Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. PLiki cookies stosujemy w celu świadczenia uśług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany
do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczne na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany
ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółow w naszej "Polityce Prywatności"
Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...
Dzieci nie zjedzą. Chodzą mi po głowie raczej jakieś bułeczki czy coś w tym stylu.
Może spróbuję zrobić ślimaki z ciasta do pizzy. Robił ktoś coś takiego?
Ja robię ale nie slimaki tylko takie paluchy i zajadamy z sosem czosnkowym.
Tamara79
Fri, 25 Feb 2011 - 21:15
U nas dzisiaj zapiekana ryba ze szpinakiem i serem brie.
A wczoraj robiłam kotleciki z tuńczyka ale ciasto było bardzo mokre i wyszły z tego omlety raczej
Zainteresowały mnie te ślimaki hmm
mama4
Fri, 25 Feb 2011 - 21:20
CYTAT(Ammm @ Fri, 25 Feb 2011 - 11:40)
Dzieci nie zjedzą. Chodzą mi po głowie raczej jakieś bułeczki czy coś w tym stylu.
Może spróbuję zrobić ślimaki z ciasta do pizzy. Robił ktoś coś takiego?
Zdaje sie marghe ma take przepis u siebie na blogu; (tak, ma na pewno:https://miszmasz-marghe.blogspot.com/2011/02/pizzowe-slimaki.html)
dzisiaj u nas zupa ze slodkich ziemniakow i selara naciowego oraz makrela pieczona w cytrynie; dla dzieci rosnie wlasnie ciasto na pizze
marghe.
Sat, 26 Feb 2011 - 11:29
CYTAT(basiaw @ Wed, 16 Feb 2011 - 14:45)
Marghe. wydaje mi się, że powinnaś czuć się winna każdego mojego przybranego kilograma!!!! Wczoraj no obiad zrobiłam racuchy/placuszki nie wiem jak to się nazywało z przepisów Gabi; a na kolację makaron z suszonymi pomidorami i tuńczykiem. A dzis nie mogłam się wcisnąć w spodnie
kajam się wczoraj maminej roboty gołąbki dziś pierogi z mięsem - dzieło teściów ale mi dobrze
marghe.
Sat, 26 Feb 2011 - 11:31
CYTAT(Ammm @ Fri, 25 Feb 2011 - 19:40)
Może spróbuję zrobić ślimaki z ciasta do pizzy. Robił ktoś coś takiego?
Zrobiłam te ślimaki, ale nie cieszyły się powodzeniem u moich dzieci. Bartek najbardziej z pizzy lubi brzegi, więc upiekłam mu też parę brzegów i to było to
Dziś satay chicken, ryż jaśminowy i mix sałat z suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem.
Jutro lasagne.
semi
Sat, 26 Feb 2011 - 21:15
dziekuje Maju:)
kamla
Sat, 26 Feb 2011 - 22:09
Dziewczyny z doświadczenia podam dobra radę. Ciasto do pizzy jest dobrze schlodzic w lodówce tak przez godzinkę minimum maks 3 godz. Najpierw ogrzać niech wyrosnie a potem do lodówki jest bardziej chrupiące wtedy.
A u mnie na obiadek dzis był rosół wołowo-drobiowy. Jutro schab pieczony i surówki ze trzy.
basiaw
Sun, 27 Feb 2011 - 08:45
U nas dziś schab z marchewką i cebulą po cygańsku tak zwany. W piątek robiłam dzieciom pierwszy raz sama kalmary smażone i zjadły wszystkie zazwyczaj jemy w restauracji, ale we wroc nie trafiliśmy na dobre deseru jeszcze na dziś nie wymyśliłam
Zelda
Sun, 27 Feb 2011 - 11:31
CYTAT(emi @ Sat, 26 Feb 2011 - 21:15)
dziekuje Maju:)
emi,smacznego u nas krem z porów,wczorajsza pieczeń,o dodatkach jeszcze nie myślałam a na deser jedziemy na lody.
semi
Sun, 27 Feb 2011 - 12:36
pulpety w sosie pomidorowym z makaroonem i ogórkami kiszonymi.
kamla
Sun, 27 Feb 2011 - 13:33
na deser dziś robie tiramisu z przepisu marghe.
odynka
Sun, 27 Feb 2011 - 13:37
salatka z jajek, pieczonego schabu, papryki, brokula, sera zoltego z sosem czosnkowo-majonezowym:P
moko.
Sun, 27 Feb 2011 - 13:54
śląski obiad: rolady, kluski śląskie i czerwona kapucha.
mama4
Mon, 28 Feb 2011 - 00:07
portabello zapiekane z feta, mieszanka salat w sosie mocno cytrynowym i pieczony kurczak; dzieci dodatkowo mialy fasolke szparagowa
kasiunia
Mon, 28 Feb 2011 - 11:35
wczoraj zrobiłam najlepszą pizzę świata (poszłam za radą marghe i ammm i wsadziłam w 260st) a dziś kurczak curry
marghe.
Mon, 28 Feb 2011 - 13:41
My się stęsknilismy za makaronami. Jeszcze nie wiem z czym ale będą kluchy plus sałata
użytkownik usunięty
Mon, 28 Feb 2011 - 14:06
noodle z imbirowym kurczakiem w orzechach i bambusie, na deser szarlotka babcina.
Zelda
Tue, 01 Mar 2011 - 16:21
a mi znowu się nic nie chciało,więc zupa i ziemniaki pieczone w mundurkach z maślanką
użytkownik usunięty
Tue, 01 Mar 2011 - 17:55
A u mnie makaron z mozzarellą, bazylią i pomidorkami cherry. No mogłabym to jeść non stop Mąż do pracy dostał zbitego kurakowego cycka nafaszerowanego oscypkiem z żurawiną, podobno był świetny.
Sali_M
Tue, 01 Mar 2011 - 19:08
U mnie były dzisiaj gołąbki w sosie pomidorowym z kapusty włoskiej. Zrobiłam w niedzielę cały garnek
Zelda
Tue, 01 Mar 2011 - 20:04
CYTAT(jully @ Tue, 01 Mar 2011 - 17:55)
A u mnie makaron z mozzarellą, bazylią i pomidorkami cherry. No mogłabym to jeść non stop Mąż do pracy dostał zbitego kurakowego cycka nafaszerowanego oscypkiem z żurawiną, podobno był świetny.
semi
Tue, 01 Mar 2011 - 20:54
CYTAT(jully @ Tue, 01 Mar 2011 - 17:55)
A u mnie makaron z mozzarellą, bazylią i pomidorkami cherry. No mogłabym to jeść non stop
a przepis łopatologiczny mogę??
marghe.
Tue, 01 Mar 2011 - 21:12
wczoraj padło w końcu na makaron z karczochami, szynką suszoną i octem pomidorowym dziś wieprzowe sataje (szaszłyki) z sosem o ananasowej nucie + ryż na ostro + ananas z grila
użytkownik usunięty
Tue, 01 Mar 2011 - 21:47
CYTAT(emi @ Tue, 01 Mar 2011 - 20:54)
a przepis łopatologiczny mogę??
Gotuję makaron al dente. Odlewam wodę i wrzucam do garnka polewam oliwą i octem balsamicznym, dodaję pokrojoną mozzarellę, żeby się ciut roztopiłą (ale nie zbiła w jedną bryłę, pomidorki cherry i bazylia. Na wierzch parmezan. Sól i pieprz i jeść Łatwizna totalna
Zelda
Wed, 02 Mar 2011 - 10:01
barszcz czerwony sobie Hania zazyczyla a na drugie nie wiem,może makarn jakiś,albo nalesniki
Zelda
Wed, 02 Mar 2011 - 10:01
barszcz czerwony sobie Hania zazyczyla a na drugie nie wiem,może makarn jakiś,albo nalesniki
marghe.
Wed, 02 Mar 2011 - 13:51
Na życzenie Kota i dziecięcia ... polędwiczki w sambalu, znowu.. Nie, żeby mnie to jakos specjalnie martwiło bo sama bardzo lubie a robi sie je błyskawicznie
Ammm
Wed, 02 Mar 2011 - 14:43
Ja rosół, Kaja - zalewajka, Bartek - pomidorowa (pełen koncert życzeń). Drugiego nie będzie, bo rano się objedliśmy, może jakiś bardziej wypasiony podwieczorek/kolację zrobię.
użytkownik usunięty
Wed, 02 Mar 2011 - 15:37
Jajka z kawiorem i sałatka- no cóż kobiety w ciąży mają zachcianki
semi
Wed, 02 Mar 2011 - 16:17
Jully dziękuję za przepis:)
U nas dzisiaj znowu kluchy ze szpinakiem i fetą, jakąś mam fazę na szpinak.
kamla
Wed, 02 Mar 2011 - 17:09
Emi to tak jak mój mąz, no ile mozna jeśc szpinak???? Juz mam dośc od samego jego przyrządzania. A na obiad miałam szybką zupkę dla dzieci a na drugie polędwiczki w sosie pieprzowym i ryż...no i szpinak a dla mnie korniszon.
kasiunia
Wed, 02 Mar 2011 - 19:32
CYTAT(emi @ Wed, 02 Mar 2011 - 16:17)
U nas dzisiaj znowu kluchy ze szpinakiem i fetą, jakąś mam fazę na szpinak.
a ja to poprosze łopatologicznie
semi
Wed, 02 Mar 2011 - 20:58
paczkę szpinaku rozmrażam w garnku, potem dorzucam favitę mlekowity (w optymalnej sytuacji fetę, ale u nas niemal nieosiągalna) i 200 ml śmietany 12% lub jogurtu naturalnego. doprawiam trzema-czterema zabkami zmiażdżonego czosnku. gotuję chwilę. polewam sosem kluchy:). Gotowe. a szpinak przygotoewany w ten sposób służy u nas równiez jako nadzienie do naleśników - posypuję żółtym serem i zapiekam.
Ammm
Thu, 03 Mar 2011 - 08:13
Królik pieczony, borówki, frytki - rodzice przychodzą na obiad (w zasadzie z obiadem ) Dzieci jak nie będą chciały to dostaną naleśniki z serem.
odynka
Thu, 03 Mar 2011 - 10:38
pączki;)
Zelda
Thu, 03 Mar 2011 - 10:45
a my bez pączków..buuuuuuu cukiernia daleko,a w osiedlowym sklepie podają pieczywo brudnymi "ręcami" na zmianę z kartoflami i wydawaniem pieniędzy,więc nie kupię a na obiad pomysłu brak..mięso jakieś rozmroziłam,ale nie wiem co z nimz robić,chyba to indyk dajcie proszę pomysł na zupę
kasiunia
Thu, 03 Mar 2011 - 11:12
CYTAT(emi @ Wed, 02 Mar 2011 - 20:58)
paczkę szpinaku rozmrażam w garnku, potem dorzucam favitę mlekowity (w optymalnej sytuacji fetę, ale u nas niemal nieosiągalna) i 200 ml śmietany 12% lub jogurtu naturalnego. doprawiam trzema-czterema zabkami zmiażdżonego czosnku. gotuję chwilę. polewam sosem kluchy:). Gotowe. a szpinak przygotoewany w ten sposób służy u nas równiez jako nadzienie do naleśników - posypuję żółtym serem i zapiekam.
dzięi. robię jutro. dziś pierogi ruskie
marghe.
Thu, 03 Mar 2011 - 13:18
Maja, co masz w domu na ewentualną zupę?
U nas resztki z wczoraj. I bez pączków
anax
Thu, 03 Mar 2011 - 14:20
pączków zjadłam 1 szt. zupa pomidorowa z makaronem i kopytka na słodko
Zelda
Thu, 03 Mar 2011 - 14:22
marghe na forum nie mogłam wejść zrobiłam cebulowo-serową ze szczypiorkiem i grzankami ziłowymi na drugie tego indyka tez w ziołach im zrobię,ale nie wiem czy piekarnik czy patelnia,no i Hania zayzczyła sobie ziekmniaki lepkie i szpinak
marghe.
Thu, 03 Mar 2011 - 17:08
Zupa brzmi bardzo apetycznie a te ziemniaki to jakie?
marghe.
Thu, 03 Mar 2011 - 17:08
Zupa brzmi bardzo apetycznie a te ziemniaki to jakie?
Zelda
Thu, 03 Mar 2011 - 20:05
marghe Hania tak mówi na puree ja mixuję i dodaję trochę śmietany 18 %,koperek i masło,ale rzeczywiście pyszne wychodzą
marghe.
Thu, 03 Mar 2011 - 20:32
aha Uwielbiam pure' Następnym razem będzie z czosnkiem
A jutro nie wiem co zrobić na obiad. Przychodzi do nas niejadek.. Przeciez nie zrobie po raz setny pomidorówki
mama4
Thu, 03 Mar 2011 - 21:45
My tez paczki Ale mamy tez krupnik. Dla mnie z duza iloscia koperku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.