dla dziecka od 36 miesiÄ…ca
kategoria: obiadki (drugie dania)
autor: Kamila Sobiecka
Składniki
4 ziemniaki,
jajko,
2 pieczarki,
1/4 cebuli,
3 łyżki mąki bezglutenowej,
3 łyżki bezglutenowej bułki tartej,
szczypta soli,
trochę oliwy z oliwek do smażenia.
Przepis
1. Pieczarki i cebulę oczyść, obierz i umyj.
2. Pieczraki pokrój w talarki, a cebule drobno posiekaj, podsmaż razem na oliwie.
3. Ziemniaki umyj, obierz i ugotuj.
4. Jajko sparz, rozbij na spodeczku i rozstrzep. Dodaj je do masy ziemniaczanej, wsyp mąkę i trochę soli. Dokładnie wymieszaj.
5. Uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na złocisty kolor.
Podaj z surówka!