Advertisement
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Sprawdź koniecznie
Ważne tematy

Przysmak z wieprzowiny i jabłka - przepis

dla dziecka od 8 miesiÄ…ca

kategoria: obiadki (drugie dania)

autor: Anita WÅ‚odarczyk, WrocÅ‚aw

Składniki

175g chudej wieprzowiny 175g ziemniaków 175g pietruszki 1/4 cebuli 1/2 jabłka 300ml wody szczypta suszonej szałwii

Przepis

Rozgrzej piekarnik do tem. 180st. Posiekaj mięsko, warzywa pokrój. Jabłko obierz ze skórki, wydrąż i posiekaj. Włóż mięso, warzywa i jabłko do żaroodpornego naczynia, wlej wodę i przypraw szałwią. Przykryj i doprowadź do wrzenia, mieszając raz lub dwa. Przykryj i wstaw do piekarnika na godzinę i 15 min., aż mięso stanie się miękkie. Następnie zmiksuj lub rozgnieć widelcem na dowolną konsystencję. Uwaga! Jak wolisz to możesz gotować potrawę na gazie przez 40 min. Objetość: 600ml.

-
Kategorie
Zobacz inne