Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu ¶wiadczenia us³ug na najwy¿szym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotycz¹cych cookies oznacza, ¿e bêd¹ one zamieszczne na Twoim urz¹dzeniu koñcowym. W ka¿dym momencie mo¿esz dokonaæ zmiany ustawieñ dotycz¹cych cookies w ustawieniach przegl¹darki. Wiêcej szczegó³ow w naszej Polityce Prywatno¶ci "Polityce Prywatnosci".
[Akceptujê pliki cookies z tej strony]
B?d? na bie??co:
porady, aktualno?ci, zapowiedzi, konkursy i wiele, wiele innych informacji.
0,5 kg piersi indyka
1 brokuł
1 szklanka śmietany
2 łyżki mąki
6 plastrów żółtego sera
przyprawy do mięska i sosu
łyżeczka soli i cukru
olej do obsmażenia mięsa
Przepis
1. mięso kroimy na cienkie plastry i posypujemy ulubioną przyprawą i obsmażamy na patelni dodając odrobinę tłuszczu
2. brokuł lekko gotujemy dodając sól i cukier by zachować kolor
3. do naczynia żaroodpornego przekładamy mięso. następnie lekko podgotowane brokuły
4. śmietanę łączymy z mąką i polewamy nią mięso z brokułami
5. wstawiamy do piekarnika na ok. 40 min temp.180 stopni
6. tuż przed wyjęciem dania z piekarnika przykrywamy zalane śmietaną mięso z brokułami plastrami żółtego sera
7. proponuję podawać z ryżem
SMACZNEGO