Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Jak robicie ten schab pod kołderką?
Ja robiÄ™ tak:
Kotlety schabowe Pieczarki Cebula Marchewka Majonez rozgrzewamy piekarnik do 180, wyjmujemy naczynie żaroodporne. Cebulę z pieczarkami podsmażam, doprawiamy solą i pieprzem na patelni. Kotlety schabowe posypuje solą i pieprzem (można podsmażyć). Kotlety do naczynia żaroodpornego ,na to kładziemy podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew (dużo!). Na to rozsmarowujemy majonez. Wkładamy do piekarnika w odkrytym naczyniu żaroodpornym i pieczemy (180C) aż do zbrązowienia skórki majonezowej. Ja ze względu na swoją dietę dzisiaj zrobiłam tak: dno naczynia polałam oliwą, położyłam doprawiony schab, połowę posypałam pokrojoną w piórka cebulą (to była część dla T), a resztę posypałam startą marchewką (część dla mnie i Kingi) i polałam wszystko oliwą.
karkówka z patelni grillowej, resztka wczorajszej zapiekanki ziemniaczano-makaronowej, ogórki konserwowe
dziś tylko rosołek:)
Jak robicie ten schab pod kołderką? Edi Zet ja robię swój tak: por przecinam na pół, kroję w półtalarki, wsypuję do żaroodpornego naczynia, na to kładę lekko rozbity i przyprawiony schab ( może być też karczek ), po czym smaruję cienką warstwą majonezu. Później do piekarnika (można przykryć folią w połowie pieczenia). Koniec Jest pyszny, kruchy, delikatny, smaczny bardzo. Domownikom smakuje bardzo. Paula. kisiel robię z domowego soku z malin (porzeczek czasem ). Wlewam do garnka sok, trochę wody, czekam az sie zagotuje. Do szklanki wlewam wode, czasem jak sok jest kwaskowaty daje miod (mozna uzyc tez cukru) i mąke ziemniaczaną. Wlewam na wrzatek, mieszam. Gotowe Zdrowe, bez chemii i smaczne Edi Zet ja robię swój tak: por przecinam na pół, kroję w półtalarki, wsypuję do żaroodpornego naczynia, na to kładę lekko rozbity i przyprawiony schab ( może być też karczek ), po czym smaruję cienką warstwą majonezu. Później do piekarnika (można przykryć folią w połowie pieczenia). Koniec Jest pyszny, kruchy, delikatny, smaczny bardzo. Domownikom smakuje bardzo. Paula. kisiel robię z domowego soku z malin (porzeczek czasem ). Wlewam do garnka sok, trochę wody, czekam az sie zagotuje. Do szklanki wlewam wode, czasem jak sok jest kwaskowaty daje miod (mozna uzyc tez cukru) i mąke ziemniaczaną. Wlewam na wrzatek, mieszam. Gotowe Zdrowe, bez chemii i smaczne Prostszy ten twój schab, muszę kiedyś spróbować. No i muszę w tym roku narobić soku z malin i tym podobnych owoców. Dzisiaj chyba będzie pierś z kurczaka faszerowana fetą i pomidorami suszonymi.
Dorsz zapiekany z porami i smietana, ziemniaki i szpinak.
Wczoraj zaciekawiona poszperałam w necie, ale znalazłam tylko jeden przepis który w zasadzie się powtarza:
pól cebuli pokroić w piórka, podsmażyć na złoty kolor, dodać posiekane pieczarki, jeszcze chwilę podsmażyć, aż płyn wyparuje zetrzeć na tarce o grubych oczkach żółty ser schab pokroić w plastry, lekko rozbić, posypać ulubionymi przyprawami, pieprzem, solą, podsmażyć z obu stron na złoty kolor, gdy schab będzie usmażony, ułożyć a nim pieczarki i żółty ser, posypać zieleniną, nakryć pokrywką i podsmażać tak długo a ser się rozpuści. Podawać prosto z patelni, z ziemniakami i ogórkami kiszonymi curry. A Wasze schaby są z piekarnika, mniam....
Minka. jak robisz tego dorsza. Mam ochotÄ™ na jakÄ…Å› rybÄ™, tylko koncepcji nie mam.
U mnie dzisiaj resztki z wczoraj dla T. Kinga będzie miała dzisiaj wysoko kalorycznie czyli jej ulubione frytki z jajkiem. Dla siebie tylko muszę coś wymyślić.
Paula. a może zapiekana w sosie śmetanowo-musztadrowym plus sok z cytryny i trochę cebulki? Przyprawioną solą i pieprzem rybę wstawiasz do piekarnika i pozwalasz na zrumienieie a poźniej wlewasz sos i dalej dopiekasz.
DziÅ› barszcz czerwony Krakus plus kluski ala francuskie do tego.
Na drugie naleśniory z białym serem i syropem klonowym.
Niby nuggesty - tyle, że pieczone
ziemniaki z cytrynÄ… i pistacjami szpinak z pomidorkami bez deseru
ziemniaczana zupa i fasolka po bretońsku.własnie sie robi pachnie aż miło.
Pizzowe slimaczki.
Pomidorowa z ryżem
Piersi z kurczaka zapiekane w sosie cebulowo-śmietankowym Szarlotka na dziś i na jutro oczywiście
U nas dzisiaj(i jutro;)) pieczona kaczka z jablkami i suszonymi sliwkami.Kartfelki brazowe(w karmelu).Czerwona kapusta i sos
[size="1"][/size] u nas to czytaj u meza w kuchni
Spaghetti alla carbonara, befsztyk wolowy z grila, ruloca z parmezanem
Placek drożdżowy a la pizza
Wczoraj Burger King Dzis szuszone nadziewane papryki u tesciowej:)
DziÅ› ziemniaki w mundurkach i duszone kacze nogi z cebulkÄ… i owocami (wizyta cioci )
Makaron z tunczykiem i cytrynka, filet z tunczyka na grilu z sosem szparagowym, papryka grilowana a na deser bignè z kremem czekoladowym
Musaka z ziemniakami
dziewczyny,ale Wam zazdroszczę tych pysznych obiadków..jako mama karmiąca jem tylko gotowane mięsko.. a Wy tu takie pyszności pokazujecie !!!
dziś mam: rosół +makaron drugie, indyk, surówka :marchewka z selerem, ziemniaki dziewczyny,ale Wam zazdroszczę tych pysznych obiadków..jako mama karmiąca jem tylko gotowane mięsko.. a Wy tu takie pyszności pokazujecie !!! a są jakieś przeciwwskazania, żebyś powoli wprowadzała urozmaicenia do diety ? ja np. jak robię schabowe to na koniec przykrywam pokrywką i duszę chwilkę u nas dziś też rosół + makaron a na drugie naleśniki - dzieci jakieś "niewyraźne" są a to lubią więc wiem, że zjedzą dziewczyny,ale Wam zazdroszczę tych pysznych obiadków..jako mama karmiąca jem tylko gotowane mięsko.. a Wy tu takie pyszności pokazujecie !!! Ale są jakieś wskazania czy tak sama z siebie sie torturujesz? Makaron z cukinią i czymś tam jeszcze zakręcę Ale są jakieś wskazania czy tak sama z siebie sie torturujesz? Makaron z cukinią i czymś tam jeszcze zakręcę Marghe, ale podziel się tym "czymś tam jeszcze", proszę. Bo u mnie już makaron pełne ziarno i cukinia na blacie czeka. I tylko tak weny nie mam na to jak to połączyć, bo mój mąż ma chwilowo dość sosów na bazie pomidorów .
Pieczone udka z kurczaka, ryż plus sałaka wg. Nigelli z kapusty pekińskiej, selere nacowego, dymki, marchewki i sosu majonezowo-maślankowego z syropem klonowym i octem jabłkowym.
Udka też w maślance z syropem klonowym
Risotto z grzybami, gotowane karczochy
Marghe, ale podziel się tym "czymś tam jeszcze", proszę. Bo u mnie już makaron pełne ziarno i cukinia na blacie czeka. I tylko tak weny nie mam na to jak to połączyć, bo mój mąż ma chwilowo dość sosów na bazie pomidorów . Albo tunczyk Albo (to bardziej prawdopodobne ) ricotta i świeża bazylia Pat, zazdroszczę karczochów
u mnie dzisiaj skromnie...rosół ( dzieci) a potem placki ziemniaczane ( dorosli )
jutro lasagne - tylko nie wiem czy obgotowywac makaron czy surowy kłasć..bo nigdy nie robiłam czasami tu zaglądam i mi slinka cieknie- takie fajne obiadki domownikom gotujecie!
Pat, Ty sadystko
Justa, żadnego obgotowywania. Za dużo babraniny, że tak powiem dziewczyny,ale Wam zazdroszczę tych pysznych obiadków..jako mama karmiąca jem tylko gotowane mięsko.. a Wy tu takie pyszności pokazujecie !!! dziś mam: rosół +makaro drugie, indyk, surówka :marchewka z selerem, ziemniaki Joa ja też z tych, które trzymają dieyę przy karmieniu co skutkuje czasem nawet 3 różnymi obiadami jednego dnia, przy czym ja akurat lubię gotowane (najczęściej na parze) . No i teraz, gdy Malwina ma już 3,5 miesiąca jem też pieczone, wczoraj zrobiłam schab wg przepisu Skanny - rewelacja. Dzisiejszy obiad, jak to zwykle w poniedziałek, na bazie wczorajszego: dla Kingi rosół z makaronem, dla nas "flaczki" kurczakowo-indycze, na drugie pozostałość schabu.
muszę ten schab zrobić
dzięki za rady- mam nadzieję, ze wyjdzie pyszne....bo w zasadzie żadnego konkretnego przepisu nie mam Marghe, ale podziel się tym "czymś tam jeszcze", proszę. Bo u mnie już makaron pełne ziarno i cukinia na blacie czeka. I tylko tak weny nie mam na to jak to połączyć, bo mój mąż ma chwilowo dość sosów na bazie pomidorów . Cukinia, czosnek, cebula, ostra papryczka, pieprz, sos sojowy
Kurczak, tarta marchewka z pomarancza i puré z hmm...na ang. przetlumacza mi jako "jerusalem artichoke"
Tak wlasnie na polski przetlumaczylo i myslalam ze zle, à jednak nie spotkalam sie wczesniej z ta nazwa w Polsce i dopiero tutaj odkrylam to ziemniakopodobne warzywo.
Domowy krupnik na prawdziwej wiejskiej goloneczce
u nas dziÅ› zupa ziemniaczano-cebulowa i makaron z sosem "na winie"
Naleśniki z serem i morelami ze słoika (domowa produkcja) / frużeliną wiśniową.
I tym sposobem moja dieta poszła się... tupać.
edit. dubel
Ano MM.
Ja mam bardzo gorsze ale jak patrzÄ™ w lustro, to mi siÄ™ nie polepsza
widać u Ciebie ta pełnia dłużej trwa
trzymam kciuki za wytrwałośc, ja mam odroczoną do czerwca
dziś były buły z pieczarkami plus mix sałat z winegretem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|