Advertisement
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Sprawdź koniecznie
Ważne tematy

Chłodnik truskawkowo-rabarbarowy - przepis

dla dziecka od 36 miesiÄ…ca

kategoria: zupki

autor: magdalena Maslach, Stalowa Wola

Składniki

- 50 dag. truskawek - 20 dag. rabarbaru - 50 dag. arbuza - 1 mala cytryna - 1op. cukru waniliowego DODATKI: - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 4 lyzki cukru,listki melisy

Przepis

Truskawki pokroić na połówki. Zdjętą z cytryny skórke pokroić w makaronik. Zagotować 3/4l. wody z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać oczyszczony i pokrojony w kostke rabarbar. Gotować 5 min. Włożyc truskawki, gotowac razem 2 min. Dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w kilku łyżkach wody i cały czas mieszając zagotować. Z arbuza usunąć pestki i specjalną łyąką wydrążyć kulki. Pozostały miąższ zmiksować, dodać do ostudzonej zupy. Przyprawić cukrem waniliowym. Wstawić do lodówki. Podawać z kuleczkami z arbuza, posypanymi paseczkami skórki cytrynowej i listkami melisy.

-
Kategorie
Zobacz inne