?d? na bie??co:
porady, aktualno?ci, zapowiedzi, konkursy i wiele, wiele innych informacji.
1/2 kg truskawek
(śliwek,rabarbaru, malin lub innych
owoców)
40 dkg mÄ…ki
25 dkg cukru
125 dkg masła lub margaryny
4 jaja
1/2 szkl. mleka
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
olejek waniliowy (arakowy)
Przepis
Jajka z cukrem ubijamy mikserem do białości, wlewamy mleko z rozpuszczonym proszkiem do pieczenia, dodajemy mąke, masło i wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy kilka kropli olejku. Ciasto wykładamy na uprzednio wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blachę, wysypujemy równomiernie truskawki lub inne owoce. Piec w temp 200 st. C ok 40 min. Po upieczeniu można posypać ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!