dla dziecka od 8 miesiÄ…ca
kategoria: obiadki (drugie dania)
autor: Anita Włodarczyk, Wrocław
Składniki
175g chudej wieprzowiny
175g ziemniaków
175g pietruszki
1/4 cebuli
1/2 jabłka
300ml wody
szczypta suszonej szałwii
Przepis
Rozgrzej piekarnik do tem. 180st. Posiekaj mięsko, warzywa pokrój. Jabłko obierz ze skórki, wydrąż i posiekaj. Włóż mięso, warzywa i jabłko do żaroodpornego naczynia, wlej wodę i przypraw szałwią. Przykryj i doprowadź do wrzenia, mieszając raz lub dwa. Przykryj i wstaw do piekarnika na godzinę i 15 min., aż mięso stanie się miękkie. Następnie zmiksuj lub rozgnieć widelcem na dowolną konsystencję.
Uwaga! Jak wolisz to możesz gotować potrawę na gazie przez 40 min.
Objetość: 600ml.