Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. PLiki cookies stosujemy w celu świadczenia uśług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany
do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczne na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany
ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółow w naszej "Polityce Prywatności"
Rz±d postanowi³ kontynuowaæ program Maluch, zapocz±tkowany w 2011, zaproponowa³ jednak jego zmodyfikowanæ i rozszerzon± wersjê, nadaj¹c mu nazwê MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...
Ugnieść wszystkie składniki na gładkie ciasto, ułożyć na blaszce Piec 180 C 1 godzine SMACZNEGO PYCHA:)
parasolka
Sun, 09 May 2010 - 19:23
zupa z botwinkÄ… makaron z czoskiem i krewetkami /wielkimi
wczoraj zupa klopsikowa dla dzieci kasza mazurska z mięsem duszonym w sosie, brokuły, mizeria
Carrie
Sun, 09 May 2010 - 19:41
CYTAT(parasolka @ Sun, 09 May 2010 - 20:23)
wczoraj zupa klopsikowa dla dzieci
przepis poproszÄ™
Beti_24
Sun, 09 May 2010 - 19:47
dzisiaj kotlet schabowy ziemniaczki z koperkiem bukiet surówek
a jutro niewiem naprawdę, może zrobie zapiekanke brokukową
parasolka
Sun, 09 May 2010 - 19:53
CYTAT(Carrie @ Sun, 09 May 2010 - 18:41)
przepis poproszÄ™
zupa banalna, była tu na maluchach podogotowuję wywar z włoszczyzny/przyprawiony jak kto lubi ja tradycyjnie ziele, pieprz, sól i listek/, w połowie gotowania dodaję kulki klopsikowie/mięso albo drobiowe albo wieprzowo wołowe przyprawione jak na mielone z jajkiem i bułką namoczoną w środku/ , po ugotowaniu warzywa z zupy tarkuję, zaciągam śmietaną - dzieci wciągają aż miło
Carrie
Sun, 09 May 2010 - 19:54
dziękuję
brzózka4
Sun, 09 May 2010 - 20:05
Bitki z polędwiczek w sosie własnym z pieczarkami i do tego buraczki.
Meggi
Sun, 09 May 2010 - 20:41
Dziś był kurczak zapiekany z ziemniakami w piekarniku plus buraczki.
Wczoraj naleśniki do wyboru z twarogiem, lub czekoladą lub serem i szynką.
Zupę klopsikową zabielam barszczem białym lub śmietana zakwaszaną, jest wtedy ciut bardziej kwaskowa.
Beti_24 mamy podobny przepis
Do ciasta u mnie jest pół szklanki cukru, i ciut ilosc produktów sie waha na wiecej u mnie. A śmietany z mojego przepisu wychodzi 3x400ml 18%, sernik wychodzi duzy taki na tortownicę 28cm
Beti_24
Sun, 09 May 2010 - 20:47
Megi właśnie zauważyłam że w przepisach waszych są 3 śmietany a nie cztery ,no i dajesz rozumiem mniej cukru do ciasta????moze podaj mi przepis jaki ty masz na pv??bo jestem ciekawa A ja robie w normalniej blaszce na placek, i fajnie rośnie jak jest w piekarniku ale jak ostygnie to troche oklapnie zawsze:)
Myssia
Mon, 10 May 2010 - 09:30
to ja sie chowam przy Was, matko, jakie Wy dania robicie, dziewczyny, podziwiam ja osobiście kocham gotować, ale normalnie juz czasu nie mam, a do tego jak Kacper je obiad w przedszkolu to już w tyg wcale nie gotuję. Mężowi coś na szybko wymyślę, albo on w pracy zje i już. Szacun wielki
marghe.
Mon, 10 May 2010 - 11:36
Beti, wpisz przepis do działu z ciastami. Bo tu cięzko go będzie odszukać w przyszłości.
Wczoraj gotował Kot - curry masaman z krewetkami i tajska sałatka z ogórków i cebuli
dzis gotuje Gaba - makaron z szynką parmeńską i .. może.. szparagami
joa133
Mon, 10 May 2010 - 12:32
jakie tu przepisy,aż zgłodniałam..
dziś sosik pieczarkowy z mięskiem +ziemniaki i sałatka zielona
justine1980
Mon, 10 May 2010 - 12:38
tak na szybko makaron z duszonÄ… paprykÄ… i pieczarkami
Doruśka
Mon, 10 May 2010 - 14:02
Czy Gaba moze uzyczyc przepisu na ów makaron z parmeńską? zostało mi włoskich wędlin z imprezy włoskiej i nie bardzo wiem co z nimi zrobić mam salami z koprem, szynkę toskańską oraz baleron- nazwy nie pamietam
Czy Gaba moze uzyczyc przepisu na ów makaron z parmeńską? zostało mi włoskich wędlin z imprezy włoskiej i nie bardzo wiem co z nimi zrobić mam salami z koprem, szynkę toskańską oraz baleron- nazwy nie pamietam
Prawdopodobnie będzie to aglio olio peperoncino (przepis potrzebny? ) z lekko przesmażoną szynką i ugotowanymi wczesniej szparagami. Plus płatki parmezanu
iwo1
Mon, 10 May 2010 - 18:20
Pieczarki duszone w całości z cebulą zapiekane z ciemnym makaronem i mięsem mielonym plus sałatka z sałaty lodowej,rzodkiewki,pomidora Zupa krem z grzankami czosnkowymi
marghe.
Tue, 11 May 2010 - 00:01
Nastąpiła zmiana planów Gabiszon przypomniał sobie o zaległej lekturze itp
Zakręciłam szparagi w szynce suszonej z parmezanem i pomidory faszerowane jajkiem i tuńczykiem. Na zimno
Doruśka
Tue, 11 May 2010 - 07:52
Marghe, na aglio nie , ale jak tę szynke usmażyć?technicznie czy powinna byc chrupiąca czy flaczek?
Dor
Tue, 11 May 2010 - 09:01
U nas dziś ryż ze słodko-kwaśnym sosikiem własnej produkcji, właśnie odkryłam w piwnicy jeszcze jeden słoik z zeszłorocznych zapasów. Dla młodego ryż ze smietana i truskawkami.
marghe.
Tue, 11 May 2010 - 11:52
Dor, rzuć przepisem na sos
U nas domowe ravioli z czymś tam (mozzarella? ricotta? ) "Tort" naleśnikowy z kremem i truskawkami
edit :literówka
marghe.
Tue, 11 May 2010 - 11:54
CYTAT(Doruśka @ Tue, 11 May 2010 - 08:52)
Marghe, na aglio nie , ale jak tę szynke usmażyć?technicznie czy powinna byc chrupiąca czy flaczek?
A to już zalezy od tego jaką lubicie Można połowę zesmazyć na chrupko a połowę wrzucić na surowo / miękko
Tigerek
Tue, 11 May 2010 - 13:54
U mnie domowe hamburgery w bułeczce z jarzynami i na deser domowe drożdżowe rogaliki z marmoladą (wenę miałam)
justine1980
Tue, 11 May 2010 - 13:56
Zupa grochowa na wędzonce
Dor
Tue, 11 May 2010 - 14:06
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 12:52)
Dor, rzuć przepisem na sos
Wrzuciłam na przetwory
marghe.
Tue, 11 May 2010 - 14:07
Dziękuję
Mika
Tue, 11 May 2010 - 14:17
spaghetti na wstążkach i trójkolorowe muffinki na deser
Anai_
Tue, 11 May 2010 - 14:19
Zielone spagetti (ze świeżym szpinakiem, jajkiem i czosnkiem)
justin
Tue, 11 May 2010 - 14:43
kiełbaski grillowane w piekarniku sałata
Inkusia
Tue, 11 May 2010 - 14:53
My mamy ziemniaki z żołądkami i serduszkami w sosie z przepisu Miki - dziękuję za przepis, wyszło pyyysznie, mniam
Beti_24
Tue, 11 May 2010 - 14:57
widze że spaghetii Betiihihi ,ja też właśnie robię, najbardziej lubie z makaronem świderki:)
Beti_24
Tue, 11 May 2010 - 14:57
a Jutro kotlety mielone ala BETI:)
Meggi
Tue, 11 May 2010 - 14:59
CYTAT(justin @ Tue, 11 May 2010 - 13:43)
kiełbaski grillowane w piekarniku sałata
też dziś kiełbaski grillowane plus wczorajsza ogórkowa
Wczoraj była ogórkowa plus znowu naleśnik na słodko na ostro według uznania
Coraz częściej wymieniane tu jest spaghetti ze szpinakiem hmmm, chyba się w końcu skuszę, choć do tej pory moja przygoda ze szpinakiem nie kończyła się dobrze
wiewiórczak
Tue, 11 May 2010 - 15:35
Zapiaszczone ziemniaki Marghe + profanacja schabu Rosy + sałata ze szczypiorkiem i oliwą. Niebo w gębie.
Wczoraj "zielone kluski", czyli makaron z sosem szpinakowo-śmietanowo-lazurowo- czosnkowym
marghe.
Tue, 11 May 2010 - 16:36
CYTAT(Mika @ Tue, 11 May 2010 - 15:17)
spaghetti na wstążkach i trójkolorowe muffinki na deser
Weż mnie nie denerwuj z czym te wstążki robisz?
marghe.
Tue, 11 May 2010 - 16:37
CYTAT(Meggi @ Tue, 11 May 2010 - 15:59)
Coraz częściej wymieniane tu jest spaghetti ze szpinakiem hmmm, chyba się w końcu skuszę, choć do tej pory moja przygoda ze szpinakiem nie kończyła się dobrze
Meggi, zacznij od świezego szpinaku. On jednak zupełnie inaczej smakuje niż ten rozciapciany (mrożony lub puszkowy)
Mika
Tue, 11 May 2010 - 16:49
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 15:36)
Weż mnie nie denerwuj z czym te wstążki robisz?
wariacje z bolognese z tym,że dziś mnie jakoś na te wstążki naszło
a w ogóle to teraz bym zjadła makaronu z łososiem
Abotak
Tue, 11 May 2010 - 21:01
wczoraj terapeutycznie- rozne wersje bulionu z kurczaka z makarnoem dla jednych i bez dla innych dzis terapeutycznie- curry z piersi kurczaka z ryzem lub bez, cebulowa na steku wolowym popelniona z rozbiegu.
Carrie
Tue, 11 May 2010 - 21:07
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 17:37)
Meggi, zacznij od świezego szpinaku. On jednak zupełnie inaczej smakuje niż ten rozciapciany (mrożony lub puszkowy)
potwierdzam zdecydowanie bez porównania są
moje pierwsze podejście było z tym mrożonym z dodatkiem jajka - obrzydlistwo i w smaku i w wyglądzie
świeży szpinak z czosnkiem,śmietaną, lazurem lub fetą jest przepyszny.A jak dodasz białego wina to jeszcze nabierze wyrazu.
marghe.
Tue, 11 May 2010 - 23:06
CYTAT(Mika @ Tue, 11 May 2010 - 17:49)
wariacje z bolognese z tym,że dziś mnie jakoś na te wstążki naszło
I bardzo słusznie, bo ragu' bolognese jada się właśnie ze wstązkami Lepiej łapią sos
Bogusiu, dlacego "terapeutycznie"?
Jutro Mc Donalds. Krewetki rzucili
Abotak
Tue, 11 May 2010 - 23:18
CYTAT(marghe. @ Tue, 11 May 2010 - 23:06)
Bogusiu, dlacego "terapeutycznie"?
bo ( tu malo apetyczny wtret) dopadl nas jakis wirus majowy i wszyscy pociagajacy i z okrojonym apetytem, wiec masowo cebula, czosnek, korzenne i inne takie stawiajace do pionu bez dodatkow dobijajacych.
marghe.
Wed, 12 May 2010 - 10:51
Ahaa To jeszcze chili swieże dorzućcie
Meggi
Wed, 12 May 2010 - 10:59
U mnie dziś pewnie pizza zamówiona na telefon. Cały dzień w pracy dziś jestem, teraz dopiero odczuwam brak jednej z najlepszych pizzerni obok mojej pracy
A pora na świeży szpinak już się zaczęła??? Może bym spróbowała jak mnie tak zachęcacie.
Myssia
Wed, 12 May 2010 - 11:09
A ja dziś mam gotowanego kurzego cycka + pomidorek (ale dobre koło mnie pomidory są), zielona sałata i ogóras zielony
ewita 77
Wed, 12 May 2010 - 11:30
Tak patrząc na wasze cudne przepisy obiadowe to wpadłam w totalne kompleksy. W takim świetle to żadna ze mnie kucharka. U mnie dziś zupka pieczarkowa makaronem, a na drugie planuje placuszki z jabłkami. Niestety, na wzgląd dzieci nie mogę cudować z potrawami.
marghe.
Wed, 12 May 2010 - 11:39
CYTAT(Meggi @ Wed, 12 May 2010 - 11:59)
U mnie dziś pewnie pizza zamówiona na telefon.
A pora na świeży szpinak już się zaczęła??? Może bym spróbowała jak mnie tak zachęcacie.
Tak Próbuj, bo warto Ja takiego rozciapanego do ust nie wezmę. A świezy nawet lekko zblanszowany czy podsmażony) zajadam z dużą przyjemnością
Abotak
Wed, 12 May 2010 - 13:00
CYTAT(marghe. @ Wed, 12 May 2010 - 10:51)
Ahaa To jeszcze chili swieże dorzućcie
dorzucone zostalo
Dzis chyba ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem mini-cebulki na winie z pomidorach i z lisciem laurowym kulki miesne dla tych z powracajacym apetytem surowizny owocowo-warzywnej duzo
Abotak
Wed, 12 May 2010 - 13:05
CYTAT(marghe. @ Wed, 12 May 2010 - 11:39)
Tak Próbuj, bo warto Ja takiego rozciapanego do ust nie wezmę. A świezy nawet lekko zblanszowany czy podsmażony) zajadam z dużą przyjemnością
tez sie podpisze Mielismy niedawno gosci z daleka ktorzy w zachwyt wpadli. Zwykle rurki ze szpinakiem swiezym zblanszowanym lekko i sos. Dziecko ponoc szpinaku nie tknelo bez otrzasania sie a przy tym o dokladke prosila. Sie nie zorientowala ze szpinak Mlode listki tez nadaja sie do salat mieszanych czyli na surowo. A z czosnkiem i feta to hit
Inkusia
Wed, 12 May 2010 - 13:07
Ziemniaki pieczone jak konkretnie? Ja jakoś nie umiem upiec żeby były wystarczająco miękkie i w ogóle dobre w smaku Chyba coś robię nie tak
My mamy dzisiaj spaghetti bolognese
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.