Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. PLiki cookies stosujemy w celu świadczenia uśług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany
do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczne na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany
ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółow w naszej "Polityce Prywatności"
Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...
W ostatni weekend stanęłam przed nie lada wyzwaniem. Tymi jest w tej chwili miłośnikiem survivalu. Interesuje Go WSZYSTKO, co dotyczy kamuflażu, szkoły przetrwania, itd. Oczywiście jest również wiernym fanem Bery Grylls'a. Wymarzył sobie tort z górami... i żeby się po nich Bery Grylls wspinał Wyszło tak...
Wcześniej było przyjęcie dla Przedszkolaków, więc torty musiały być dwa
Bohaterowi dnia podobało się SZALENIE! Dostał swój wymarzony kawałek tortu, znaczy górkę z Bery Gryllsem
Bluśka
Sat, 09 Apr 2011 - 12:13
[użytkownik x], super torty, a ten Ben to jadalny? A tak poza tym to fajnego masz syna.
semi
Sat, 09 Apr 2011 - 13:14
[użytkownik x], najlepsze zyczenia dla Tymka:). Tort bajeczny, wyrazy uznania, u Was chyba talent jest rodzinny-pamietam dzieła (nie kulinarne) Twojej siostry.
flo
Sat, 09 Apr 2011 - 23:24
[użytkownik x], bardzo fajne torty. Pierwszy ma swietne kolory i kaczuszki nawet sa
[użytkownik x], super torty, a ten Ben to jadalny? A tak poza tym to fajnego masz syna.
Berry Bluśka, Berry Tak, jadalny. WSZYSTKO jadalne. Utoczone pieczołowicie przez sabat czarownic w noc poprzedzającą przyjęcie. Do 2 w nocy siedziałyśmy, efektem czego: - powstała kacza rodzina - widoczna na zdjęciu, - powstało 150 (!) głazów narzutowych, którymi tort obłożony był dookoła, - powstały kwiatuszki i inne cudeńka, - oczywiście powstał również Berry Grylls, który miał nawet górską saszetkę - moja siostra omal nie zwymiotowała po pożarciu TONY lukru cukierniczego (odkryła natomiast, że każdy z lukrów ma inny smak) - moja kuchnia przypominała POBOJOWISKO, bo z lukrem cukierniczym pracuje się przy użyciu cukru pudru, który w następstwie naszych działań słał równiutko szafki, blaty, podłogę i wszystko inne... Ja już nie wspomnę, co odwijałyśmy przy robieniu tego tortu , ale było BOSKO! Zwarty szwadron ciotek-wariatek sprawdza się za KAŻDYM razem!
Dzięki za miłe słowa!
Bluśka
Mon, 11 Apr 2011 - 11:52
O rany, to ja napisałam Ben, wybacz please? Ogladamy "Szkołe Przetrwania" namietnie, dzieciaki najbardziej są podjarane, jak Berry zjada jakieś świnstwa lub lata z gołym tyłkiem.
olazdaleka
Fri, 15 Apr 2011 - 03:26
On nie jest Ben czy Berry, on sie nazywa Bear Grylls.
Agnieszka.zg
Sun, 01 May 2011 - 19:14
no to dodam jeszcze parę torcików zrobionych tydzień temu...
Agnieszka.zg
Sat, 07 May 2011 - 12:24
no to jeszcze 2 z tym ,że ten drugi nie dla dzieci
Bluśka
Mon, 09 May 2011 - 12:08
O rany, czy ja dobrze widzę? Ten drugi to cipka?
Agnieszka.zg
Mon, 09 May 2011 - 15:52
no.....dla mężulka na 40 urodzinki
Bluśka
Mon, 09 May 2011 - 17:18
hehe widać, ze to podgolona wersja, bo owłosienie tylko na górze.
asiaad2
Tue, 17 May 2011 - 12:19
Kurde ale macie zdolności, ja to jestem totalne beztalencie w tej dziedzinie
Agnieszka.zg
Sat, 21 May 2011 - 20:52
i jeszcze 2 ostatnie na komunię
bb
Sat, 21 May 2011 - 21:43
CYTAT([użytkownik x] @ Fri, 08 Apr 2011 - 08:37)
Moja Zoska na 9-tke zazyczyla sobie cos w klimacie wiedzmowym (na fali karnawalowego przebrania) i....mielismy identyczne gadzety ale inny efekt koncowy, [użytkownik x] Niech zyje tortownia?
Użytkownik usunięty
Mon, 30 May 2011 - 14:13
Owszem, tortownia
Wykonałam w tak zwanym międzyczasie...
Tort na Komunię Julii (z pomocą szabatu Czarownic )
... i na Komunię stryjecznego brata Julci
Wczoraj był też tort z Chrztu mojej Chrześniczki Ale zdjęć jeszcze nie przyniosłam
Inkusia
Mon, 30 May 2011 - 14:39
Agnieszka.zg tort dla męża świetny, mój mąż zażyczył sobie taki na urodziny Mam czas do marca na naukę
Agnieszka.zg
Tue, 31 May 2011 - 20:53
dzieki bardzo. no to dokładam jeszcze dwa świerzo zrobione na dzień dziecka
Nessi
Tue, 31 May 2011 - 21:10
Agnieszka.zg Robisz świetne torty! Jako, że mieszkasz niedaleko chyba złoże kiedyś u Ciebie zamówienie
Agnieszka.zg
Tue, 31 May 2011 - 21:29
dziekuję bardzo no i oczywiście zapraszam !!!!
CYTAT(Nessi ☢ @ Tue, 31 May 2011 - 20:10)
Agnieszka.zg Robisz świetne torty! Jako, że mieszkasz niedaleko chyba złoże kiedyś u Ciebie zamówienie
bumbum
Tue, 31 May 2011 - 22:05
Agnieszka świetne torty,masz babo talent.Mojemu mężowi by szczęka opadła na ten różowy Jak ty to robisz że ta masa cukrowa ci się nie kruszy przy nałożeniu tej warstwy wierzchniej?
[użytkownik x] komunijne torty-rewelacja!
Agnieszka.zg
Tue, 31 May 2011 - 22:10
szybko nakładam a jesli zaczyna sie kruszyc to ja w rekach rozgrzewam i na nowo formuje
bumbum
Thu, 02 Jun 2011 - 13:50
CYTAT(Agnieszka.zg @ Tue, 31 May 2011 - 21:10)
szybko nakładam a jesli zaczyna sie kruszyc to ja w rekach rozgrzewam i na nowo formuje
no niby tak ale ja jak ją rozwałkowuje to mi się łamie przy przenoszeniu,za nic w swiecie nie chce w całości właśnie przy większym formacie
Powiedźcie jeszcze dziewczyny,czym łączycie elementy? I czy któraś malowała masę cukrową,chodzi mi o jakiś rysunek,żeby go nie wycinać i nie kroić,kontury zrobić np.pisakiem i resztę pomalować?jak tak to jakie proporcje.
Do urodzin dziewczyn jeszcze trochę czasu zostało ale mam już pewien pomysł i powoli robię się do niego przygotowania
Użytkownik usunięty
Thu, 02 Jun 2011 - 20:54
a) jeśli nie chcesz, żeby lukier Ci się łamał, nie rozwałkowuj go za mocno i pracuj SZYBKO. Ja właśnie opatentowałam nowy sposób Rozwałkowuję mianowicie lukier na folii alu, następnie przenoszę, przewracam do góry nogami i WŁALA! PS Oczywiście folię posypuję cukrem pudrem. Widziałam taką zarą.bistą silikonową matę, ale kosztowała przeszło 100 zł
b) maluję po lukrze pisakami jadalnymi lub srebrem jadalnym w proszku - bez cienia zarzutu.
c) elementy łączę mocząc je, ale DOŚĆ TEGO! Dzisiaj zainwestowałam i nabyłam klej
Czeka mnie teraz tort w kształcie psa. Trzymajcie za mnie kciuki, mam wrażenie że z moim antytalneciem porywam się ciągle z tą samą motyką na nowe słońce
Agnieszka.zg
Thu, 02 Jun 2011 - 21:50
folia mi sie nie sprawdziła, rozwałkowuje normalnie na blacie a potem zwijam delikatnie na wałek którym rozwałkowywałam i odwijam juz na gotowym ciescie .nie peka ,( musi byc nie za cienka)
bumbum
Fri, 03 Jun 2011 - 21:08
To chyba mój lukier jakiś nie teges bo wcale nie rozwałkowuje go cienko.Mało tego już podczas wałkowania się rozwarstwia nie będąc cienkim,chyba czegoś za mało lub za dużo daję
[użytkownik x] rzuć linka jaki to klej...pisaki dobra rzecz aczkolwiek zbyt mało kolorów jest dostępnych
Użytkownik usunięty
Sun, 05 Jun 2011 - 18:16
CYTAT(anndzia @ Fri, 03 Jun 2011 - 20:08)
To chyba mój lukier jakiś nie teges bo wcale nie rozwałkowuje go cienko.Mało tego już podczas wałkowania się rozwarstwia nie będąc cienkim,chyba czegoś za mało lub za dużo daję
[użytkownik x] rzuć linka jaki to klej...pisaki dobra rzecz aczkolwiek zbyt mało kolorów jest dostępnych
zastanawiam sie jak uzyskujecie ciemne kolory, dajecie duzo barwnika czy malujecie biały lukier ??a torcik pierwsza klasa !!!!
anetadr
Tue, 07 Jun 2011 - 21:06
Śliczny piesek
Aneta
weda
Thu, 09 Jun 2011 - 18:16
może ktoś doświadczony mi coś podpowie odnośnie masy z marschmallows będę nią zdobić tort pierwszy raz (tzn.wczoraj zrobiłam sobie małą ilość i jestem zachwycona jaka jest plastyczna a mam do wykonania dzidziusia i inne ozdóbki na tort chrzcinowy) do tej pory zdobiłam raczej marcepanem
i teraz nie wiem co się pod marschmallows nadaje? krem? śmietana pewnie nie.. może krem z marcapone?o nim myślałam najintensywniej
Agnieszka.zg
Thu, 09 Jun 2011 - 21:36
ja daje takie zwykłe kremy do tortów np z gelwe
weda
Thu, 09 Jun 2011 - 22:04
ale to ma być domowy krem,nie kupiony ale skoro dajesz krem to się pokuszę i kremem jednak posmaruję,już mam koncept
bumbum
Fri, 10 Jun 2011 - 20:46
[użytkownik x] chylę czoła,pies wyszedł ganialnie aż by się chciało do mordki wtulić
Jeszcze pytanie jedno mam:czym posmarować żeby właśnie ta masa była bardziej błyszcząca a nie taka matowa?
Agnieszka.zg
Fri, 10 Jun 2011 - 23:27
mozesz posamrowac pedzelkiem z woda alez doswiadczenia wiem ze wtedy jak dotykasz torta to sie on klei a jak jest matowy to nie .mi osobiscie bardziej podobaja sie matowe
flo
Tue, 14 Jun 2011 - 22:11
Pies pierwsza klasa
weda, pod mase z marschmallows moze byc mascarpone, ale masa nie moze byc zbyt cienko rozwalkowana.
Flo, mam do ciebie pytanie, odnosnie tej masy truskawkowej. Czy jezeli dodam do niej zamiast truskawek, zmiksowane brzoskwinie z puszki, to tez bedzie ok czy wyjdzie za słodkie? A moze jakieś inne dać owoce,tylko czy proporcje takie same zrobic?
weda
Sat, 25 Jun 2011 - 19:53
dziewczyny,czym barwicie kremy do tortów? bo barwnikiem w płynie to wydaje mi się,ze masa będzie zbyt rzadka natomiast proszkiem?hm,rozpuści się dobrze i równomiernie zafarbuje?
flo,tak klientka baaardzo zadowolona, i dzięki za przepis z serkiem mascarpone
flo
Sat, 25 Jun 2011 - 21:23
Bluska, mysle ze brzoskwinie beda ok, tylko trzeba je dobrze odsaczyc i najwyzej dodac troche wiecej zelatyny. Za slodkie na pewno nie bedzie, bo ta masa jest malo slodka. Robilam tez z malinami.
Weda, kremow w zasadzie nie barwie, ale mozna barwnikami w pascie. Jak w proszku to bym najpierw rozprowadzila w odrobinie wody.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.